Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu w wysokości 3000 euro.

Napisany przez Martin48
Cześć, mam problem i szukam pożyczki od prywatnej osoby w wysokości 3000 euro. Kto może mi pomóc? Spłata w wysokości 500 euro miesięcznie. Mam stałą pracę, więc mam regularne miesięczne dochody. Problem polega na tym, że potrzebuję szybko pieniędzy. Pozdrowienia, Martin

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy przeszukałeś wszystkie inne wątki, co należy zrobić?

Napisany przez Martin48
Ale u mnie różne podejścia do rozwiązania nie działają. Miałem nadzieję, że ktoś pomoże. Nadzieja umiera ostatnia. Ale już widzę, że nie ma właściwie ludzi, którzy pomogą. Jak już wspomniałem, mam stałe zatrudnienie, więc mam stałą pensję. Mam możliwość jej spłacenia, po prostu potrzebuję tej sumy pilnie i szybko. Pozdrowienia

Napisany przez ZehWeh
To twierdzi niestety każdy tutaj, kiedy mimo posiadania stałego zatrudnienia znajduje się w kłopotach finansowych i jest odrzucany przez banki, to oznacza znacznie większe problemy!

Może kiedyś ktoś złoży TU zapytanie o pożyczkę w wysokości na przykład 10 000 EUR i przedstawi jako plik wszystko, co jest potrzebne do weryfikacji przez innych.
Oczywiście z zacienieniem nazwiska.
Ale jak już napisano to x razy, nie ma prywatnych inwestorów, którzy po prostu udzielają takich pożyczek.

Co byś powiedział/a na takie postępowanie osoby szukającej pożyczki:
- dołączył/a pełne własne sprawozdanie ze spłacalności kredytowej Schufa jako plik
- Nowsze odcinki płacowe
- Saldo konta oszczędnościowo-rozliczeniowego
- Porównanie przychodów i wydatków na jednym arkuszu papieru
- Jakie zabezpieczenia są oferowane

Bo niestety, bez zabezpieczeń nic nie da się zrobić.

Napisany przez 2titan1981
Jeśli sytuacja jest tak desperacka, dlaczego nie odpowiadasz na pytania? Gdy jesteśmy w potrzebie, robimy wszystko, aby osiągnąć cel. Tutaj jednak tak nie wygląda...

Chcesz pożyczyć sumę x na y miesięcy. W zamian za to, masz zapłacić sumę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów zostały odpowiedziane indywidualnie. Mogę dodatkowo zaoferować następujące szybko zbywalne zabezpieczenia:

1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Skorzystaj z oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw przedmioty o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
9. Przyjmij dodatkową pracę 450, wkrótce 520 euro
10. Maksymalizuj dochody (np. dawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skonsultuj się z doradcą ds. zadłużenia

Nie ma innego wyjścia, a każda próba wprowadzenia nowego tematu bez odpowiedzi na te pytania pokazuje brak woli udzielenia rzetelnych informacji i tym samym brak możliwości uzyskania kredytu. kredyt można otrzymać jedynie na zabezpieczenie, które pożyczający może łatwo zrealizować. Wezwania, umowy, dowody tożsamości, poręcze itp. nie są uznawane za zabezpieczenia, które można łatwo zrealizować.

Każdy, kto nie chce być oceniany jednym szablonem, może pójść na przód i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Z reguły przedmioty materialne są zastawiane maksymalnie do 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze osobie, która nawet nie zauważa ponad 100 tematów, które na ten temat istnieją? Bo wtedy zauważyłbyś te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli zależy ci tak bardzo na prywatnej pożyczce, dlaczego nie zaczniesz od odpowiedzi na te 11 punktów indywidualnie? Chcesz przecież budować zaufanie, a po zaprezentowaniu rzeczywiście zbywalnych zabezpieczeń masz szansę na uzyskanie kredytu. Z reguły jednak banki mają rację w swojej ocenie - jeśli nie udzielają kredytu, to prywatny pożyczkodawca też tego nie zrobi, chyba że może bezpośrednio zrealizować twoje zabezpieczenie!

Pewnie zostanie wysłanych także kilka prywatnych wiadomości. Często są to oszustwa z zaliczkami. Bądź ostrożny wobec osób, które potajemnie oferują najlepsze kredyty itp.

Tylko w ten sposób.

Napisany przez ZehWeh
Bankkaufmann pisze:
Być może kiedyś tutaj pojawi się zapytanie od kogoś, kto na przykład potrzebuje kredytu na kwotę 10 000 EUR i przedstawi wszystko jako plik, aby inna osoba mogła to zobaczyć.
Oczywiście z zasłonięciem imienia.
Ale jak już powiedziano wielokrotnie, nie ma prywatnych inwestorów, którzy po prostu udzielają takich kredytów.

Co by było, gdyby osoba szukająca kredytu:
- dołączyła pełne sprawozdanie z własnej historii kredytowej Schufa jako plik
- Aktualne wypłaty
- Stan konta bieżącego
- Porównała przychody i wydatki na papierze
- jakie zabezpieczenia proponuje

Ponieważ bez zabezpieczeń niestety nic się nie da zrobić.

Gdyby coś takiego istniało, nie byłoby potrzeby udawania się do forum internetowego, ponieważ wówczas każdy bank udzieliłby kredytu.

Napisany przez Martin48
Cześć, dlaczego kiedy ktoś potrzebuje pomocy, powinien napisać te pytania tutaj? A może także wszystko inne? Jeśli ktoś chce pomóc, może rozwiązać te problemy z tą osobą, a nie od razu z całym światem! Przepraszam, ale to jest tylko dla osób, które chcą to przeczytać i się z tego śmiać, gdy ktoś potrzebuje pomocy! Przepraszam, to jest moja opinia! Tutaj od razu każdy, kto szuka pomocy, jest krytykowany.

Napisany przez ZehWeh
Nikt tutaj nie jest atakowany, ale jasno przedstawiane są fakty, których większość osób szukających kredytu nie chce przyjąć do wiadomości. Często osoby składające wnioski reagują agresywnie lub urażająco, gdy próbuje się im wyjaśnić, że tutaj po prostu nie ma możliwości uzyskania kredytu.

ZehWeh pisze:
Gdyby coś takiego istniało, wtedy nie byłoby potrzeby udawania się do internetowego forum, ponieważ każdy bank udzieliłby kredytu

To nie jest jednak prawdą.

@Martin48, to nie ma absolutnie nic wspólnego z dokończeniem.
Tylko poprzez ogłoszenie (Cześć, mam problemy i szukam pożyczki w wysokości 3000 euro od osoby prywatnej. Kto może mi pomóc? Zwrot 500 euro miesięcznie. Mam stałe zatrudnienie, więc mam stałe miesięczne dochody. Problem polega na tym, że potrzebuję pieniędzy szybko. Pozdrowienia, Martin) otrzymasz kredyt:
- nigdy tego nie było
- nigdy tego nie będzie

Być może tutaj jest cichy czytelnik, biały rycerz, który przyjdzie do Ciebie, gdy będziesz musiał całkowicie obnażyć swoją sytuację ekonomiczną.
Wiedząc o życzeniu kredytowym w wysokości 3000 euro i zwrocie w wysokości 500 euro, to tylko ułamek tego, jak wygląda Twoja sytuacja finansowa.

Napisany przez 2titan1981
Kto chce pomoc, musi się wyjaśnić. Kto publicznie prosi o pomoc, musi się publicznie wyjaśnić. Szczególnie jeśli sprawa jest tak szczególna, że punkty powyżej są w pełni spójne. Stwierdzenie nie wystarczy w tym przypadku nie wystarcza.....

I jeszcze raz, w praktycznie każdym temacie tutaj, mówimy o setkach tematów jasno i wyraźnie stwierdzono, że prywatne pożyczki, kredyty itp. udzielane są tylko na podstawie zabezpieczeń, które są łatwo dostępne dla pożyczkodawcy. Oznacza to, że dla niego interesujące są wartościowe przedmioty, które w razie potrzeby może natychmiast zrealizować, np. poprzez sprzedaż. Zabezpieczeniem, które można zrealizować, byłoby uzgodnienie bezpośredniego przekazania tych wartości jako zabezpieczenia. Innymi słowy, auto + wszystkie dokumenty + klucze do tego można przypisać jako przykład 10 000 € kredytu z ew. 3 000 € z reszty wartości auta. Tak jak w lombardzie.... Jeśli nie spłacisz, zabezpieczenie zostanie całkowicie zrealizowane... Gdy pieniądze wrócą, pożyczkobiorca spłaci pożyczkę + odsetki. Odsetki w przypadku prywatnego pożyczkodawcy są zdecydowanie wyższe niż w bankach itp., poniżej 10% nie dostaniesz prawdopodobnie nic chyba że zabezpieczenie nie jest w pełni wykorzystywane finansowo... zamiast jak w przykładzie, z reszty wartości auta pobrany zostanie tylko 1 000 € kredytu....

Widzisz, że jest to skomplikowane i wymaga wysiłku dla każdego.... Dlatego wracamy do punktu, kto nie ma takich zabezpieczeń, nie dostanie pieniędzy od prywatnych pożyczkodawców. Jeśli masz takie zabezpieczenie, w bankach, lombardach itp. na pewno szybciej dostaniesz pieniądze. Więc pytanie jest absolutnie oderwane od rzeczywistości, ponieważ jeśli przy wymienionych punktach nie uda się zdobyć pieniędzy, to i tutaj nie uda się ich zdobyć........

Napisany przez Birgit
Dlaczego nie idziesz do banku?
Przecież to ich biznes pożyczanie pieniędzy.

Poza tym dobrze jest mieć odpowiednie oszczędności na wypadek potrzeby większej sumy pieniędzy.

Napisany przez Sephir0th
karlotto87 pisze:
Otrzymaj pożyczkę bez żadnych wymagań bankowych.

Jestem prywatnym pożyczkodawcą.
Oferuję usługi finansowe, które spełnią wszystkie Twoje potrzeby finansowe.
pożyczka prywatna, kredyt samochodowy, kredyt hipoteczny, długi itp...
Skontaktuj się ze mną: credit@privateloan.pro

I to wszystko bez haczyków, opłat wstępnych i tak dalej. Kto w to uwierzy....

Napisany przez ZehWeh
Kto chce dowiedzieć się, jak poważne to jest, wystarczy tylko spojrzeć na domenę/stronę internetową. Więcej nie trzeba dodawać.

Napisany przez bruno68
To rozwiązanie polega na przewierceniu wszystkich kart debetowych i mniej mówienia Tutaj przy rozdziale rachunków!

Jeśli ktoś zarabia pieniądze i nie potrafi nimi zarządzać, to ma poważny problem!

Bo jak ma sobie poradzić z dochodem obywatelskim w przyszłości?

Tutaj pomaga tylko oszczędzanie, przez wiele lat, aż sytuacja finansowa będzie w porządku, a środki będą dostępne.

bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata