Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przypadek ubezpieczeniowy Maxda

Napisany przez Favorite93
Cześć, chciałem wziąć kredyt w Maxda. Niestety, wygląda na to, że niechcący została mi zaoferowana tylko ubezpieczenie oraz umowa oszczędnościowa. Wszystko to miało miejsce wczoraj. Chciałbym jak najszybciej odstąpić od umowy. Nie mam jednak przy sobie ani polisy, ani niczego innego. Co mogę zrobić? Jeśli - jak przeczytałem w recenzjach - polisa zostanie wysłana dopiero za 2 miesiące, będzie już za późno... Proszę o pomoc

Napisany przez Zapp73
Chciałbym złożyć formalne wypowiedzenie drogą e-mailową i listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, sformułować je jako rezygnację z wszystkich umów zawartych w określonej dacie, powołując się na 14-dniowe prawo do odstąpienia od umowy. Proszę o potwierdzenie do daty xy.

Prawdopodobnie można również znaleźć gotowe wzory takich pism w Internecie.

Cześć, dzięki za odpowiedź. Ale nie mam jeszcze żadnych danych ubezpieczeniowych ani żadnych dokumentów w ręku, mam tylko numer klienta Maxda.

Napisany przez Zapp73
Sprawdź: https://www.aboalarm.de/kuendigung-a...ditkarte/maxda

Napisany przez ZehWeh
Niechciane jest niemożliwe, przecież sam podpisałeś. Jeśli nie czytasz umów, to tylko twoja wina.

Po prostu skorzystaj z prawa do odstąpienia od umowy i po sprawie.

Nie podpisałem niczego, wszystko odbywało się tylko przez telefon...

Napisany przez Zapp73
Również przez telefon można zawierać wiążące umowy i w 99,9% przypadków tak właśnie się działo. Więc odwołaj, w przeciwnym razie umowy zostaną zawarte...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata