Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Rozmowy doradcze jako standardowa usługa Sparkasse?

Napisany przez ADMCI4
W ciągu pół roku otrzymam większą sumę pieniędzy z umowy oszczędnościowej, którą moi rodzice kiedyś dla mnie podpisali. Chciałbym zainwestować część tych pieniędzy ponownie, a część potrzebuję od razu. Czy mogę poprosić o kompleksową rozmowę doradczą w moim oddziale banku, podczas której otrzymam obiektywną radę dotyczącą ponownej inwestycji? Czy taka rozmowa jest częścią usług banków? Czy zostanie pobrana opłata za takie rozmowy? Z góry dziękuję za cenne wskazówki, Yogi

Napisany przez ADMCI4
Yogi pisze: Za około pół roku otrzymam większą sumę z konta oszczędnościowego, które moi rodzice za mnie założyli. Chciałbym ponownie zainwestować część tych pieniędzy, a drugą część potrzebuję natychmiast. Czy mogę poprosić moją kasę oszczędnościową o kompleksową poradę, w której będę obiektywnie doradzany co do ponownego inwestowania? Czy taka rozmowa jest częścią usług banków i kas oszczędnościowych? Czy za takie rozmowy pobierana jest opłata? Będę wdzięczny za cenne wskazówki, Yogi
Dzień dobry Yogi, Bank czy kasa oszczędnościowa na pewno nie będą udzielać ci zupełnie obiektywnej porady, ale mimo wszystko tego typu rozmowa jest częścią ich standardowych usług. Gdybym musiał za nią płacić, zmieniłbym bank! Pozdrawiam Paule45

Napisany przez ADMCI4
@Yogi! Widzę to trochę inaczej niż Paule45. Większość banków chce zarabiać pieniądze, dlatego nie zawsze doradzają ​​uczciwie i właściwie. Ja sam posiadam ryzykowny certyfikat dzięki takiej poradzie, w ramach której, jak się okazało, zawarłem zakład na rozwój kursów akcji bankowych, za który teraz nie otrzymuję już odsetek :-(. Szczególnie jeśli masz większą sumę, powinieneś dobrze się zastanowić, czy chcesz faktycznie dawać się źle doradzać przez takie banki. Teraz jestem w quirinbank, płacę raz 75 EUR i jestem doradzany uczciwie, bez ukrytych opłat i ryzykownego śmiecia. Ale jest więcej firm, które specjalizują się w doradztwie honorowym.... Teraz mogę znowu spokojnie spać.... Mam nadzieję, że Ci pomaga!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata