Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Meble na zero procent finansowania.

Napisany przez sparfuchs8
Cześć wszystkim,

właśnie stoję przed decyzją o zakupie nowych mebli do mojego mieszkania i natknąłem się na oferty z zerowym finansowaniem. Na pierwszy rzut oka brzmi to bardzo kusząco, ale zastanawiam się, czy ten rodzaj finansowania jest naprawdę taki sensowny. Czy ktoś z was ma doświadczenie z zerowym finansowaniem przy zakupach mebli? Czy istnieją jakieś haczyki lub rzeczy, na które szczególnie należy zwrócić uwagę? Wasze doświadczenia i opinie bardzo by mi pomogły!

Napisany przez 2titan1981
Jeśli potrzebujesz kredytu na drobiazgi, może to być problematyczne, jeśli kredyt ten nadal jest aktywny podczas zakupu nieruchomości. Takie rzeczy powinno się kupować z oszczędności ulokowanych na rachunkach oszczędnościowych.

Napisany przez wary
titan1981 pisze:
gdy potrzebujesz kredytu na drobiazgi, może być to później problemem, jeśli nadal spłacasz go podczas zakupu nieruchomości. Takie rzeczy kupuje się z zaoszczędzonych pieniędzy na rachunku oszczędnościowym.

Ogólnie jest to trudne do określenia.

kredyt ratalny, który jest spłacany od jakiegoś czasu i regularnie, może być lepszy niż biała karta. Posiadanie kilku kredytów ratalnych jednocześnie obniża jednak ocenę w Biurze Informacji Gospodarczej.

Cytat od sparfuchs8

Wasze doświadczenia i opinie byłyby dla mnie bardzo pomocne!

Moim zdaniem nie kupiłbym mebli na kredyt. Nigdy też nie wydałem tyle na meble, aby korzyść z zerowej finansowania była istotna, zwłaszcza że ta oszczędność została wliczona w cenę zakupu.

Ale tak, jeśli w innym przypadku kupiłbyś te meble za gotówkę w tej samej cenie, możesz skorzystać z korzyści z oprocentowania, o ile nie będziesz potrzebował dalszych mniejszych finansowań w przyszłości. Reszta to bardziej uczucie, czyli moja niechęć do płacenia rat za meble, które straciły swoje atrakcyjności już dawno. Ale to jest tylko subiektywne, ponieważ w przypadku płatności gotówką pieniądze w końcu są tak samo długie, ponieważ na stałe znikają.

Napisany przez ZehWeh
Finansowanie w wysokości 0% jest uwzględnione w cenie zakupu. Zazwyczaj, gdy podejdzie się zdecydowanie i zaoferuje płatność gotówką oraz ewentualnie zaliczkę, otrzymuje się znacznie lepszą cenę niż przy finansowaniu w wysokości 0%.

Napisany przez Zapp73
Pytanie brzmi, czy masz już pieniądze. Jeśli tak, możesz całkowicie swobodnie zdecydować. Jeśli polegasz na finansowaniu w 0%, prawdopodobnie nie jest to najlepsze rozwiązanie.

Napisany przez wary
ZehWeh pisze:
Oprocentowanie 0% jest uwzględnione w cenie zakupu. W przypadku stanowczych negocjacji i zaoferowania płatności gotówką oraz ewentualnego zaliczki zazwyczaj otrzymuje się znacznie lepszą cenę niż w przypadku korzystania z oprocentowania 0%.

Czasami tak, często nie.

To zależy od tego, na jakim poziomie są zawierane umowy z instytucją kredytową i jakie interesy im towarzyszą.

Coraz częściej oddziały nie mają na to wpływu, dla nich jest to całkowicie obojętne pod względem ekonomicznym, czy pieniądze pochodzą od klienta, czy od finansującego.

Napisany przez ZehWeh
Mogę tylko opowiedzieć z własnego doświadczenia, że zarówno przy zakupie kuchni, jak i sofy, udało nam się uzyskać dodatkową zniżkę po tym, jak wyraźnie pokazaliśmy, że możemy natychmiast wyłożyć gotówkę na stół.Na pewno jednak mogą występować różnice.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata