Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam minikredytu do 500 euro.

Napisany przez Jaja
Cześć, jestem od 2 lat w separacji i nadal mieszkam w wspólnym mieszkaniu. W 2014 roku moja córka miała wypadek, co spowodowało utratę dochodów z mojej strony i spowodowało wypowiedzenie mojego wówczas kredytu. Choć spłaciłem ten kredyt, nadal mam negatywną historię kredytową w Schufa i nie mam szans na kredyt w banku. Chciałbym przenieść się do tańszego mieszkania, ale potrzebuję pieniędzy na kaucję i przeprowadzkę. Kto mógłby pożyczyć mi 500 - 1000 euro? Na pewno będzie umowa. Oddałbym pieniądze w ciągu maksymalnie 12 miesięcy wraz z odsetkami. Chętnie dostarczę dowody zarobków, jeśli to konieczne. Przepracowałem 20 lat na etacie w dużej firmie. Z góry dziękuję! Pozdrawiam

Napisany przez 2titan1981
Jeśli potrzeba jest tak wielka, dlaczego nie odpowiadasz na pytania? Kiedy ktoś jest w potrzebie, po prostu robi wszystko, aby to osiągnąć. Tutaj jednak nie wydaje się to mieć miejsca.....

Chcesz pożyczyć sumę x na okres y miesięcy. W zamian chcesz zapłacić sumę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów jest odpowiedziane indywidualnie. Mogę dodatkowo zaoferować następujące szybko zbywalne zabezpieczenia

1. Uzgodnij harmonogram spłat z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Zapytaj pracodawcę o zaliczkę
8. Do kantoru zastaw przedmioty o wartości, które komornik nie może zająć
9. Zdobądź dodatkową pracę na 450 do 520€
10. Zwiększaj dochody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa finansowego

Nie ma innego sposobu, a każde otwarcie nowego tematu w tej sprawie, bez indywidualnego odpowiedzenia na te pytania, pokazuje, że osoba nie chce udzielać właściwych informacji i w żadnym wypadku nie uzyska kredytu. kredyt można dostać tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczy nie stanowią prostych zabezpieczeń do zrealizowania.

Jeśli ktoś nie chce być traktowany tak samo jak inni, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Zwykle aktywa są zabezpieczane na maksymalnie 50% ich rzeczywistej wartości. Przy złym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców żąda znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze osobie, której nawet nie chciałoby się przejrzeć ponad 100 tematów dotyczących tego?
Jeśli tak, zauważyłbyś te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli zależy ci tak bardzo na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałbyś indywidualnie na te 11 punktów? Chcesz przecież budować zaufanie, a po tym, jak przedstawisz rzeczywiste zabezpieczenia, czy w ogóle masz szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację, gdy odmawiają udzielenia pożyczki, więc jeśli bank nie pożycza pieniędzy, prywatna osoba też tego raczej nie zrobi, chyba że może bezpośrednio zbyć twoje zabezpieczenie!

Na pewno zostanie wysłanych wiele prywatnych wiadomości. W większości przypadków będą one dotyczyć oszustwa związanego z opłacaniem zaliczek. Dlatego uważaj na osoby, które oferują tutaj ukryte propozycje najlepszych kredytów itp.

Tylko w ten sposób, nie inaczej.

Napisany przez EgonO
Naprawdę mocno uderzasz mnie w czułą kwestię. Gdybyś był przyjacielem lub bliskim znajomym, być może podjąłbym to ograniczone ryzyko. Ale w twoim przypadku? Zastanawia mnie brak zarobków i to, że jednocześnie pracujesz tak długo w dużej firmie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata