Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak postępuje bank w przypadku błędnie zainicjowanych przelewów internetowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, mam do was pytanie: Jak postępuje bank w przypadku przypadkowo spowodowanych odwróceń liczb, zwłaszcza przy przelewach internetowych? Kiedyś straciłem dużą kwotę w ten sposób i miałem spory spór z moim bankiem, ale nie doprowadziło to do satysfakcjonującego wyniku. Czy ktoś ma podobne doświadczenie? Jaka jest sytuacja prawna? Pozdrawiam, Kolas

Re: Jak postępuje bank w przypadku błędnie zainicjowanych przelewów internetowych?

Napisany przez ADMCI4
Kolas pisze: Cześć ludzie, mam do was do was pytanie do was kwoty. Jak bank postępuje w przypadku fałszywych błędów związanych z przekręceniem liczb, zwłaszcza w przypadku przelewów internetowych? Kiedyś straciłem sporą kwotę w ten sposób i miałem spory problem z moim bankiem, ale nie doprowadziło to do satysfakcjonującego rezultatu. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jaka jest sytuacja prawna? Kolas
Według mojej wiedzy bank nie musi ponosić odpowiedzialności za fałszywie spowodowane odwrócenie liczb. Nie istnieje ustawa regulująca takie przypadki, dlatego też banki nie czują się odpowiedzialne za te pomyłki.

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ sam często dokonuję przelewów przez Internet, zainteresowałem się tą kwestią. Niestety nie ma żadnego właściwego organu, który mógłby zbadać ten błąd spowodowany przez pomyłkę. Wystarczy jeden literówka, a pieniądze znikają. W każdym razie powinieneś jeszcze raz przeanalizować lub sprawdzić procedurę. Oczywiście istnieje możliwość, że osoba, która omyłkowo otrzymała kwotę, zwróci ją. To jednak zależy wyłącznie od sumienia tej osoby!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata