Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy obietnica sfinansowania ze strony banku jest wiążąca dla obu stron?

Napisany przez ADMCI4
Otrzymałem potwierdzenie finansowania od mojego banku, ale obecnie zastanawiam się nad jego wycofaniem z powodów finansowych. Jak można cofnąć potwierdzenie finansowania?

Napisany przez PI112
Cześć Minca, Czy podpisałaś umowę kredytową? Jeśli tak, masz 2 tygodnie na odwołanie się od umowy. Jeśli twój bank jedynie poinformował cię, że wypłaci ci kredyt, to nic jeszcze się nie stało, nie musisz przyjmować tego oferty. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Aby móc odpowiedzieć dokładnie na to pytanie, istotne jest, aby wiedzieć, w jakim punkcie się znajdujesz. Czy umowa kredytowa została już podpisana, czy na razie masz tylko ofertę od banku? Decyzja o finansowaniu wchodzi w życie dopiero po podpisaniu umowy kredytowej między obiema stronami. W ciągu 14 dni możesz jeszcze odwołać umowę. Mój brat bliźniak chciał odwołać podpisaną umowę po 17 dniach. Niestety, bank się nie zgodził... Z poważaniem

Napisany przez ADMCI4
W większości przypadków, jeśli nie istnieje specjalna umowa między obiema stronami (w tym przypadku między Tobą a Twoim bankiem), udzielenie finansowania jest powiązane z wiążącą ofertą kredytu. Jeśli któreś z warunków określonych w udzieleniu finansowania nie zostaną spełnione, oferta banku traci ważność, a bank zastrzega sobie prawo do złożenia nowej oferty klientowi - zazwyczaj z gorszymi warunkami dla klienta. Wiążąca umowa kredytowa zostaje zawarta lub wchodzi w życie dopiero wtedy, gdy klient zaakceptuje ofertę banku w tym terminie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata