Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Prawo do karty kredytowej pomimo otrzymywania zasiłku Hartz IV

Napisany przez ADMCI4
Cześć Od sześciu miesięcy jestem zarejestrowany w Arge i pobieram zasiłek Hartz IV. Teraz moje pytanie, czy mogę otrzymać kartę kredytową pomimo uprawnień? Pozdrowienia soccer

Napisany przez PI112
Cześć Soccer, W zasadzie nikt nie ma prawa do karty kredytowej. Wydanie zależy wyłącznie od decyzji danej instytucji. Z mojego czasu jako bankowca (chociaż minęło już trochę czasu) mogę powiedzieć, że nikt automatycznie nie ma prawa do karty kredytowej lub debetu, decyzja ta należy wyłącznie do banku lub danego pracownika. Moje doświadczenie mówi mi jednak, że nawet trudno jest otrzymać debet jako odbiorca ALG, a karta kredytowa jest jeszcze bardziej wymagająca. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Jako osoba otrzymująca zasiłek Hartz 4, generowanie trudno jest otworzyć konto w banku, a co dopiero dostać kartę kredytową. Bank wyda kartę tylko klientom wiarygodnym kredytowo, a udowodnienie tego w twoim przypadku może być trudne. Oczywiście bank chce się upewnić, że klienci będą w stanie spłacić kredyt. Mimo to możesz spróbować, skonsultowanie się z doradcą bankowym nie zaszkodzi, być może możesz udowodnić swoją dobrą zdolność kredytową i doradca może zaoferować ci inne korzystne oferty. Pozdrawiam Franz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata