- pt gru 30, 2005 11:02 am
Stare, ale nadal czytelne...
Göring zawsze śpi przy otwartym oknie. Dlaczego? Mówi, że liczy na to, że spadnie na niego wieczorna gwiazda.
Do Göringa zgłaszają awarię rury wodnej. On krzyczy: Szybko, moja mundurowa!
Göring zgłasza zaginięcie odznaki. Duże poruszenie. Po długim szukaniu służący znajduje ją na piżamie.
Göring nie musi już dzwonić po swojego służącego. Po prostu mija ręką swoją odznakę. Rrrrr.
Göring dostał nową odznakę, ale niestety nie ma już na nią miejsca na piersi. Nosząc teraz wstążkę z literami WOH (Wyższe Ordery na tyle).
W Niemczech brakuje benzyny. Dlaczego? Mundury Göringa są czyszczone.
Hitler, Göring i Göbbels wchodzą do nieba. Piotr pyta, ile razy kłamali. Hitler kłamał 3 razy i musi iść 3 razy przez Drogę Mleczną. Göring 6 razy. Nagle zabrakło Göbbelsa. Poszedł po swoje motorówkę.
Göbbels musi przejść operację. Jego uszy muszą być przesunięte nieco bardziej do tyłu. Dlaczego? Jego usta robią się coraz większe.
Göring wchodzi do nieba. Po 4 tygodniach zostaje wyrzucony. Dlaczego? Założył płaszcz Świętego Mikołaja.
Hitler, Göbbels i Göring wchodzą do nieba. Dobry Bóg wstaje i pozdrawia dwóch pierwszych. Kiedy przychodzi Göring, komuś szepczą: Zostań siedzieć, inaczej zaśnie się na twoim tronie.
Hitler wchodzi do nieba i mówi: Heil Hitler, drogi Gościu. Pozdrawiam Cię, drogi Hitlerze.
Sprzedawca w Solingen woła: Świeże ryby, dobre ryby, grube ryby, tak grube jak Hermann Göring. Został skazany na kilka dni w więzieniu. Później wołał: Świeże ryby, dobre ryby, grube ryby, tak grube jak w zeszłym tygodniu.
Nauczyciel pyta w szkole: Jak duży był Adolf Hitler? Fritz: O głowę mniejszy niż mój ojciec. Nauczyciel: Skąd wiesz? Fritz: Mój ojciec zawsze mówi: Adolf Hitler sięga mi do tego miejsca. (Pokażuje na szyję)
Jaką najnowszą bajkę z Trzeciej Rzeszy? Pewnego razu był niedziela, w której nie zbierano ofiar.
Kelner do gościa: Polecam szczególnie nowy ser Ligi Narodów. Co to jest? Sam się rozpada.
Papież dostał wpadkę. Göbbels mu wyznał.
Trotsky, Lenin i Litwinow przechodzą przez małe miasto w Rosji. Dzieci krzyczą za nimi: Też wiemy, kim jesteście, tez wiemy, kim jesteście. Trotsky dumny do swoich towarzyszy: Zobaczcie, jak sławni jesteśmy, nawet dzieci nas znają. Uciekając, dzieci krzyczą: Jesteście Żydami, jesteście Żydami, jesteście Żydami.
Göring zwiedza szpital psychiatryczny. Każdy go pozdrawia, oprócz ogrodnika. Göring pyta oburzony: Dlaczego mnie pan nie pozdrawia, jestem Werwolfem, generałem lotnictwa, pełnomocnikiem Führera ds. czterolecia, premierem Hermannem Göringiem. Ogrodnik: Tak, u mnie by się tak zaczęło.
Koza, krowa i osioł stoją w Austrii w pobliżu granicy niemieckiej. Koza idzie do Niemiec, ale natychmiast wraca i mówi: W Niemczech nawet nie wolno beczeć. Krowa również idzie, wraca natychmiast: W Niemczech jest się za często doić. Osioł również idzie do Niemiec i nie wraca. (W Niemczech każdy osioł zostaje urzędnikiem państwowym).
Dzieci muszą napisać w szkole wypracowanie o tramwaju. Fritzchen pisze: Tramwaj. Tramwaj to duży kwadratowy pudło. Z przodu stoi kierowca, za kierowcą stoi lud. Lud, który nie stoi za kierowcą, siedzi w pudełku.
Kto jest największym elektrykiem w Niemczech? Adolf Hitler. Włączył Austrię, wyłączył Rosję, postawił cały świat pod napięciem i nadal obsługuje ten przełącznik.«
Chamberlain robi lot rozpoznawczy nad Niemcami. Wraca zrozpaczony i mówi: Niemcy nie dadzą się zagłodzić, ufortyfikowali się tak, że worki już wystają przez okna piwniczne. (Ochrona przed odłamkami.)
Trzech mężczyzn siedzi w barze. Pierwszy mówi: Nie, nie, nie. Drugi: Młody, młody, młody. Trzeci: Nie no, co wszystko jeszcze będzie. Kelner przychodzi i kładzie im karteczkę. Rozmowy polityczne są tu zabronione..
Lancelot