Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie majątkowe wyłącznie na rower

Napisany przez ADMCI4
Pytanie do ekspertów od ubezpieczeń: Jestem 22-letni i obecnie studiuję. Ponieważ mieszkam w pokoju w mieszkaniu studenckim, faktycznie nie potrzebuję własnego ubezpieczenia majątkowego. Jednak w ostatnim czasie ukradziono mi dwa rowery i zaczyna to być kosztowne. Teraz zastanawiam się, czy możliwe jest jedynie ubezpieczenie jednego roweru przed kradzieżą, bez konieczności zawierania kompleksowego ubezpieczenia majątkowego. Czy ktoś to już zrobił i może mnie skierować do jakiegoś ubezpieczyciela? Z góry dziękuję. Z poważaniem Nussecke

Napisany przez PI112
Cześć Nussecke, nawet jeśli mieszkasz w akademiku, czy nie masz swoich ubrań, własnych mebli, materiałów ani komputera do nauki? Jeśli tak, to warto zastanowić się nad ubezpieczeniem mienia. Na przykład, przy sumie ubezpieczenia w wysokości 15 000 €, wszystko jest objęte ubezpieczeniem, wszystko w pokoju w akademiku, szkody spowodowane przepięciami oraz kradzież roweru, zawsze do wysokości sumy ubezpieczenia, składka wynosi 12,74 € rocznie. Jednak najpierw warto zapytać rodziców, czy posiadają ubezpieczenie mienia i czy rzeczy w miejscu studiów syna są w nim objęte, być może także rowery. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Sprawdź, czy w twoim mieszkaniu studenckim nie ma nawet ubezpieczenia majątkowego. W takim przypadku rowery mogą być objęte ochroną. Hamit

Napisany przez Jana85
Cześć,

ten wątek jest już trochę stary, ale mam rozwiązanie:
Ubezpieczyłem swoje mienie w InterRisk, gdzie również moich dwóch współlokatorów jest objętych ubezpieczeniem. Wystarczy podać tylko imiona, i wszystko gra. W ten sposób również przestrzeń wspólna jest ubezpieczona, a nie tylko własna.
Ubezpieczyłem to wszystko za pośrednictwem Friendsurance. Oferują możliwość jeszcze tańszego ubezpieczenia wraz z przyjaciółmi.
Tutaj można to wszystko ustawić: *Link usunięty* escorpio

Napisany przez Naseweis
Cześć - świetny post,

brak wiedzy - ale super reklama zupełnie nieznanych ubezpieczeń i na pewno żaden pośrednik nie przyjdzie do Ciebie w razie szkody.
Wtedy będziesz musiał sobie radzić z nieznanym opiekunem telefonicznym, który mieszka kilkaset kilometrów od Ciebie.

Ludzie, pomyślcie chociaż raz, zanim wrzucicie takie bzdety na forum.

Cwaniak

Napisany przez sabine75
Naprawdę warto rozważyć. Jeśli zakłada się, że ludzie są również zdolni do zgłaszania szkód samodzielnie i ponadto potrafią jasno wyrażać swoje myśli również telefonicznie.
A fakt, że Interrisk to nieznany ubezpieczyciel, dla znawcy branży jest po prostu skandaliczny.
Ponadto są pewnie ludzie, którzy nie chcą, żeby pośrednik za każdym razem siedział na ich kolanach i próbował wcisnąć 3. ubezpieczenie chirurgiczne dla kota.

Napisany przez Naseweis

Całkiem godna rozważenia koncepcja. Zakładając, że ludzie są również w stanie sami zgłosić szkody i ponadto potrafią wyrażać się także telefonicznie.
A to, że Interrisk jest nieznanym ubezpieczycielem, dla znawcy branży jest po prostu złym świadectwem.

Polecam zajrzeć na stronę internetową -
jako opcje dostałem nie Interrisk, a kilka zupełnie mi nieznanych mi firm ubezpieczeniowych.

Ponadto są też ludzie, którzy w ogóle nie chcą, żeby po każdym razem pośrednik siadał wam na kolanach i chciał wcisnąć wam ubezpieczenie na trzecią operację kota.

Witaj Bezpowrotny!

Ojej... a ty już miałeś doświadczenie z pośrednikiem siedzącym na twoich kolanach? Wydajesz się być bardzo prowokacyjny w takich kontaktach!

Pozdrowienia Zuchwały

Napisany przez sabine75
O rany... więc miałeś już do czynienia z pośrednikiem na kolanach ??

Tak. I większość była równie obleśna i żałosna z poczuciem humoru jak Ty.

Wydajesz się bardzo prowokujący w takich kontaktach!

Auć. Naprawdę nie masz żadnych skrupułów. Ale gdy interes nie idzie dobrze i spędza się cały dzień w internecie...

jako opcję dostałem nie tylko Interrisk, ale także kilka mi zupełnie nieznanych firm ubezpieczeniowych.

Kto wie, na jakich stronach znów się poruszałeś. Oczywiście tam jest również pokazana Interrisk. Dodatkowo między innymi również Ammerländer, sprawdź testy na Stiftung Warentest hasło testy ubezpieczenia majątku. To, że Ammerländer nie jest Ci znane jako jednoosobowa firma handlująca produktami ubezpieczeniowymi, mnie jednak nie dziwi.

Napisany przez Naseweis
Trochę informacji na temat porównywarek w internecie:

Krótki przekaz: Ubezpieczenia: Podstępne sztuczki porównywarek - Finanse - Wirtschaftsweek

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata