Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: URAN WHEN lista obserwowanych)

Napisany przez Karat
Moje trzecie sprawozdanie; Po raz pierwszy i jedyny w portalu giełdowym URAN-Watchlist; Piątek 10.6.2005 POJAWIA SIĘ TYLKO NA PORTALU GIEŁDOWYM! Cameco (CJ6) N -1.29 % Denison Mines (FZZ) N +4.40 % Intl Uranium (IUQ) N -5.04 % JNR Resources (JN2) N -21.62 % Paladin Resources (PUR) N -5.56 % Uranium Partn (U) N +19.00 % Uranium Power (BXJ) N -35.85 % Zmiana kursu od 9.3.05 = + 19.00 do - 35.85%. Kursy poprawiły się trochę od początku 9.3.2005. Jednakże rozwój jest bardzo zróżnicowany i pokazuje, że wybór tytułów, jeśli w ogóle rozważa się zaangażowanie, jest bardzo ważny. __________________________________________________ _________ Moje drugie sprawozdanie (opublikowane na forum Borsalino) URAN - Watchlist; Poniedziałek, 25 kwietnia 2005 15:51:52 Te wyżej wymienione tytuły związane z uranem od momentu dodania do mojego wirtualnego portfela na 9.3.2005 straciły między 11.94% a 43.40%. Te akcje związane z uranem zostały dodane do WL, gdy niektóre „podgrzewacze” porwali kursy do absolutnie nieuzasadnionych poziomów. Gdy wydawało się, że wystarczająco dużo baranów zainwestowało w te tytuły, kursy natychmiast spadły. Patrz powyżej na straty od 9.3.2005. To znowu pokazuje, jak można celowo napędzać kursy do góry. Dla mnie oznacza to: W krótkoterminowej perspektywie nie słuchać już żadnych rekomendacji, a zawsze reagować na to, co faktycznie się dzieje. W długoterminowej perspektywie czekać na to, co musi się zdarzyć nieuchronnie, gdy na całym świecie dalej manipuluje się i majstrowe. Obecnie na całym świecie nie ma osoby, organizacji ani rządu, który mógłby nawet w połowie rozwiązać nasze największe problemy. Prędzej czy później, raczej prędzej, giełda również odczuje to boleśnie. Wtedy należy się przygotować na dół. Karat ---------------------------------------------------------------------------------- Moje pierwsze sprawozdanie (opublikowane na forum Borsalino) Temat: URAN - Watchlist Data: Środa, 30 marca 2005 16:15:46 Rozwój mojej Watchlisty URAN od 9.3.2005! Czyli od 22 dni! Cameco (CJ6) -11,51% Intl. Uranium (IUQ) -11.94% JNR Resources (JN2) - 24.32 % Paladin Resources (PUR) -23,61% Uranium Power (BXJ) - 13,21% Ciekawe, że te kursy tak znacząco spadły w tak krótkim czasie, przy raczej bocznym trendzie giełdy. Jakie mogą być tutaj „poważne” powody? Karat ----------------------------------------------------------------------------------

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata