- ndz cze 12, 2005 3:13 pm
Moje trzecie sprawozdanie; Po raz pierwszy i jedyny w portalu giełdowym
URAN-Watchlist; Piątek 10.6.2005
POJAWIA SIĘ TYLKO NA PORTALU GIEŁDOWYM!
Cameco (CJ6) N -1.29 %
Denison Mines (FZZ) N +4.40 %
Intl Uranium (IUQ) N -5.04 %
JNR Resources (JN2) N -21.62 %
Paladin Resources (PUR) N -5.56 %
Uranium Partn (U) N +19.00 %
Uranium Power (BXJ) N -35.85 %
Zmiana kursu od 9.3.05 = + 19.00 do - 35.85%. Kursy poprawiły się trochę od początku 9.3.2005. Jednakże rozwój jest bardzo zróżnicowany i pokazuje, że wybór tytułów, jeśli w ogóle rozważa się zaangażowanie, jest bardzo ważny.
__________________________________________________ _________
Moje drugie sprawozdanie (opublikowane na forum Borsalino)
URAN - Watchlist; Poniedziałek, 25 kwietnia 2005 15:51:52
Te wyżej wymienione tytuły związane z uranem od momentu dodania do mojego wirtualnego portfela na 9.3.2005 straciły między 11.94% a 43.40%.
Te akcje związane z uranem zostały dodane do WL, gdy niektóre „podgrzewacze” porwali kursy do absolutnie nieuzasadnionych poziomów. Gdy wydawało się, że wystarczająco dużo baranów zainwestowało w te tytuły, kursy natychmiast spadły. Patrz powyżej na straty od 9.3.2005.
To znowu pokazuje, jak można celowo napędzać kursy do góry.
Dla mnie oznacza to: W krótkoterminowej perspektywie nie słuchać już żadnych rekomendacji, a zawsze reagować na to, co faktycznie się dzieje.
W długoterminowej perspektywie czekać na to, co musi się zdarzyć nieuchronnie, gdy na całym świecie dalej manipuluje się i majstrowe. Obecnie na całym świecie nie ma osoby, organizacji ani rządu, który mógłby nawet w połowie rozwiązać nasze największe problemy. Prędzej czy później, raczej prędzej, giełda również odczuje to boleśnie. Wtedy należy się przygotować na dół.
Karat
----------------------------------------------------------------------------------
Moje pierwsze sprawozdanie (opublikowane na forum Borsalino)
Temat: URAN - Watchlist Data: Środa, 30 marca 2005 16:15:46
Rozwój mojej Watchlisty URAN od 9.3.2005! Czyli od 22 dni!
Cameco (CJ6) -11,51%
Intl. Uranium (IUQ) -11.94%
JNR Resources (JN2) - 24.32 %
Paladin Resources (PUR) -23,61%
Uranium Power (BXJ) - 13,21%
Ciekawe, że te kursy tak znacząco spadły w tak krótkim czasie, przy raczej bocznym trendzie giełdy.
Jakie mogą być tutaj „poważne” powody?
Karat
----------------------------------------------------------------------------------