Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sanmina-SCI

Napisany przez ADMCI4
Sprawdziłem tę firmę. Działa w branży elektronicznych systemów komponentów - dostawca usług outsourcingowych dla IBM, HP itp. Jest rentowna, ale jej marże są niskie. Przepływ gotówki jest lekko dodatni. Bilans jest w porządku, długi są nieco wyższe od środków płynnych. Nie wiem, czy powinienem zainwestować. Kurs spadł w latach 2004 i 2005 z 15 USD do 4,25 USD. Nie jestem pewien co do perspektyw biznesowych na 2006 rok. Jakie są wasze opinie? Lancelot

Napisany przez ManfredBali
Cześć Lancelot, Moja opinia: na razie zakup nie jest konieczny! Ryzyko w porównaniu do zwrotu jest zbyt wysokie. Ale można się mylić. Szczęśliwego Nowego Roku! *********** Uzasadnienia: Przeczytane: Druga opinia, brzmi następująco: Cena opinii: 4.23. Akcje pokazują lekko pogarszające się warunki. Jeśli jesteś długoterminowy, zachowaj obecną pozycję. Nie rozpoczynaj nowej pozycji. Wskaźnik Konwergencji/Dywergencji Średnich Ruchomych (MACD) wskazuje na byczy trend. Wzór wykresu wskazuje na możliwą odwrócenie trendu. Siła względna jest bycza. Wzór wolumenu Nastawnego/Wrocawi odnosi się do tego, że akcje znajdują się w fazie dystrybucji. Średnia krocząca 50-dniowa rośnie, co jest bycze. Średnia krocząca 200-dniowa spada, co jest niedźwiedzie. Szukaj wsparcia na poziomie 4.19. Zwróć uwagę na opór na poziomie 4.46. Wczoraj: Callvolume 45, Put 60! ********** Według Reutera: Alert ryzyka jest niski. (Ale są ostrzeżenia!) ********** Wiadomości: 1. Opóźnienia w raporcie? 2. Cytat: Oto krótki fragment: Uważamy, że środowisko rynkowe dla produkcji kontraktowej było lepsze niż wyniki sektora implikują. To skłania nas do wniosku, że sektor ma nadmiar podaży i że firmy azjatyckie mogą wywierać większą presję cenową na produkcję, niż wielu oczekiwało. ********** Po godzinach: -1.64% (4.19) Analitycy: 2.7 (więc trzymać) Przeczytaj komentarze (Forum Yahoo) https://finance.yahoo.com/q/mb?s=SANM

Napisany przez ADMCI4
Lancelot pisze: Sprawdziłem tę firmę. Zajmuje się ona branżą elektronicznych systemów komponentowych - jest dostawcą zleceń na zlecenie m.in. dla IBM, HP itp. Jest ona rentowna, ale marże są wąskie. Przepływ gotówkowy jest lekko dodatni. Bilans jest w porządku, ale długi są nieco wyższe od środków pieniężnych. Nie wiem, czy powinienem zainwestować. Kurs spadł w 2004 i 2005 roku z 15 dolarów do 4,25 dolarów. Nie jestem pewien co do perspektyw biznesowych na 2006 rok. Jakie są wasze opinie? Lancelot
5 dolarów może być już na granicy, być może spadek do 4 dolarów... https://www.nasdaq.com/earnings/analyst_summary.asp?mode=&kind=&symbol=sanm&symbol =&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbo l=&symbol=&symbol=&symbol=&FormType=&mkttype=&path name=&page=analystinfo&selected=SANM .. 75% inwestorów instytucjonalnych - OS 530 mln = szokujące; Akcja raczej się nie rusza! https://www.nasdaq.com/asp/holdings.asp?mode=&kind=&symbol=sanm&symbol=&symbo l=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&symbol=&s ymbol=&symbol=&FormType=Institutional&mkttype=&pat hname=&page=holdings&selected=SANM Sprawdź jeszcze Badania dotyczące firmy - Rajd do 4,78 dolarów Wskaźniki z narzędziem Schaeffers Edge: https://www.schaeffersresearch.com/streetools/stock_quotes.aspx?ticker_symbol=SANM

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za informację. Jako pierwszy krok zamówiłem 1500 sztuk po $4.00. Jeśli kurs początkowo wzrośnie, poczekam na następną okazję. Jeśli spadnie, prawdopodobnie spadnie do $4.00. Jeśli nadal będzie spadał, będę kupował. Myślę, że środowisko dla firmy jest trudne. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, sprzedam dopiero przy $5.00. Lancelot

Napisany przez richard100
Przypomina mi to trochę NT....?? Pozdrowienia Rich Sanmina-SCI: Pod Badaniem przez IRS Za Lata Fiskalne 1996 do 2003 WASHINGTON -(Dow Jones)- Sanmina-SCI Corp. (SANM) i jego spółki obecnie są pod badaniem przez Internal Revenue Service za lata fiskalne 1996 do 2003, firma ujawniła w swoim opóźnionym raporcie rocznym złożonym w czwartek w Securities and Exchange Commission. IRS zaproponowało pewne korekty, pod warunkiem zatwierdzenia przez wspólny komitet ds. podatków Kongresu, zgodnie z dokumentacją. 8 grudnia IRS powiadomiło firmę, że komitet zatwierdził proponowane korekty dla Sanmina-SCI, ale jeszcze nie wydał ostatecznej zgody na korekty dla pewnych spółek zależnych. Sanmina-SCI powiedziała, że nie może określić całkowitej kwoty poprawek, dopóki komitet nie zakończy przeglądu dla spółek zależnych. Poniższa tabela stanowi podsumowanie informacji finansowych Sanmina-SCI za czwarty kwartał i rok fiskalny zakończony 1 października, o którym mowa w raporcie rocznym. 4. kwart: 1 października 2005r. 2 października 2004r. Obroty $2,765,302,000 $3,302,157,000 Dochód netto 5,342,000 5,338,000 Zysk na akcję Dochód netto .01 .01 Rok: Obroty 11,734,674,000 12,204,607,000 Dochód netto (1,006,002,000) (11,398,000) Średnia liczba akcji (rozcieńczona) 520,574,000 515,803,000 Zysk na akcję Dochód netto (1.93) (.02) W nawiasach znajdują się straty. Wyniki za rok fiskalny zakończony 1 października 2005r. obejmują 600-milionową stratę z tytułu utraty wartości firmy oraz wzrost rezerwy na wycenę odroczonego podatku, poinformowała firma. Ponadto dokonano korekt danych dla najnowszego czwartego kwartału ze względu na działania naprawcze w celu usunięcia wcześniej ujawnionej istotnej słabości w kontroli wewnętrznej. Bez tych korekt firma osiągnęłaby zysk netto w wysokości 42,6 miliona dolarów na kwartał. Wreszcie, wyniki za kwartał zakończony 2 października 2004r. obejmują nadzwyczajny zysk w wysokości 3,6 miliona dolarów, zgodnie z dokumentacją. Sanmina-SCI, z siedzibą w San Jose w Kalifornii, oferuje usługi elektronicznego kontraktowania produkcji. Firma produkuje wielowarstwowe płyty drukowane oraz moduły i podzespoły płyt drukowanych. -Autor: Antonie Boessenkool, Dow Jones Newswires; 202-862-7139; antonie.boessenkool@dowjones.com

Napisany przez ADMCI4
Lancelot pisze: Dziękuję za informacje. Zamówiłem jako pierwszy krok 1500 sztuk po $4.00. Jeśli kurs najpierw wzrośnie, poczekam na kolejną okazję. Jeśli spadnie, prawdopodobnie spadnie do $4.00. Jeśli nadal będzie spadać, kupię więcej. Wydaje mi się, że otoczenie dla firmy jest trudne. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, sprzedam dopiero przy $5.00. Lancelot
Lancelot... znalazłem jeszcze jednego blogera, może tu perspektywy na zyski są lepsze https://www.blogger.com/profile/15729515 INSM $1.97... jedyny biotechnologiczny producent z zatwierdzonym przez FDA lekiem poniżej $5 i z kapitalizacją rynkową poniżej $120M. INSM ma ogromny potencjał w postaci kilku nowych produktów w różnych stadiach rozwoju, od cukrzycy po raka. WSCI $3.74... wyniki za 1Q 2006 zostaną opublikowane 5 stycznia 2006 r. Pływająca liczba akcji wynosi 2M, a kapitalizacja rynkowa mniej niż 10M, obrót na poziomie 0.6 P/S, wypłaca dywidendy w wysokości 14c/akcja. RMI $2.69... wyniki za 2Q 2006 zostaną opublikowane do 15 stycznia 2005 r. Pływająca liczba akcji wynosi 5M, przyrost przychodów i zysków netto w każdym kolejnym kwartale. Obrót na poziomie 0.6 P/S, wypłaca dywidendy w wysokości 20c/akcja. DWCH $4.06... wyniki za 1Q 2006 zostaną opublikowane w 3 tygodniu stycznia, 3 tygodnie wcześniej niż w poprzednim roku. Cztery kolejne kwartały wzrostu przychodów i zysków netto. W 4Q 2005 zgłosił 11c/akcja zysku netto przy rekordowych przychodach. Pływająca liczba akcji wynosi 2,4M. $1/akcja gotówki i ŻADNE zadłużenie.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję Probi za wydobyte rekomendacje. Przeprowadziłem badania dla wszystkich 4. Po kolei: INSM (Insmed) Zapytałem kolegów, jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Główne pytanie brzmi, czy zatwierdzony czynnik wzrostu stanie się hitem? Jeśli tak, kto pokryje koszty związane z wprowadzeniem na rynek, reklamą, kosztami sprzedaży, itp.? Insmed faktycznie nie ma pieniędzy - ma wielką dziurę w beczce, tak jak wszystkie małe firmy biotechnologiczne - ciągle potrzebują nowego kapitału lub wsparcia od większych braci. Zyski z nowych produktów zostaną rozcieńczone w ten sposób. Tutaj nie chodzi o przełomowy sukces. WSCI (WSI Industries) Obróbka precyzyjna - może coś z tego będzie, ale dla mnie za małe. RMI (Rotonics) Producent komponentów z tworzyw sztucznych. Kurs spadł w związku z wyższymi cenami energii, ponieważ surowiec pozyskiwany jest z ropy naftowej, a produkcja końcowa wymaga również dużej ilości energii. Działania oszczędnościowe, wyższa produktywność i podwyżki cen sprzedaży częściowo zrekompensowały wzrost kosztów, ale nie jest jasne, co się stanie, jeśli cena ropy będzie nadal rosła. Z pozytywnej strony firma ma dobry przepływ gotówki, a długi wynikające z wcześniejszych przejęć zostały spłacone. Zamówiłem 3000 sztuk z limitem $2.50 (obecny kurs $2.69). DWCH (Datawatch) Dla mnie za małe i dużo za wysoki wskaźnik KGV wynoszący 29. Jeszcze raz dziękuję. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Zakupiono właśnie porcję Sanminy za 4,00 USD. Kolejne zamówienie zakupu za 3,70 USD zostało już złożone. Obrót jeszcze się nie zrealizował, co doprowadziło do słabego wyniku w czwartym kwartale. Zgodnie z prognozą Probi, dziś miało miejsce cofnięcie się cen przy dużym wolumenie do 3,97 USD. Sanmina wygrała niedawno spór z IRS i odnotowała 64 miliony dolarów. Branża, w której działa firma (usługi wytwarzania elektroniki), jest trudna, ale Sanmina jest dobrze przygotowana i ma wystarczająco dużo pieniędzy w kasie. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Zakupiono drugą porcję Sanmina po cenie $3.70, zgodnie z planem. Lancelot

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata