Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Odszkodowanie od przeciwnego ubezpieczenia.

Napisany przez ADMCI4
Przed dwoma tygodniami miałem mały wypadek samochodowy. Ktoś wjechał mi w tył na skrzyżowaniu. W ramach ostrożności pojechałem do szpitala, gdzie stwierdzono uraz kręgosłupa szyjnego. Od tego czasu jestem na zwolnieniu lekarskim i muszę nosić kołnierz szyjny. Ponieważ nie mam własnego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, chciałbym się dowiedzieć, czy mogę otrzymać odszkodowanie od sprawcy wypadku lub jego ubezpieczyciela? Być może ktoś wie również, w jakiej wysokości to się będzie mieścić... Dziękuję i pozdrawiam, Herbstaster

Napisany przez ADMCI4
pisze: Przed dwiema tygodniami miałem mały wypadek samochodowy. Na skrzyżowaniu ktoś najechał mi od tyłu. Dla pewności pojechałem do szpitala, gdzie stwierdzono uraz stłuczeniowy. Od tego czasu jestem na zwolnieniu lekarskim i muszę nosić kołnierz ortopedyczny. Ponieważ nie mam własnego ubezpieczenia od wypadków, chciałbym wiedzieć, czy mogę otrzymać odszkodowanie od sprawcy wypadku lub jego ubezpieczyciela? Być może ktoś wie, w jakiej wysokości to mogłoby być... Dziękuję + Pozdrowienia, Herbstaster
Myślę, że dostaniesz odszkodowanie od ubezpieczyciela sprawcy wypadku. Ale prawdopodobnie nie będzie to duża kwota, jeśli nie odniesiesz trwałych obrażeń. Powrotu do zdrowia

Napisany przez PI112
Cześć Herbstaster, oczywiście masz prawo do odszkodowania. Nie mogę Ci odpowiadać, jak wysoka to kwota. Gorąco jednak zalecam wizytę u prawnika. Gdy jest to wypadek z obrażeniami ciała, zwykły Kowalski jest po prostu przytłoczony. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata