Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Maksymalna kwota państwowego dofinansowania przy świadczeniach majątkowych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Sparerze! Ponieważ kończę za dwa miesiące moje szkolenie i zostanę objęty przez mojego pracodawcę, będę miał również korzyści z oszczędności kapitałowych. Słyszałem, że państwowe wsparcie - które chciałbym oczywiście wykorzystać - zależy od wpłat oszczędnościowych. Dlatego chciałbym wiedzieć, jaka jest maksymalna kwota oszczędności, którą państwo wspiera. Czy mogę zwiększyć oszczędności kapitałowe ze swojej pensji? Dzięki, Pracownik

Napisany przez ADMCI4
Cześć Pracowniku, wpłacamy dość dużą kwotę na umowę VL z własnej kieszeni, jednak dofinansowanie przysługuje tylko do około 500 euro rocznie. Pozdrawiam

Napisany przez PI112
Cześć Pracowniku, Możesz swobodnie zwiększyć kwotę udzieloną Ci przez swojego pracodawcę. Aby uzyskać pracownicze dodatki oszczędnościowe, ważne jest jedynie, aby składki były przekazywane bezpośrednio przez Twojego pracodawcę. Teraz odnośnie do wysokości dodatków: Umowa oszczędnościowa mieszkaniowa: 9% dodatku do maks. 470€ rocznej kwoty oszczędności Umowa oszczędnościowa funduszowa: 20% dodatku do maks. 400€ rocznej kwoty oszczędności W obu wariantach istnieje górna granica dochodu podlegającego opodatkowaniu w wysokości 20.000€ rocznie (dla małżeństw granica ta podwaja się). Być może byłoby dla Ciebie korzystne wpłacić swoje składki pracownicze do systemu emerytalnego prowadzonego przez pracodawcę, zdecydowanie warto porównać oferty. Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało się do mnie zgłoś. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata