Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Ciągły wzrost prywatnej emerytury.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Ostatnio zastanawiałem się nad moją emeryturą za dwadzieścia lat i zastanawiałem się, czy będę w stanie przeżyć swoje ostatnie lata życia. Ponieważ mam poważne wątpliwości co do tego, chciałbym zainwestować w prywatne ubezpieczenie emerytalne. W związku z tym chciałbym wiedzieć, czy wypłaty z tego prywatnego ubezpieczenia emerytalnego również, analogicznie do emerytury ustawowej, będą wzrastać, czy będą pozostawać takie same przez cały okres trwania. Dziękuję za pomoc, Millicento

Re: Ciągły wzrost prywatnej emerytury.

Napisany przez Karl117
Cześć Millicento, to można wybrać wedle własnego uznania. W okresie pobierania emerytury do emerytury dodawane są udziały nadwyżkowe. Te udziały nadwyżkowe są wykorzystywane do zwiększenia emerytury. Niemniej jednak istnieje kilka rodzajów emerytur, które można otrzymać. Są emerytury, które zaczynają się na niższym poziomie i z czasem rosną coraz bardziej. Albo emerytura zaczyna się od razu na wysokim poziomie i wzrasta nieco mniej. Ogólnie rzecz biorąc, zależy to od firmy, co oferuje. Istnieją duże różnice. Pozdrowienia, Karl117

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata