Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Tytuł amerykański do kupienia.

Napisany przez richard100
Tutaj kilka tytułów z USA, które mocno się wyhamowały. Czy warto je kupować, to trzeba samemu zdecydować, biorąc pod uwagę zdolność do ryzyka, strategię, siłę finansową... Pozdrowienia Rich Czas na polowanie na okazje Wiele wysokiej jakości akcji jest notowanych blisko rocznych minimów, więc inwestorzy mają mnóstwo okazji. Autor: Michael Sivy, redaktor MONEY Magazine 2 stycznia 2006 r., godz. 23:52 NOWY JORK (MONEY Magazine) - Rynek akcji zakończył 2005 rok na niskiej nucie, gdy ceny akcji spadały w grudniu. W ciągu roku Dow Jones stracił ułamek procenta, podczas gdy S&P 500 zyskał 3 procent. W zasadzie rynek w 2005 roku był tak płaski, jak to tylko możliwe. Duże akcje wzrostowe, takie jak te na liście Sivy 70, były szczególnie ospałe. Wśród akcji dużych spółek wzrostowych notowania są o około 11 procent niższe niż reszty rynku. Więcej informacji na temat inwestowania € 10 solidnych akcji € 7 funduszy gwiazda € Jak nawet zwykli Joe mogą przejść na emeryturę z bogactwem W rzeczywistości 17 spółek z listy Sivy 70 zakończyło 2005 rok w odległości nie przekraczającej 10 procent od swoich rocznych minimów. Ogólnie grupa ta jest dobrym miejscem do rozpoczęcia polowania na okazje. Oczywiście spółki o obniżonych notowaniach stanowią dobrą okazję tylko wtedy, gdy perspektywy rynkowe są pozytywne, a perspektywy własne spółek zachęcające. Jestem dość optymistyczny co do ogólnych perspektyw na rok 2006. Realny produkt krajowy brutto wzrósł w tempie powyżej średniej już przez 10 kolejnych kwartałów. I chociaż oczekuje się, że gospodarka zwolni nieco w nadchodzącym roku, prognozy konsensusu nadal zakładają przynajmniej średni wzrost. Ponadto prognozuje się, że tempo inflacji ustąpi w ciągu najbliższych dwóch lat. Ostatnie wzrosty cen konsumenckich odzwierciedlały wzrost cen ropy naftowej w ciągu ostatnich dwóch lat. Ale zakładając, że ceny energii ustabilizują się - a nawet nieco spadną - inflacja może zmniejszyć się. Stabilny wzrost przy malejącej inflacji to recepta na wzrost rynku. Warto więc rozważyć 17 spółek wzrostowych notowanych poniżej wartości sektor po sektorze, aby zobaczyć, które z nich mogą być gotowe do odbicia. Żywność i napoje Akcje takie jak Anheuser-Busch (Badania) i Hershey (Badania) są tanie i mogą nawet być dobrymi okazjami, ale nie mają dużego potencjału wzrostu. Jednak Sysco (Badania), największy amerykański dystrybutor żywności dla restauracji i instytucji, prognozowany jest wzrost zysków w tempie 15 procent rocznej stopy składanej w ciągu najbliższych pięciu lat. I chociaż perspektywy wzrostu Coca-Coli (Badania) są tylko przeciętne, ta marka wysokiej jakości jest dostępna po stosunkowo niskiej wielokrotności, mniejszej niż 18-krotność szacowanych zysków za 2006 rok. Opieka zdrowotna Boston Scientific (Badania) ma wąską linię produktów i pewne konkretne wyzwania biznesowe, a duże firmy farmaceutyczne borykają się z dołkiem, który ogarnął praktycznie wszystkich producentów leków. Polityka rządowa się zmienia, przeżywają one wygaśnięcie patentów na przełomowe leki, a giganci farmaceutyczni przygotowują się na falę konkurencyjnych produktów generycznych. Mimo to zarówno Abbott Laboratories (Badania), jak i Johnson & Johnson (Badania) wydają się atrakcyjne perspektywicznie długoterminowo, z prognozowanym wzrostem podstawowym na poziomie 12 procent rocznie i wskaźnikami kurs/zysk poniżej 16. Media Konglomeraty medialne - Disney (Badania), Time Warner (Badania) i Viacom (Badania) - notowane są poniżej wartości ich aktywów. Ta wartość prawdopodobnie zostanie zrealizowana w pewnym momencie, ale nabywcy będą musieli być cierpliwi. Wśród innych akcji medialnych Clear Channel Communications (Badania) i Gannett (Badania) cierpią z powodu przesunięcia wydatków na reklamy w kierunku mediów online. Natomiast atrakcyjny jest Comcast (Badania) jako wiodąca gra w telewizji kablowej. Najbardziej interesująca spółka w tej grupie to być może General Electric (Badania), która jest tylko częściowo firmą medialną (poprzez swoją dywizję NBC Universal). GE jest też liderem w różnych innych branżach, od elektrowni po silniki lotnicze i opiekę zdrowotną. Z dochodem w wysokości 2,9 procenta i wskaźnikiem P/E poniżej 18, GE wydaje się być okazją. Technologia Supergwiazdy końca lat 90. dalej kwitną. Cisco (Badania), Dell i Microsoft kiedyś prowadziły rynek, ale dzisiaj są bliskie minimów. Mimo to wszystkie trzy są finansowo nieskazitelne, z niewielkim lub zerowym długiem i pojemnikami gotówki. Zarówno Cisco, jak i Dell (Badania) mają prognozowany wzrost zysków co najmniej 15 procent w ciągu najbliższych pięciu lat, podczas gdy Microsoft (Badania) pozostaje gigantem sektora. Przed dodaniem któregokolwiek z tych akcji do swojego portfolio, powinieneś dokładniej zbadać daną firmę i rozważyć ogólny skład swoich aktywów. Ale dla każdego inwestora szukającego dobrych firm z perspektywami długoterminowego wzrostu, jest wiele do wyboru na początku 2006 roku. Zasoby Sivy na temat akcji: Sivy 70: Najlepsze akcje Ameryki Przewodnik po wzroście

Napisany przez 2cybercrash
Interesujący post, dzięki Rich. Faktycznie, kilka wyborów, na które sami zwróciliśmy uwagę: np. Sysco był wskazówką Manfreda, czy jest nadal zmienny, czy można nim handlować? GE jest dobry, ale martwym kapitałem KO i Time Warner to bardzo martwe kapitały? Czy Cisco zasługuje na nadzieje co do kursu? Mam nadzieję, że Dell można handlować, ma wąski zakres! Pozostają jeszcze kilka naszych własnych wyborów, które postaramy się rozwijać.

Cześć Cybercrash, Kilka dni temu zainwestowałem w GE. Właściwie nie wiem dlaczego. Masz rację. Ale to tylko pół umarłego kapitału. :lol: Z dywidendą przychodzi trochę życia. Nadzieja umiera ostatnia, że może jeszcze się odbiją. KO to naprawdę świetna akcja. Ale tylko dla tych, którzy kupili ją wcześniej. Kiedyś ją zakupiłem, gdy wszyscy mówili o upadłości. Niestety, znowu za wcześnie sprzedałem. Nie ma mowy o wejściu na tym poziomie... nigdy. Co do innych - nie mam zdania, bo za mało śledzę te tytuły. Pozdrowienia, Rich

To jest muzyka. Dow idzie w górę. Bardzo dobrze... :lol: Pozdrowienia Richhttps://quote.bloomberg.com/apps/news?pid=10000006&sid=auRSA8HdMyno&refer=home

Napisany przez ManfredBali
Kochani Koledzy, kochana Simona Dziś zdecydowałem się na subskrypcję Forbes (Marketedge), co oznacza, że przez najbliższe 14 dni będę ją testować! Powód: lepsze zrozumienie rynku amerykańskiego. Nie chcę więc posługiwać się kupioną wiedzą. Nie mam pojęcia, czy to się opłaci, ale kto nie ryzykuje... Chciałbym podzielić się informacjami z Wami. W szczególności - dla mnie to ważne! - chcę kupować zwiększoną liczbę ADR-ów, ponieważ sądzę, że oprócz ropy, są to jedyne tytuły, które przyniosły naprawdę dobre wyniki i być może będą się rozwijały dalej. Na pierwszym etapie zamieszczę tutaj informacje, ale jeśli macie jakieś konkretne tytuły, śmiało pytajcie... wyciśnijmy wszystkie możliwe informacje z Forbesa! :-) (tylko tytuły wymienione na giełdzie, bez OTC, bo ich nie ma). Jak już wspomniałem, przez następne 14 dni, potem zobaczymy co dalej.

Napisany przez ManfredBali
Niektórzy z nas mają GE, więc spróbuję: Podsumowanie (moje zrozumienie) Kupowanie nie jest obecnie zalecane, przepraszam :-( ******************* Opinia: DŁUGA (kup) Tytuł powinien wzrosnąć w ciągu najbliższych 60-90 dni. Ale Poziom Pewności: 0, co oznacza, że cel został już osiągnięty. Ocena mocy: 80 (wszystko powyżej 60 oznacza długą pozycję, maksymalnie 100) Rekomendacja: Ostrzeżenie: Akcje są blisko Punktu Stop Sprzedaży. Jeśli jesteś w długiej pozycji, utrzymaj aktualną pozycję. Nie należy inicjować nowej pozycji. Komentarze Zbieżność/Rozbieżność Średnich Ruchomych (MACD) wskazuje na trend wzrostowy. Wzorzec wykresu wskazuje na możliwą zmianę trendu. Siła Względna jest niedźwiedzia. Wzorzec wolumenu wzrostów/spadków wskazuje, że akcje są w fazie akumulacji. 50-dniowa Średnia Ruchoma rośnie, co jest pozytywne. 200-dniowa Średnia Ruchoma spada, co jest negatywne. Cena jest poniżej wsparcia w wysokości 35.49, co jest negatywne. Oto wykres: https://www.richrath.net/Notes/ge-4.1.2006.jpg

Napisany przez 2cybercrash
Wiele słów, mało treści, co teraz? Nie mogę wiele zrobić z tą specjalistyczną terminologią, nie źle, ale nie dobrze, słabo, ale nie do kupienia, ale też nie do sprzedania? Wolę mieć własny drogowskaz, na przykład dla GE brzmiałby on mniej więcej tak: nudny, uciążliwy do handlu, rozpiętość od 34 do 38 dolarów, kurs zawsze przeciwny do dolara. Dinozaur zapełniony zagranicznym kapitałem w celu związania w USA, typowy dla martwego kapitału. GE osiągnęło ogromny sukces w latach 1999/2000, wtedy kurs i dolar szły razem! Wydaje się, że teraz to nie działa?

Napisany przez beta
Cześć Wczoraj wrzuciłem TIVO do koszyka. Z jednej strony, w styczniu odbędą się różne konferencje medialne i analityczne, ......ale przede wszystkim spekuluję tutaj na temat przejęcia. Wcześniej czy później. Najchętniej przez Apple (którego skarbczyk powoli się przelewa). Wideo cyfrowe jest na topie, a także urządzenia mobilne. https://www.tivo.com/0.0.asp

Napisany przez ADMCI4
W międzyczasie, w trzecim kwartale ponieśli straty - rosnąca konkurencja. A co z kolejnymi kwartałami? Lancelot

Napisany przez aktienfreund
Jakie są wasze opinie na temat spółki Altria Group? Rewelacyjna dywidenda Fantazje o podziale 8) Oto aktualna najlepsza rekomendacja w Finanznachrichten: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-01/artikel-5802116.asp

Cześć przyjacielu inwestycyjny Kupiłem tę akcję w 2003 roku po 37 $ i sprzedałem w 2004 roku po 47 $. W międzyczasie cena wzrosła do około 75 $. :cry: Ale niestety zawsze jest się mądrzejszym później. Dziś nie skoczę już na tę akcję, z następujących powodów: Cena jest praktycznie na wszechczasowym maksimum. Istnieje ryzyko spadku. Oczywiście istnieje nadal potencjał wzrostu ceny związany z odłączeniem. Ale o tym mówi się od dłuższego czasu, co jest również powodem, dlaczego cena tak dobrze sobie radziła. Dywidenda jest atrakcyjna, a stosunek ceny do zysku wciąż jest w porządku, wynoszący 15. Pozostaje pytanie, czy produkt ma jeszcze przyszłość, czy konsumpcja papierosów nie maleje raczej? Palaczy wypierają z różnych miejsc. To z pewnością ma wpływ na sprzedaż. Dla mnie osobiście nie jest to już inwestycja wart rozważenia. Pozdrowienia, Rich

Cześć przyjacielu akcji Jako alternatywę proponuję zakup PFE. Akcje te są wciąż blisko dna. Potencjał do nadrobienia strat jest duży. Dywidendowy zwrot również jest równie dobry jak dla MO. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez aktienfreund
Cześć Rich, Dziękuję Ci serdecznie za Twoje dwie odpowiedzi. :!: W ubiegłym roku byłem dumny posiadaczem PFE, które kupiłem za około 29 CHF i sprzedałem za prawie 35 CHF. Przegapiłem ponowne wejście poniżej 27 CHF. Jeśli chodzi o MO, mam podobne wątpliwości jak Ty. Być może byłoby rozsądne poczekać, zanim podejmę ostateczną decyzję, aż dolar jeszcze trochę spadnie. 8) Pozdrowienia, przyjacielu giełdowy

Czy to pomoże w wyszukiwaniu? Pozdrowienia, Rich https://money.cnn.com/magazines/fortune/bestcompanies/full_list/

Napisany przez beta
Lancelot pisze: W międzyczasie ponieśli straty w trzecim kwartale - rosnąca konkurencja. A co z następnymi kwartałami? Lancelot
Tak, pociąg o nazwie TIVO odjechał. Perspektywy niepewne. Przedłużyli partnerską umowę z DirecTV o trzy lata, ale przede wszystkim wygrali w zeszłym tygodniu sprawę patentową. Przyznano im ładną sumę odszkodowania..... Od początku roku akcje TIVO wzrosły o prawie 80%.... :shock: Pozdrowienia PS: Chciałem tylko ponownie podnieść ten wątek ;-) KON: 1:1 70. min.

Napisany przez beta
Microsoft poniósł ciężkie straty po godzinach, akcje spadły gwałtownie. Nie ma jeszcze konieczności ich skupowania. Może MSFT stanie się bardziej interesujący od jesieni, ze względu na wprowadzenie systemu Windows Vista na początku 07..... Jednakże związane z tym będzie hojna polityka dywidendowa (podobna do Deutsche Telekom). Upadły anioł..... https://www.handelsblatt.com/pshb?fn=tt&sfn=go&id=1232073 Moje zdanie: Trzymaj się z daleka. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
[attachment=47] Cześć Czasem nie trzeba nic mówić Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć dla kolegi chciałem wysłać PM, ale nie działało z wykresami dlatego tutaj wklejam, proszę o zrozumienie oto teraz wykresy dla lepszej orientacji i moje poglądy na nie z punktu widzenia analizy technicznej ENTU Entu wydaje się nie być w stanie uchronić się przed wirusem spadkowym :)))))) Potencjał wzrostowy na nadchodzące lata maksymalnie 2,60 USD aktualnie kurs potwierdza cofnięcie ze wsparcia na poziomie 2,40 USD, stąd należy spodziewać się dalszych niższych cen Podsumowanie: Sprzedaj TGAL (ponieważ nie ma danych na wykresie Yahoo) jak wspomniano w pokoju czatu, sytuacja tutaj wygląda lepiej, zwróć uwagę na dolny wykres z trendem historycznym, a aktualny trend od 2003 r. (Niebieski) trójkąt wzrastający powinien wkrótce zrealizować swoje znaczenie, wybicie z niego doprowadziłoby kurs powyżej 10 USD, co odblokowałoby kolejny potencjał wzrostowy do poziomu 20 USD, to jest cel, po którym powinien zakończyć się aktualny trend wzrostowy Podsumowanie: Kupuj/Trzymaj Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Wstawiam tutaj wykres ponownie Wyjaśnienie przesłane na PW Pozdrowienia

Napisany przez Hans
Czy mógłbyś przeprowadzić analizę PLKC?

Napisany przez Forexyman
Hans pisze: Czy mógłbyś przeprowadzić analizę PLKC?
Cześć Hans, Opinia została wysłana prywatnie. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Ponieważ nie chciałem zakładać dodatkowego wątku tylko dla jednej spółki Wyraźny trend spadkowy jest sprzeczny z Twoją opinią, którą podałeś mi na PN, ktoś kto polecił zakup tej akcji, prawdopodobnie już dawno ją sprzedał Podsumowanie: Trzymaj się z daleka (aktualnie brak zaleceń zakupu) A co do kolejnego pytania, mam tutaj listę Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Delta Petroleum Jeśli amerykański inwestor Kirk Kerkorian zaangażuje się w coś, zawsze warto rzucić okiem na akcje Przebicie dolnej krawędzi trendu spadkowego mogłoby przynieść wzrost do 25 dolarów co oznaczałoby zysk około 25% Podsumowanie: Kupić przy kolejnej przecenie Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Pomimo silnego wzrostu kursu wczoraj, akcje nadal znajdują się w wyraźnym trendzie spadkowym, również wolumen i potwierdzenie wskaźnika Stochastycznego nie odzwierciedlają wczorajszej siły, co oznacza, że nie można tego traktować jako sygnału kupna. Mam nadzieję, że odpowiedziałem na pytanie. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Witaj Delta Petroleum Jeśli amerykański inwestor Kirk Kerkorian wchodzi gdzieś, to zawsze warto zwrócić uwagę na akcje Przebicie się ponad kanał spadkowy miałoby na celu wzrost do 25 dolarów Co oznaczałoby około 25% zysku Podsumowanie: kupić podczas kolejnego cofnięcia Pozdrowienia
uiiiiii patrzę, co z tego wynikło))))

Napisany przez priorliste
Zawsze bardzo wymowne: Wykres wydajności sektorów https://stockcharts.com/charts/performance/SPSectors.html

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata