Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy Leasing jest dla przedsiębiorców bardziej korzystny pod względem podatkowym niż zakup?

Napisany przez ADMCI4
Planuję otworzyć małe kawiarnię i już miałam kilka konsultacji. Ponieważ potrzebuję bardzo drogiej kawy, zastanawiam się obecnie, czy w końcu nie byłoby taniej ją wynająć. Czy w obu przypadkach mogę odliczyć koszty od podatku? Byłoby miło dostać jakąś radę, Margeau

Re: Czy Leasing jest dla przedsiębiorców bardziej korzystny pod względem podatkowym niż zakup?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Margeau, jestem również przedsiębiorcą i mogę odliczyć podatek od zakupionych maszyn biurowych. Nie wiem, jak szybko zużywa się taka kawa, ale w tym przypadku poleciłbym Leasing, aby zawsze mieć aktualne urządzenie. Życzę udanej pracy w kawiarni (i pysznej kawy)!

Napisany przez michi55
Jestem samozatrudnionym fotografem i wynajmuję sprzęt (aparat, obiektywy, Apple...). Jako przedsiębiorca, polecam Leasing ze względu na korzyści podatkowe i zwiększenie płynności finansowej. W moim przypadku zawsze wynajmuję sprzęt od www.EL-drent.de. Miałem tam tylko pozytywne doświadczenia. Mam nadzieję, że to trochę pomaga i życzę udanego parzenia kawy. Pozdrowienia Michi

Napisany przez ADMCI4
Cześć Michi,
Dziękuję Ci za Twój wskazówkę - znalazłem i jestem szczęśliwy z el-drent!
Nie sądziłem, że dostawa laptopa będzie tak szybka!
Leasing mogę gorąco polecić także przedsiębiorcom.
Pozdrowienia z Hamburga

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata