Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podział na klasy taryfowe

Napisany przez Stefancossi
Cześć ja i moja dziewczyna spodziewamy się dziecka i planujemy wziąć ślub! 1; Czy dostanę klasę podatkową 3, ona nadal się uczy i skończy naukę gdy dziecko się urodzi 2; To nie jest możliwe, jeśli małżonkowie żyją w związku rozłączonym, co to oznacza, że ​​widujemy się nie codziennie, ale prawie codziennie, ponieważ ona mieszka w domu, aby mogła ukończyć naukę, czy mogę nadal ubiegać się o klasę podatkową 3? 3; Jaką klasę podatkową otrzyma w takim razie? 4, z kim trzeba zarejestrować dziecko? Dzięki z góry Stefan

Napisany przez PI112
Cześć Stefan, pytanie o klasę podatkową 3 nie ma dla Ciebie znaczenia, jeśli nie jesteś żonaty. Dziecko możesz zarejestrować zarówno na swojej, jak i na karcie podatkowej Twojej dziewczyny, lub po połowie na obu. Możesz także przełączyć się na korzystniejszą klasę podatkową 2 (nieżonaty z dzieckiem). Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Stefancossi
Dziękuję, ale co jeśli się pobiorę, a ja chcę trzy osoby, ale nie zawsze razem mieszkać?

Napisany przez PI112
Cześć Stefanie, w końcu chodzi o to, dlaczego nie mieszkacie razem na stałe. Ponadto, istotny jest adres zameldowania dla was obojga. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Cześć PI112! Przeczytanie zapytania sprawiło, że dostałem ból głowy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata