Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ndx

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Moja strategia na nadchodzące tygodnie na indeksie NDX. Jeśli zamknie się poniżej 1515 na tygodniowym interwale, wejdę krótko z celem 148x, a jeśli zamknie powyżej 1544, wejdę dług, z celem powyżej 1600. Aktualnie czekam.

Napisany przez ADMCI4
dzień dobry

Chociaż jest dopiero czwartek, to wydaje się, że istnieje większa szansa na wzrost. Wczorajsza świeca dzienna i decyzja OPEC skłaniają mnie do tego wniosku. Chociaż ta ostatnia tylko krótkoterminowo pomaga, ponieważ wszyscy wiemy, że OPEC od ponad roku efektywnie produkuje powyżej ustalonej teraz ilości i jest wyczerpany. Moim zdaniem należy pamiętać, że ten tydzień nie może być przeceniany, ponieważ w piątek będzie dzień wygaśnięcia terminów!
Dla odważnych, pierwsza pozycja na zakup długoterminowy, ale ja jeszcze czekam.

Wskazówka dla pozycji długoterminowej: nasbv

Napisany przez ADMCI4
NDX jest teraz zbyt niepewny: Wolny stochastyczny na poziomie kupna, MACD na sprzedaż... to dla mnie zbyt ryzykowne. 1560 jako sygnał wybicia dla Long jest z pewnością słuszny, ale skąd się bierze Twój cel cenowy 16xx? Spójrz na indeks Dow Jones, od miesiąca nic się tam nie dzieje. Być może NDX uderzyłby w górę przy 1560 i przekroczyłby ten poziom tylko o kilka punktów? Stop-loss musiałbyś ustawić prawdopodobnie w okolicach 1540-45. Ryzyko jest jednak duże. SOX jako przewodnik NDX również się nie sprawdza: Wolny stochastyczny dostarczył trzy fałszywe sygnały w krótkim czasie. Kamikaze? Marcus

Napisany przez ADMCI4
Cześć Marcusie! Chciałbym iść w długą pozycję po dzisiejszym skoku dla piątku powyżej 1544. Celem na kilka tygodni byłoby osiągnięcie poziomu powyżej 1600. Oczywiście mogą wystąpić zakłócenia, co pozwoliłoby na tym etapie ponownie przejść do krótkiej pozycji. Wskazuje na to wskaźnik odwrotów Fibonacciego. MACD i pęd na tygodniowym wykresie są w porządku.

Napisany przez ADMCI4
Zgadzasz się co do MACD, faktycznie fajnie wygląda. Niemniej jednak poczekałbym, aż wskaźnik Slow wyjdzie na dół i znowu zacznie rosnąć.

Napisany przez Karat
Czy ktoś mógłby wyjaśnić, co oznaczają pojęcia takie jak: Slow Stoch MACD MACD EMA Slow FAST Stockastic? itp. Aby móc zrozumieć te interesujące wykresy i linie wykresów. Karat

Napisany przez webmaster
Karat pisze: Czy ktoś mógłby wyjaśnić, co oznaczają pojęcia takie jak: Slow Stoch MACD MACD EMA Slow FAST Stockastic? itp. aby móc w pełni zrozumieć te interesujące wykresy i linie wykresów. Karat
Obecnie istnieje nowy dział na forum (Forum dla początkujących, FAQ), który ma odpowiadać na takie pytania. Marcus zaproponował taką nową sekcję jako pomysł, a ja ją dziś 17.06.2005 zdefiniowałem i udostępniłem. (Tylko moderatorzy mogą pisać raporty. Wszyscy mogą je czytać) Teraz muszę jeszcze poinformować Marcusa, że został zdefiniowany jako moderator :-) Pozdrowienia, Salamnder

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ nie osiągnięto 1544, nie ma teraz również konieczności rozpoczęcia długiej transakcji. Nadal poprawne jest pozycjonowanie na spadki. Wzrost cen ropy naftowej pozostaje znaczący i pozostawi swoje ślady, jednak na razie pozostaje otwarte, w jakim stopniu będzie to miało wpływ na rynki akcji. Dlatego jeśli kurs spadnie poniżej 1515, rozpocznę transakcje krótkie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć chłopaki! Jesteśmy znowu w fazie, w której od pewnego czasu na przykład na SMI zarysowują się negatywne dywergencje, a nadal wielu uważa, że musi gonić za pociągiem. Przecież było znacznie łatwiej postawić na long poniżej 6000, aby teraz najpierw zebrać owoce (co ja już zrobiłem). Jestem ciekawy, jak długo wysoka cena ropy może być ignorowana. W każdym razie pozostawi ona znaczne negatywne ślady, przynajmniej jeśli myślę tylko o nadchodzącej zimie. Prawdopodobnie będziemy mieli jeszcze jakiś czas przepychanki wokół bieżących poziomów indeksów, zanim zauważymy, że lepiej jest iść na płasko na wakacje. Ja na przykład w piątek wziąłem pierwszą 1/3 put pozycję.

Napisany przez ADMCI4
cześć mike,
Czy obstawiasz na ndx czy na smi? W każdym razie na pewno warto było spróbować.
Ciekawe, jak długo można będzie ignorować wysoką cenę ropy. Na pewno pozostawi to jeszcze spore negatywne ślady, zwłaszcza gdy myślę o nadchodzącej zimie.
Miejmy nadzieję, że dolar znowu trochę osłabnie, bo w przeciwnym razie nie będziemy wiedzieć, kiedy należy zapełnić zbiorniki z olejem opałowym. Ta cena ropy z pewnością dalej ogranicza naszą skąpy konsumpcję. Z niektórych raportów wynika, że koziołki ofiarne znowu mają być sprzedawcy ubezpieczeń przed ryzykiem. Co jest zbyt uproszczone. Ponieważ produkcja osiągnęła swoje granice, a zużycie ciągle rośnie! Więc lepiej przyzwyczajmy się do tego i grajmy zgodnie z zasadami.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chłopcze Czy inwestujesz w NDX czy SMI? W każdym razie można było na pewno spróbować. Na SMI i DAX. Dziś jednak z powodu dość znaczącego spadku zrealizowałem zyski i na chwilę obecną pozycja jest znowu zrównana. Poza tym jest zdecydowanie za ciepło, by przyglądać się ekranowi. Wskazane jest zatem znowu przyjemne, chłodne górskie powietrze. Na razie więc obowiązuje zasada: krótkie interwencje w przypadku jasnych sytuacji. Miłego wieczoru

Napisany przez ADMCI4
Teraz możemy przygotować się na krótkie zmiany. Nie mam już wątpliwości, że 1515 zostaną dziś podbite przez SK. Teraz podróżuje się w kierunku 148x.

Napisany przez ADMCI4
mändli pisze: teraz możemy przygotować się na krótkie. Nie mam już wątpliwości, że dzisiaj 1515 zostanie przełamane przez SK. Podróż teraz kieruje się w okolice 148x.
https://www.wallstreet-online.de/ws/news/news/seenews.php?&m=3.1.8&action=viewnews&newsid=171387 7

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata