Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Różne stawki do wyboru w umowie oszczędzania budowlanego.

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio przypadkowo odkryłem to forum i jestem zachwycony. Na pewno możecie mi pomóc w moich wątpliwościach. Chciałbym otworzyć konto oszczędnościowe z możliwością budowy i miałem już spotkanie doradcze. Zaprezentowano mi wiele różnych ofert, spośród których mogę wybierać. Niestety nie do końca zrozumiałem, jaka jest rzeczywista różnica między nimi i którą mam teraz najlepiej wybrać. Zamierzam kupić lub zbudować Dom w przyszłości. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze oferty? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrowienia, Karman

Napisany przez ADMCI4
W tym celu trzeba znać szczegóły taryf. Ważne jest, abyś zwrócił uwagę na to, kiedy umowa stanie się gotowa do alokacji. Pozdrawiam, Lumpi

Napisany przez MThiemann
Cześć Karmanie, jeśli umowa oszczędnościowa budowlana ma służyć głównie do zakupu własnej nieruchomości, ważne są następujące kwestie: termin przydziału, wymagana rata oszczędnościowa, oprocentowanie kredytu (nominalne i efektywne!) a przede wszystkim wysokość raty spłaty. kredyty budowlane są zazwyczaj obarczone stosunkowo wysoką stopą spłaty (w zależności od długości okresu oszczędzania) i mogą szybko stać się nie do spłacenia, zwłaszcza w połączeniu z niewielkim kredytem budowlanym, który trzeba dodatkowo zaciągnąć. Co z tego, jeśli dostaniesz kredyt budowlany na 50 000 EUR z oprocentowaniem 1,90% i będziesz musiał płacić ratę miesięczną w wysokości 1200 EUR lub nawet wyższą. Jeśli skupiasz się głównie na okresie oszczędzania, powinieneś zwrócić uwagę na niskie opłaty, możliwie wysokie oprocentowanie kapitału, państwowe premie oraz ewentualne zwrot kosztów za zrezygnowanie z kredytu. Pozdrawiam M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata