Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Cytaty UBS

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj rano napisałem do konsultanata: Szanowny Panie XXX, Usługa UBS Quotes ponownie nie działa dzisiaj rano. Zastanawiam się, jaki może być problem, ponieważ usługa Quotes stopniowo się pogarszała tylko w ciągu ostatnich 1-2 lat. Tak nie jest w przypadku innych platform. System bankowości internetowej UBS jest najlepszy, jaki widziałem. Ale trzeba mieć odpowiednią moc obliczeniową! Czy możliwe, że odpowiedzialni starają się pozbyć dużej liczby darmozjadów (=osób korzystających z systemu, które nie są klientami) ? Rozumiem argumentację (darmowy dostęp do systemu = więcej klientów), ale system musi działać! Kiedy przewiduje Pan, że przerwy w usłudze będą krótsze? Pozdrowienia, YYY Lancelot

Napisany przez richard100
Cześć Lancelot Wyprzedziłeś mnie na forum... :lol: Też chciałem właśnie wyrazić swoje niezadowolenie. Małe pocieszenie.... przynajmniej giełda rośnie nawet bez platformy UBS.. Pozdrowienia Richi

Napisany przez ADMCI4
Jestem rozczarowany, że UBS tworzy tak świetne programy, a jednak nie pozwala działać systemowi komputerowemu. Myślałem, że moje prowizje powinny to obejmować. Jednak doradca zapewnił mnie, że UBS robi wszystko, aby naprawić te sprawy. Więcej informacji nie mógł mi udzielić. To nie jest pierwszy raz, kiedy reklamuję. Sądzę, że ktoś powinien coś powiedzieć, prawda? Lancelot

Napisany przez beta
Lancelot pisze: Ich meine, jemand muss etwas sagen, oder? Lancelot
Tak, zgadzam się z Tobą :wink:

Napisany przez Dany1
Lancelot pisze: To nie pierwszy raz, kiedy złożyłem reklamację. Myślę, że ktoś musi coś powiedzieć, prawda? Lancelot
Cześć Lancelot Dobra robota, wzięli sobie to do serca. Od trzech dni działa bez zarzutu. Też chciałem już coś krzyknąć, kiedy zauważyłem, że jestem jednym z użytkowników darmowych... :mrgreen:

Znowu nie działa. Pozdrowienia, rich

Jeśli porównać wydajność i jakość między UBS a CS na podstawie wydajności internetowej, UBS wypadłby bardzo słabo. ? Notowania UBS są praktycznie codziennie ograniczone w dostępie. Mam wciąż dostęp do kursów CS za pośrednictwem bankowości internetowej Java. Działa to zawsze bez zarzutu. Nigdy nie miałem opóźnień ani przerw. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Karat
Cześć Rich! Mam swoje listy obserwowanych na UBS Quotes. Platforma byłaby naprawdę dobra. Jest tam wiele danych i informacji. Ale ten codzienny problem z tym, że nie działa, zaczyna mnie już powoli frustrować....! Przecież mam też inne rzeczy do zrobienia. Gdyby to nie wymagało tyle pracy, dawno bym się gdzieś indziej przeprowadził. Jakie są alternatywy? Karat

Cześć Karat, Oczywiście istnieje wiele platform, na których można utworzyć listę obserwowanych, ale ja pozostanę przy UBS. Na innych platformach nie ufam tajemnicy bankowej. Jeśli masz konto w CSGN, możesz ubiegać się o dostęp do Java. Jest to darmowe, kursy zawsze aktualne na minutę. Brak przerw. Życzę Ci udanego dnia na giełdzie. Obecnie nie planuję żadnych transakcji giełdowych. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Zareklamuj ludzi! Dzisiaj wysłałem następujące e-maile: Szanowny Panie XXX Czy istnieje możliwość otrzymania hasła do Quotes, abym miał priorytet przed klientami niebędącymi klientami? Jeśli to niemożliwe, to moją rekomendacją dla UBS będzie zainstalowanie takiego systemu. W ten sposób klientom niebędącym klientami nadal będzie możliwe korzystanie z systemu, ale tylko gdy jest dostępna pojemność. Brak dostępności Quotes stopniowo się pogarszał przez ostatnie 3 lata, a w ciągu ostatnich kilku tygodni występuje co najmniej 1 awaria prawie codziennie. Pozdrowienia, YYY Błąd systemu Szanowni Użytkownicy Quotes UBS Twoje żądanie nie mogło być przetworzone poprawnie. Proszę spróbuj ponownie. Dziękujemy za zrozumienie. Twój zespół Quotes UBS Nie mam zrozumienia. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Odpowiedź już została otrzymana (konsultant jest przynajmniej szybki!): Dział systemów zdaje sobie sprawę, że klienci mają problemy z ofertami. Spodziewana jest nowa wersja oferty na połowę 2006 roku. Hmm... Oznacza to, że do tego czasu prawdopodobnie nie będzie istotnych zmian. Lancelot

Napisany przez 2cybercrash
Mój telefonista UBS odpowiada mi, że mogę go po prostu zadzwonić, a on udzieli mi wszystkich informacji przez telefon. Czy powinienem naprawdę to zrobić i zadać mu pytanie o wszystkie 100 wartości na mojej liście zadań domowych? Czy w UBS są takie dowcipy? Może Pan Lancelot powinniśmy razem napisać list do pana Wuffliego? UBS-Quotes SERWIS NIEDOSTĘPNY za darmo, brzmi nieźle, co nie?

Napisany przez ADMCI4
To skandal, że czekaliśmy 3 lata na poprawki, a w międzyczasie UBS nie był w stanie nawet dodać blokady hasła. Brak szacunku dla klientów - ważniejsza jest reklama! Obecnie doradca promuje swoje fundusze UBS jak szalony. Być może nowa wersja Quotes będzie zawierać unoszące się reklamy - za każdym razem, gdy otworzysz tytuł, notowanie funduszu UBS wyleci przed twoim nosem! Lancelot

Wygląda po prostu na przeciążenie. Jeśli próbujesz ponownie, dostaniesz odpowiedź za drugim lub trzecim razem. To po prostu męczące, ale z Valium jest łatwiej... haha Pozdrawiam, Richl

Napisany przez speedskater
Czytam o waszej niezadowoleni czytając komentarze na tym temat. Dlaczego nie zmienicie swojego banku? Argument dotyczący ceny prawdopodobnie nie będzie zbyt trafny w przypadku UBS. Byłoby logiczne zmienić bank po kilku zgłoszeniach problemów, które nie zostały rozwiązane. UBS nie posiada chyba monopolu na handel giełdowy. Osobiście korzystam z yellowtrade i zawsze działa bez zarzutu, niestety dostępne rynki są nieco ograniczone. Niemniej jednak nie trzeba płacić opłat za pozycje, a koszty transakcyjne uważam za akceptowalne. Dobrego wieczoru speedskater

Także ja jestem z Yellowtrade i jestem z tego bardzo zadowolony/a. Kupno i sprzedaż przebiegają bez zarzutu. Jednak platforma informacyjna jest raczej bardzo skromna. Każdy, kto korzysta z platformy UBS-Quotes, zauważy, że mają po prostu najlepsze narzędzie. Jeśli chcę szybko przejrzeć cały rynek SMI, poszczególne spółki, różne wykresy od intraday po 1 miesiąc do 5 lat, wskaźniki P/E, dywidendę, itp., to UBS oferuje po prostu więcej niż Yellowtrade. Ponadto oszczędza mi to czas logowania. Przypadkiem mam również rachunek inwestycyjny w UBS i mimo wysokich opłat za prowadzenie i prowizji, zatrzymuję go, ponieważ platforma informacyjna jest po prostu najlepsza na rynku. Dlatego też doświadczają oni prawdopodobnie przeciążenia. Inni to zauważyli. ..., gdyby tylko te przerwy nie były. Wejdź na platformę i zobaczysz, o co mi chodzi. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Łyżwiarz szybki pyta: Czytaję ciągle o waszym niezadowoleniu! Dlaczego nie zmienicie swojego banku? Ponieważ taka zmiana nie poprawiłaby UBS-Quotes (darmowej platformy informacyjnej). Jako klient UBS płacę za UBS-Quotes, a następnie UBS rozdaje je całemu światu. Nie napisałem, że nie cenię innych usług UBS. Wręcz przeciwnie. Nie mam nic przeciwko takiej darmowej usłudze. Chcę po prostu priorytetowego korzystania, ponieważ płacę za to. Ale perspektywicznie, taka sytuacja może zacząć denerwować i mogę chcieć mieć drugie konto. Warunkiem jest, że transakcje giełdowe odbywają się tak szybko, efektywnie i przejrzyście, a możliwości (miejsca giełdowe) są co najmniej tak rozległe jak w przypadku UBS. Wszystko musi działać elektronicznie, chcę dzwonić tylko w wyjątkowych sytuacjach. Znam tylko Migrosbank i Swissquote. Nie są one wystarczająco dobre (Migrosbank jest katastrofalny). Nie znam jeszcze Yellowtrade. Szukam zaleceń od użytkowników forum, którzy znają również UBS. Nie chcę tracić czasu na próby z niższej jakości platformami. Wypróbowanie jednej platformy wymaga sporo czasu i wysiłku. Oczywiście mógłbym użyć Swissquote dla tytułów SWX i UBS dla wszystkich pozostałych. Ale moje tytuły SWX stanowią tylko około 10 do 15% portfela, więc to nie byłoby rozwiązaniem. Lancelot

Napisany przez 2cybercrash
W rzeczywistości używam Swissquote do wzmocnienia. Handel na NYSE, NASDAQ i w Europie jest akceptowalny, dostarcza szybkich informacji o kursach, ale pewne wskaźniki, takie jak P/E, często brakuje. Japonia nie jest handlowa, więc mi nie jest potrzebna. Teraz także Kanada i Skandynawia. Te rynki są mi niezbędne. W rzadkich przypadkach przed terminem opcji, po raz pierwszy kilka tygodni temu i w tym roku również ta platforma przekazywania kursów była przeciążona, jednakże natychmiast zgłosiłem to i obecnie działa lepiej. Jestem w dużej mierze zadowolony z wykonania transakcji, można je natychmiastowo anulować i zmieniać. W rzadkich przypadkach były opóźnienia w wykonaniach w USA. Automatycznie jest zakładane konto w USD i EUR, bezpłatne i oprocentowane, czego UBS nie oferuje! Dla niektórych giełd można przeglądać księgę zleceń i ceny Realtime. (Europa/USA nie). Jednym z minusów Swissquote jest wypłata środków, wymagane jest wypełnienie formularza z obciążeniem opłatami za transfer na inne konto. Niektórzy traderzy korzystają z amerykańskich brokerów internetowych, więc trzeba uważać na zabezpieczenia, te banki mogą łatwo zbankrutować!

To znowu korzyść Yellowtrade. Automatycznie i bez opłat zostaje otwarte konto w dolarach, euro i Szwajcarskih frankach. Jeśli jednocześnie posiada się konto pocztowe, czyli Yellownet, można automatycznie przesyłać pieniądze w obie strony i płacić rachunki. Brak opłat depozytowych. Zlecenia są realizowane w ciągu 2-3 sekund. Dla akcji o dużej płynności najlepiej jest wprowadzić zamówienie bez limitu, wtedy realizacja może odbyć się nawet w ciągu sekund. konto jest natychmiast aktualizowane. Nigdy nie poczułem się oszukany. Wpłaty dywidend są zawsze księgowane bez problemu. Z UBS Trade nie jestem tak zadowolony. Nawet nie są w stanie zaktualizować kursów w moim portfelu. Kursy są z dnia poprzedniego. Opłaty za transakcje z udziałem akcji amerykańskich są bardzo wysokie. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Anglik: Bank budżetowa, radziłbym unikać tego typu transakcji papierami wartościowymi. Stawki mogą wydawać się kuszące, ale oszczędności dotyczą także jakości. To po prostu budżet. Yellowtrade również nie mogę polecić. O ile mi wiadomo, nie podlegają one odpowiedniemu nadzorowi. Pozostałe internetowe biura maklerskie w Szwajcarii są w porządku dla rynków europejskich. Obroty w Azji lub Ameryce mogę jednak polecić tylko za pośrednictwem dwóch największych banków.

Napisany przez ADMCI4
Peitschi pisze: yellowtrade także nie mogę polecić. o ile mi wiadomo, nie podlegają one odpowiedniej kontroli Dziękuję za informację. Najpierw Yellowtrade musi zdać test demonstracyjny. Jeśli będzie pozytywny, przejdę do spraw bezpieczeństwa i innych pytań. Kiedy już tam będę, opublikuję Cię bezpośrednio ze względu na Twoje słowa. Lancelot

peitschi pisze:Anglik: ellowtrade również nie mogę polecić. Z mojej wiedzy nie podlegają one odpowiedniej kontroli. Yellow Trade działa poprzez BCV (Banque Cant. Vaudoise) Pozdrowienia, rich

Napisany przez ADMCI4
bcv to tylko broker, jako klient jesteś zarejestrowany w postfinance, która nie ma zezwolenia od ebk.

Cześć Peitschi, Gdzie widzisz problem.? Jako klient, moim głównym zmartwieniem jest bezpieczeństwo. W Post jestem tego pewien, więc nie martwię się. :wink: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Lancelot pisze:Speedskater pyta: Czytam ciągle o waszym niezadowoleniu! Dlaczego nie zmieniacie swojego banku? Ponieważ taka zmiana nie poprawiłaby UBS-Quotes (bezpłatnej platformy informacyjnej). Jako klient UBS płacę za UBS-Quotes, a UBS rozdaje je całemu światu. Nie napisałem, że nie doceniam innych usług dostarczanych przez UBS. Wręcz przeciwnie. Nawet w obliczu takiego prezenty nie jestem. Chcę tylko korzystać z pierwszeństw, bo za to płacę. Czy w UBS powietrze już wyszło, wszystko spłaszczone czy coś? To jest dość... (cybercrash podaj mi coś na wzmiankę) Czy to, czy coś jest darmowe czy nie, nie ma znaczenia. Usługa oferowana przez względnie poważną firmę po prostu musi działać. Od kilku dni nic już nie działa i nie mam ani czasu, ani ochoty na ponowne tworzenie moich list. Ale wygląda na to, że jest zbyt mało osób skarżących się.

Napisany przez ADMCI4
Peitschi pisze: bcv to po prostu broker, jako klient jesteś zarejestrowany w postfinance, która nie ma zgody ebk. Według informacji pracownika Postfinanz, którego znam, wszystkie transakcje są rozliczane przez UBS. Nie wiem, czy Yellowtrade BCV również tego potrzebuje. Być może zależy to od regionu. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Dany pisze: To jest po prostu do... Osoba odpowiedzialna za ten wstyd powinna zostać zwolniona. To, co robi w domu, mnie nie interesuje. Lancelot

To dla mnie ewidentnie przeciążenie. Po 2 lub 3 próbach udaje mi się wreszcie się zalogować. Bardzo uciążliwe, ale lepsze niż nic.. :cry: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Warto zajrzeć na www.postfinance.ch, aby uzyskać informacje, zamiast spekulować na forum! Na przykład: Pieniądze i papierowe aktywa są przechowywane w BCV, która działa jako makler i bank depozytowy dla yellowtrade e-trading. lub: Żółte fundusze są zarządzane profesjonalnie przez UBS. Felice

Dziękuję Felice za wyjaśnienie. Teraz też już dokładnie wiem. Masz rację, trzeba się postarać, żeby dokładnie się przyjrzeć. :lol: Miałem dzisiaj różnicę na koncie. Zadzwoniłem do Yellowtrade w Bernie, a oni musieli to wyjaśnić w BCV. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Przeglądałem stronę BCV. Brak angielskiego, brak niemieckiego. To była bank Vaudoise, która miała problemy. Ta sama? Lancelot

Lancelot pisze:Obejrzałem stronę BCV. Brak angielskiego, żadnego niemieckiego. Cześć Lancelot, Czy to cię dziwi? Francuzi od dłuższego czasu mają problem z angielskim. Mały kompleks niższości.... :wink: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
I jak nazywa się kompleks z niemieckim? Lancelot

Myślę, że to przechodzi do innego rozdziału. Mała pamiątka z II wojny światowej... :wink: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4

Cześć Peitschi, Dzięki za odpowiedź. Tajemnica bankowa wydaje mi się nadal ważna. Faktycznie, nie powinno się spodziewać bankructwa w przypadku Poczty. Naczelnym szefem jest tam przecież BR Leuenberger. Muszą go pytać o zgodę na każde podwyższenie cen.. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Mam nadzieję, że tak się nie stanie, że firma zbankrutuje. Ale nie można ufać szefowi, słyszałem kiedyś, że nie ma czystych rąk.

Napisany przez Dany1
Lancelot pisze: Obejrzałem stronę BCV. Brak angielskiego, brak niemieckiego. Był to bank Vaudoise, który miał problemy. Ten sam? Lancelot
Cześć Lancelot Zabawne, co tam jest napisane o BCV...ale powinienecie szukać we właściwym miejscu...BCV to po prostu bank kantoński w Vaud i nie potrzebuje strony w języku angielskim, a tym bardziej w niemieckim. Jednakże, dla bankowości internetowej BCV stworzyła e-sider. Na stronie Salamandra znajdziesz bezpośredni link w dziale Trading, a dla Ciebie, Sir Lancelot, w e-sider jest przycisk English i dla wszystkich innych po niemiecku. To już jest niemal doskonałe, to co nam oferuje BCV. I e-sider zawsze działał, nie ma porównania z Union Bullshit of Switzerland, czyli skrótowo: UBS.

Napisany przez Karat
Oto odpowiedź e-mailowa UBS na moje zapytanie dotyczące UBS Quotes. Szanowny Panie Karacie, Dziękujemy za informację dotyczącą dostępności UBS Quotes. Bardzo dobra sytuacja na rynkach finansowych w ostatnich miesiącach spowodowała znaczny wzrost liczby dostępów do UBS Quotes. Ta bardzo szybka zmiana spowodowała krótkotrwały problem wydajności, który przejawiał się znacznie wolniejszymi czasami odpowiedzi i nawet odrzuceniem wprowadzonych danych. Odpowiedzialni za technologię informacyjną pracują z najwyższym priorytetem nad poprawą sytuacji dostępu. Poprawa powinna zostać osiągnięta do końca miesiąca poprzez wdrożenie aktualizacji oprogramowania. W międzyczasie podejmowane są odpowiednie środki w celu zminimalizowania ograniczeń dla użytkowników. Za wszelkie zaistniałe niedogodności przepraszamy i mamy nadzieję, że mimo tej tymczasowo nieprzyjemnej sytuacji będą Państwo nadal korzystali z UBS Quotes jako platformy informacyjnej finansowej. Z poważaniem, UBS-Quotes Stefan Meier

Napisany przez Dany1
Teraz jest 21:20, a strona UBS Quote działa już od pełnych 4 minut. Nie mogę sobie odmówić podziękowań dla UBS w ten sposób. Dziękuję, Panie Bogu Ospelt! Wrr wrr, hurra, drogi Panie Wuffli.

Napisany przez Karat
Oczywiście, teraz działa, kiedy nie ma już użytkowników w UBS-Quotes. Tak było również wczoraj. Od 07.30 znów przestało działać! Karat

Napisany przez Dany1
innym znowu się wyłączyło... nic dziwnego przy tych cenach... Błąd zapytania o cenę. System może być wyłączony. (PLE) ach tak, mam oczywiście na myśli notowania UBS

Napisany przez beta
Jeśli chcesz zalogować się do UBS, otrzymasz ten testowy komunikat.... Nowy cytat, jak obiecano. Być może stoi tam już pół roku, a ja go nie przeczytałem ops: Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
beta pisze: Jeśli chcesz się zalogować do UBS, otrzymasz ten komunikat testowy.... Nowa oferta, jak zapowiedziano. Może ona już tam jest od pół roku, a ja jej nie czytałem ops: Pozdrowienia
Tak, o ile pamiętam, to nie trwa to jeszcze długo. Kiedyś zalogowałem się tylko po to, aby zobaczyć, jak działa nowa oferta. Ta stara nie była taka zła. :lol:

Napisany przez beta
Od wczoraj rozpoczęto testowanie. Na pierwszy rzut oka jak dzień i noc. Dużo bardziej przejrzyste. Niestety jest to tylko faza testowa, dlatego wszystko jest bez gwarancji. Co do prędkości, na razie trudno się wypowiedzieć.... Testujcie, ludzie, testujcie, i koniecznie przekazujcie swoją opinię i sugestie dotyczące poprawy UBS. Gruss

Cześć Beta, Widzę, że w moim portfelu nie ma jeszcze żadnych zmian. Co mnie szczególnie denerwuje, to fakt, że UBS nadal nie jest w stanie publikować aktualnych kursów w depozycie. Zawsze widoczne są tam kursy z poprzedniego dnia. Marno dla wiodącego banku. :cry: W ogóle mam zamiar zlikwidować ten depozyt, gdy wszystkie dywidendy zostaną wypłacone. Opłaty depozytowe są zbyt wysokie. W Yellowtrade nie ma takich opłat. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist
Teraz jest definitywnie. UBS Quotes wydaje się być atrakcyjny i robi dość porządne wrażenie. Wiele narzędzi i bardzo przejrzysty. Wcześniejsze portfele można przenieść do nowej wersji za pomocą transferu danych (na szczęście). Trochę uciążliwe logowanie (numer umowy i kod lub hasło). Ale teraz powinno być dość stabilne, ponieważ mogą się zalogować tylko klienci UBS... :roll:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata