Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto osobiste jako obowiązkowy dodatek do konta maklerskiego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum! Muszę teraz poznać wasze zdanie. Od kilku miesięcy mam konto maklerskie w niemieckim banku. Tam przechowywane są akcje uprzywilejowane, które mogę kupić u swojego pracodawcy. Bank jest więc wymagany. Jak dotąd wszystko w porządku. Ale to, że musiałem otworzyć jednocześnie konto osobiste w tym banku, z którego można pobrać opłaty za konto maklerskie, uważam za niezbyt dobre i całkowicie niepotrzebne. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Kto się na tym zna i może dać mi wskazówkę? Serdecznie pozdrawiam moonwalker

Napisany przez PI112
Cześć, uważam, że postępowanie banku jest właściwe i również zgodne z prawem. konto referencyjne jest potrzebne do obciążania opłat, ale również do księgowania wpłat dywidend. Nie rozumiem jednak nakładania obowiązku na bank. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
To niemożliwe.... Sprawdź jeszcze raz, czy to naprawdę jest obowiązkowe. Być może źle zrozumiałeś.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata