Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc w wyborze kasy oszczędności na cele budowlane.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, potrzebuję porady od inwestorów... Zdecydowałem się zainwestować w umowę oszczędnościową w zakresie budowy, aby w przyszłości możliwie szybko i tanio uzyskać finansowanie na zakup własnego mieszkania. Teraz istnieje kilka znanych instytucji oferujących takie umowy, między którymi można wybierać. Naprawdę nie wiem, gdzie są różnice ani którą powinienem wybrać. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami, abym mógł się zorientować? Dzięki Benny

Napisany przez ADMCI4
Moje bankowość współpracuje z określonym towarzystwem budowlanym. Na twoim miejscu zapytałbym w swoim banku, na pewno będą w stanie pomóc. Wszystkiego dobrego, Th567

Napisany przez MThiemann
Cześć Benny11, zawsze najlepiej jest zbierać kilka ofert porównawczych i dopiero wtedy podejmować decyzję. Powinieneś precyzyjnie określić, kiedy chcesz mieć daną kwotę do dyspozycji, a następnie zapytać różne kasy oszczędnościowo-budowlane o odpowiednie oferty. Gdy je otrzymasz, będziesz w stanie szybko zauważyć, która z nich będzie dla Ciebie odpowiednia. Zwróć szczególną uwagę na: wysokość opłaty za zakończenie umowy (1-1,6%)wysokość oprocentowania kapitału do momentu przydziałuwysokość miesięcznej raty oszczędnościowejwysokość raty spłaty kredytu po przydzialewysokość oprocentowania kredytu po przydzialecałkowitą sumę do zapłacenia w postaci odsetekczy naliczane są opłaty za prowadzenie konta? Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez C. Andreas
Cześć, ważne jest pytanie, jakiego celu chcesz osiągnąć. Czy chcesz 1.) nie chcesz pożyczki, tylko zysk (4%) 2.) w każdym przypadku chcesz pożyczkę, od 1% 3.) albo oba, czyli albo zysk (4%), albo ewentualnie pożyczkę, wtedy musisz zdecydować się po 7 latach

Napisany przez ADMCI4
Benny11 pisze: Dzień dobry, potrzebuję rady inwestorów... Zdecydowałem się zainwestować w umowę oszczędnościową w celu uzyskania w przyszłości szybkiego i niedrogiego finansowania zakupu własnego mieszkania. Istnieje kilka znanych kas oszczędnościowo-budowlanych, spośród których można wybierać. Tak naprawdę nie wiem, gdzie są różnice i którą powinienem wybrać. Czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami, abym mógł się zorientować? Dziękuję Benny
Cześć Benny, jeśli jeszcze nie wiesz, czy chcesz budować czy kupować, lepiej trzymaj się z dala od umowy oszczędnościowej. To się opłaca tylko dla jednej strony, czyli pośrednika. Wybierz inwestycję o wysokim zwrocie zabezpieczoną majątkiem. W ten sposób zaoszczędzisz odpowiedni kapitał własny. Następnie zajmij się negocjacjami dotyczącymi oprocentowania, a już teraz będziesz miał takie samo, jeśli nie lepsze oprocentowanie niż w przypadku umowy oszczędnościowo-budowlanej. Pozdrowienia

Napisany przez C. Andreas
finanztom pisze: Cześć Benny, Jeśli jeszcze nie wiesz, czy chcesz budować czy kupić, to trzymaj się z dala od umowy oszczędnościowej na budowę. To się opłaca tylko dla jednego - pośrednika. Wybierz inwestycję o wysokiej stopie zwrotu i zabezpieczeniu. W ten sposób zgromadzisz odpowiedni kapitał własny. Potem idź do negocjacji oprocentowania i już masz takie samo, jeśli nie lepsze oprocentowanie niż w przypadku umowy oszczędnościowej na budowę. Pozdrowienia
Cześć Finanztom, Nie zawsze zgadzam się z Tobą w 100%. Kiedyś też tak myślałem jak Ty, ale potem doceniłem zalety oszczędzania na budowę. Przykład: 1.) Jeśli tylko odkładasz, na rynku są firmy, które gwarantują Ci 4% zwrotu. Z premią mieszkaniową dochodzisz do 5% w ciągu 7 lat i to jest pewne i gwarantowane. To jest w porządku. Oczywiście, z funduszem akcyjnym możesz osiągnąć więcej, ale poniżej 10 lat terminu nie robię nic w tej dziedzinie dla moich klientów. 2.) Jeśli chcesz budować za 5 - 10 lat, to zaletą umowy oszczędnościowej na budowę jest to, że możesz tylko wpłacić 30% i uzyskać 70% kredytu, najlepiej jeszcze po niskich ratach. Warianty 50% na późniejsze budowanie się nie opłacają, w tym również się zgadzam.

Napisany przez ECK und OBERG
Interesujący raport Urzędu Ochrony Konsumentów w Brunszwiku zatytułowany: Niszczenie pieniędzy poprzez umowę oszczędnościową na budowę domu! Koniecznie zobacz: Niszczenie pieniędzy poprzez umowę oszczędnościową na budowę domu Blog ECK & OBERG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata