Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Rozmowa doradcza w Sparkasse to wydarzenie promocyjne.

Napisany przez ADMCI4
Teraz muszę wyrazić swoje rozgoryczenie w tym miejscu! Wczoraj miałem spotkanie doradcze w banku Sparkasse, na które zostałem zaproszony. Przez ponad godzinę zostałem dosłownie bombardowany ofertami. Od emerytur, poprzez umowy oszczędnościowe aż po ubezpieczenia - było wszystko. Zwłaszcza ci ludzie powinni wiedzieć, jaka jest sytuacja na moim koncie i że tak naprawdę nie mam na to pieniędzy. Rozważam poważnie złożenie skargi do zarządu. Czy ktoś to już kiedyś zrobił i jeśli tak, jaka była reakcja? Pozdrowienia spitfire

Napisany przez PI112
Dzień dobry, dlaczego myślisz, że zostałeś zaproszony na rozmowę? Czy dlatego, że jesteś tak sympatyczną osobą i pracownicy Spk. potrzebowali towarzystwa do kawy? Zastanów się, co ta rozmowa przyniosła tobie. Czy zdajesz sobie sprawę z konieczności zabezpieczenia emerytalnego, czy też ważności odpowiednich ubezpieczeń. Jeśli tak, to rozmowa miała sens, nawet jeśli obecnie możliwości są bardzo ograniczone. Skarga do zarządu tylko dlatego, że ktoś wykonał swoją pracę, wydaje mi się absurdalna. W trakcie mojej pracy w banku miałem przełomowe doświadczenie. Umówiłem się na spotkanie z klientem. Rozmawialiśmy o zabezpieczeniu emerytalnym. Zdałem się na jego konto i zaproponowałem (w czasach marki niemieckiej) oszczędność w wysokości 50 marek. Uważałem, że nie da się oszczędzać więcej. Konkluzja była taka, że nie doszliśmy do porozumienia, ale ostatecznie zawarł zabezpieczenie emerytalne w lokalnej firmie po 150 marek miesięcznie. Co istotne, było to możliwe bez popychania konta na skraj ruiny. Tyle tylko na temat: Przecież znają moje konto. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
O tak, też mi się to już zdarzyło. Byłam zirytowana, ale nic z tym nie zrobiłam. Naprawdę warto spróbować. Tylko odwagi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata