Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Potwierdzenie od ubezpieczyciela zdrowotnego dotyczące stałej składki.

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś może mi tutaj pomóc. Moje ubezpieczenie zdrowotne na piśmie dało mi zapewnienie, że nie zwiększą składki na przyszły rok. Teraz jednak, ze względu na zapowiedź nowego rządu federalnego, że znowu podniosą składki, mam poważne wątpliwości.

Czy mogę ufać deklaracji mojego ubezpieczenia zdrowotnego, czy muszą oni podporządkować się decyzji rządu federalnego i podnieść składki?

Pozdrowienia
Kali5

Napisany przez ADMCI4
Jeśli zostanie wprowadzone kolejne prawo w sprawie wyrównania stawki składki ubezpieczenia zdrowotnego, twoja kasa prawdopodobnie nie będzie mogła się temu sprzeciwić.

Napisany przez PI112
Cześć,

tu trzeba rozróżnić między publicznym i prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym. Ta informacja jest brakująca w pytaniu. Ponadto kasa może mieć na myśli dodatkową składkę, która jest pobierana dodatkowo do normalnej stawki. Składki, które są ustalane przez państwo, nie mają nic wspólnego z kasą. Te składki są wpłacane do tzw. Funduszu Zdrowia, z którego kasy otrzymują płatności zależnie od swoich potrzeb. Aby uzyskać więcej informacji, proszę wyszukać Fundusz Zdrowia.

Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata