Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podanie kosztów uzyskania przychodów w zeznaniu podatkowym

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jestem pewien, że tutaj spotkam wielu znawców tematu. Mam 36 lat, jestem żonaty, mam dwoje dzieci (5 i 8 lat) i pracuję w dużej firmie jako pracownik. Moja droga do pracy wynosi około 7 km. Moja żona pracuje na pół etatu w przedszkolu. Pomimo podatkowych klas 3 i 5 praktycznie nigdy nie otrzymujemy zwrotu od urzędu skarbowego. Czy to dlatego, że zbyt mało określamy kosztów uzyskania przychodu? Chciałbym wiedzieć, co dokładnie należy do kosztów uzyskania przychodu i co zostanie rzeczywiście uznane przez urząd skarbowy. DerHexer

Re: Podanie kosztów uzyskania przychodów w zeznaniu podatkowym

Napisany przez ADMCI4
DerHexer pisze: Cześć, Czy to dlatego, że za mało podajemy kosztów uzyskania przychodu? Chciałbym wiedzieć, co dokładnie obejmuje koszty uzyskania przychodu i co jest rzeczywiście uznawane przez urząd skarbowy. DerHexer
Wiem, że na przykład możesz uwzględnić wszystkie narzędzia pracy, w razie potrzeby nawet komputer. Prześledź wszystko, czego potrzebujesz do pracy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata