Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Długoterminowe oszczędzanie miesięczne - czym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, krótka informacja o mojej sytuacji: Jestem początkującym zawodowcem (20 lat) i chciałbym oszczędzać miesięcznie 500€ przez okres około 10 lat. Chciałbym wybrać formę inwestycji, która jest jak najbardziej bezpieczna i skuteczna. Dotychczas nie miałem doświadczenia z papierami wartościowymi, ale jestem gotowy zgłębić ten temat przy niskim ryzyku strat. Miesięczne 500€ mogą również wzrosnąć, ponieważ moja sytuacja finansowa w najbliższym czasie również się zmieni. Teraz pytanie, w jaką formę inwestycji najlepiej zainwestować? Planuję użyć tych pieniędzy w przyszłości na sfinansowanie nieruchomości... Czy ktoś może mi pomóc?

Napisany przez PI112
Cześć młodziku, bez bliższych informacji o Tobie i Twoim dokładnym planowaniu, jest po prostu niemożliwe wyraźne i jednoznaczne zalecenie tutaj. Lista x różnych wariantów nic Ci nie da, a dokładne wyjaśnienie po prostu przekracza ramy. Gorąco zalecam osobistą konsultację. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez JuergenB
Sprawdź na stronie sparer-gilde.net. Akumulacja kapitału jest elastyczna (w przypadku złych czasów), a kapitał jest w pełni zabezpieczony.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, chciałbym zdywersyfikować. Oznacza to podział pieniędzy na różne opcje oszczędnościowe. 1.) Jeśli planujesz kupić nieruchomość w przyszłości, to postaw na coś bardziej konserwatywnego, takie jak konto oszczędnościowo-budowlane. Będziesz mógł mało wpłacać, a dostać duży i bezpieczny kredyt, o ile wybierzesz odpowiednią ofertę. 30% - 40% zapisanej kwoty jako saldo 60% - 70% jako kwota kredytu z kwoty oszczędnościowej. 2.) Zdecydowanie nie zaszkodzi konserwatywny plan oszczędnościowy. Zawsze polecam moim klientom Hausinvest Europa w Commerzbanku, z celową stopą zwrotu na poziomie 4-5%, opłatą wejścia 2,5% (w Commerzbanku 5%) 3.) Na pewno warto na przestrzeni 10 lat dodać akcje do portfela, być może z dodatkiem bezpieczeństwa. Global Allocation WKN 987142 to bardzo dobry elastyczny fundusz mieszany. (rating AA 2,5%)

Napisany przez EuroPaule
Cześć, to pan Oberlehrer Besserwisser! ;-) JuergenB poleca Sparer-Gilde. W tym przypadku polecam trochę poślęczyć w sieci. Ta organizacja budzi pewne kontrowersje. Osobiście nie chcę wyrażać ani pozytywnych, ani negatywnych opinii, ponieważ osobiście nie zająłem się nimi. Pamiętam tylko ożywione dyskusje, jakie mogą być wywołane przez takie stwierdzenia: Budowa majątku dla małych inwestorów Dzięki połączeniu małych inwestorów udało się negocjować następujące warunki z towarzystwami inwestycyjnymi, które obowiązują dla wszystkich członków każdego klubu inwestycyjnego Sparer-Gilde: Stopa zwrotu wynosząca 8% rocznieDodatkowy udział w zyskach obok stopy zwrotuTe warunki są gwarantowane umownie przez towarzystwa inwestycyjne. Tutaj powstaje wrażenie gwarantowanej stopy zwrotu wynoszącej 8% rocznie. To zawsze będzie prowadzić do dyskusji..... . Pan Andreas poleca różne fundusze jako element oszczędzania. Wspomniane opłaty przy wejściu są oczywiście ofertą pana Andreasa. Jeśli jest związana z nimi usługa doradztwa, to z pewnością jest to uczciwa oferta. Dla kompletności należy wspomnieć, że ten, kto podejmuje decyzje bez konsultacji, może również kupować fundusze bez opłat przy wejściu. Wystarczy wyszukać Fondsdiscount w Google. Tam jednak również brak jest doradztwa. Hausinvest Europa z Commerzbanku, celowana stopa zwrotu wynosi 4-5% Jest to pierwszorzędny produkt w tej kategorii. Aby jednak zapobiec rozczarowaniom inwestorów, moim zdaniem w obecnej sytuacji należy przyjąć oczekiwaną stopę zwrotu o około jeden procent niższą. Oprocentowanie kapitału jest obecnie ogólnie niskie (np. uzbierało się ledwie 23% w gotówce) i sytuacja gospodarcza sprawia, że na rynkach nieruchomości niewiele się dzieje. Jednakże nawet 3 do 4% jest obecnie świetnym inwestycją przy zachowanej pewności. Pozdrowienia Paule

Napisany przez habari
EuroPaule pisze: W imię pełności wiedzy należy wspomnieć, że ​​osoba podejmująca decyzje bez konsultacji może także kupić fundusze bez opłaty emisyjnej. Po prostu spróbuj wyszukać zniżki na fundusze. Jednak tam nie otrzymasz także żadnej konsultacji.
Racja. W dobie technologii informacyjnych inwestor funduszy praktycznie nie potrzebuje już doradztwa. Tak więc, jak już wspomniano, dla większości funduszy można całkowicie zaoszczędzić opłatę emisyjną poprzez wolnych pośredników funduszy lub dyskontowych funduszy, przy czym dla pełności informacji należy dodać, że dostawca profinance-direkt dodatkowo wypłaca inwestorowi roczną premię lojalnościową na jego udziały w funduszu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata