Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy możliwe jest wcześniejsze rozwiązanie umowy o oszczędzaniu budowlanym?

Napisany przez ADMCI4
Jako freelancer zostałem również dotknięty kryzysem gospodarczym. Teraz rozważam przymusowe wypowiedzenie mojego kontraktu oszczędnościowego na budowę wczesnym etapie. Czy w ogóle mogę wypowiedzieć umowę?

Napisany przez ADMCI4
Freiberufler pisze: Jako freelancer, kryzys gospodarczy również mnie dotknął. Teraz zmuszony jestem rozważyć wypowiedzenie mojej umowy oszczędnościowej. Czy w ogóle mogę wypowiedzieć umowę?
Powinieneś się nad tym dobrze zastanowić, ponieważ może to być dla Ciebie niekorzystne. Oczywiście, w razie potrzeby, możesz wypowiedzieć umowę o oszczędności z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia.

Napisany przez MThiemann
Cześć Wykonawco zleceń, w zasadzie tak (chyba że umowa oszczędnościowa na świadczenia mieszkaniowe służy już jako zabezpieczenie dla innej finansowania). Zazwyczaj wymagany jest okres wypowiedzenia od 3 do 6 miesięcy. Natychmiastowe rozwiązanie umowy jest również zazwyczaj możliwe za opłatą odpowiedniej opłaty. Jeśli nie minęły jeszcze 7 lat od daty rozpoczęcia umowy, będziesz musiał zrezygnować z otrzymania premii mieszkaniowej, o ile ci w ogóle przysługuje. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Kolega ma rację, oczywiście można anulować umowę oszczędnościową. Niestety, taka decyzja naprawdę niesie dla Ciebie wiele niekorzyści. Po pierwsze, tracisz wtedy swoje prawo do kredytu lub ewentualne odszkodowanie za opłatę za zamknięcie. Niezbyt optymalne, co nie? Pozdrowienia. Alpinista

Napisany przez ADMCI4
Ponadto chciałbym zauważyć, że jeśli to się zdarzy przed upływem ustawowego 7-letniego okresu wiązania, automatycznie tracisz również korzyści związane z umową oszczędnościową, które podlegają państwowym ulgom.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata