Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: pożyczka na rozpoczęcie działalności gospodarczej jako drugiej pracy

Napisany przez ADMCI4
Cześć, potrzebuję kilku informacji z tego forum. Pracuję od wielu lat jako pracownik techniczny i chcę teraz założyć małą firmę modelarską jako działalność dodatkową. Potrzebuję jednak pewnego kapitału początkowego pomimo mojego stałego zatrudnienia. Czy mogę ubiegać się o kredyt na rozpoczęcie działalności w banku, nawet jeśli jest to tylko działalność dodatkowa i mam inne stałe źródło dochodu? Pozdrowienia Mobauer68

Napisany przez studifima
Dlaczego nie możesz się zwrócić do banku...? Uruchomienie dodatkowej działalności to po prostu uruchomienie działalności, czy ma znaczenie, czy już masz stały dochód czy nie Twój dochód oczywiście znacząco wpływa na twoją zdolność kredytową wobec twojego banku...

Napisany przez ADMCI4
Czy chcesz zarejestrować tę działalność jako rzeczywiste przedsiębiorstwo? W takim przypadku z pewnością przysługuje ci kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej. W końcu niekoniecznie możesz to pokryć z własnych dochodów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata