Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję taniego kredytu hipotecznego.

Napisany przez Steven1971
Cześć, jestem nowy tutaj i mam nadzieję, że mogę zadać pytanie w tej sekcji. Interesuje mnie, czy są inne banki takie jak np. Diba, gdzie można dostać kredyt odsetkowy (czyli gdzie przez około 10 lat płaci się tylko odsetki miesięcznie) ? W internecie nie znajduję nic więcej. Już czuję się trochę bezradny i pilnie potrzebuję porady. Pozdrowienia Steven

Napisany przez MThiemann
Cześć Steven, co dokładnie planujesz zrobić? Większość banków oferuje finansowanie z zawieszeniem spłaty kapitału. Spłata następuje zazwyczaj później, w ustalonym terminie, poprzez umowę oszczędnościową, polisę na życie lub inne dostępne środki. Jest to więc dość powszechna i akceptowana praktyka. Mówi się o tak zwanych pożyczkach ratalnych. Więcej informacji na temat różnych rodzajów pożyczek znajdziesz na mojej stronie internetowej: Baufiservice24 Pozdrawiam M. Thiemann

Cześć, Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz. Chciałbym użyć pieniędzy, aby spłacić długi mojej siostry. Które wynoszą około 15 000,00 euro. Które banki oferują kredyty stałe? Pozdrowienia Steven

Napisany przez MThiemann
Cześć Steven, Możesz ubiegać się o kredyt obligacyjny z odroczeniem spłaty w niemal każdym banku. Nie mogę jeszcze zrozumieć, dlaczego chcesz to zrobić. Z mojego punktu widzenia, kwota, o której mówisz, bardziej nadaje się do kredytu ratalnego niż do długoterminowego finansowania z odroczeniem spłaty, prawda? Rata kredytu w wysokości 15 000 EUR na okres 6 lat wynosi około 250 EUR. Wówczas kredyt zostanie całkowicie spłacony po 6 latach. Pozdrowienia, M. Thiemann

Cześć, przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz. Przemyślałem jeszcze raz i uważam, że Twój pomysł zwykłego kredytu ratalnego jest naprawdę dobry. Jednak chciałbym pożyczyć od 10 000 do 15 000 euro, ponieważ rata w wysokości około 250,00 euro wydaje mi się trochę wysoka. Jednak pojawił się mały problem. Mam umowę o pracę na czas określony jeszcze przez 4 lata i mieszkam w Austrii nawet podczas pracy, a nie w Niemczech. - Czy może to stanowić problem? Kiedyś słyszałem, że są banki, dla których posiadanie umowy o pracę na czas określony nie jest takie straszne - czy jest to prawda, czy szanse na uzyskanie kredytu są bliskie zeru? Pozdrowienia Steven

Napisany przez MThiemann
Cześć Steven, jeśli chodzi o ratę miesięczną, można ją jeszcze trochę obniżyć, wydłużając okres spłaty. Sprawdź to po prostu w porównaniu pożyczek ratalnych online na mojej stronie internetowej, jak zachowują się rata miesięczna i okres spłaty dla Twojego żądania kredytowego. Czy obecnie opodatkowujesz swój dochód w Niemczech czy w Austrii? To faktycznie kluczowe kryterium dla niemieckich banków. Na razie nie widzę problemu w ograniczeniu czasowym Twojego zatrudnienia do 4 lat. Prawdopodobnie niektóre banki uznałyby to za powód do odmowy, inne natomiast nie. Musimy tylko sprawdzić, która bank udostępni nam pożyczkę w najkorzystniejszych warunkach. Pozdrawiam M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata