Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Wydajność portalu giełdowego.

Napisany przez richard100
Cześć Salamander. Zauważyłem następującą rzecz. Czy możliwe, że funkcja wyszukiwania Pokaż posty od ostatniej wizyty nie działa poprawnie? Dzisiaj byłem cały dzień poza domem. Zalogowałem się potem i po wpisaniu powyższego otrzymałem odpowiedź: Żadne posty nie spełniają Twoich kryteriów. Co oczywiście nie do końca odpowiada rzeczywistości... :lol: W sumie były już pewne posty. Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Odpowiedź: Nie ma żadnych kwot pasujących do Twoich kryteriów Nie miałem tego. Ale dziś przypadkowo natknąłem się na jedno z ogłoszeń, które nie zostało oznaczone jako nieprzeczytane. Ta funkcja musi działać bez zarzutu, inaczej jest dla mnie bezużyteczna. Lancelot

Napisany przez webmaster
richard100 pisze: Witaj Salamandrze. Zauważyłem coś. Czy możliwe, że funkcja wyszukiwania Pokaż posty od ostatniej wizyty nie działa poprawnie. Dziś cały dzień mnie nie było. Zalogowałem się, wpisałem powyższe kryteria i jako odpowiedź dostałem: Brak postów spełniających Twoje kryteria. Co oczywiście nie do końca odpowiada rzeczywistości.. :lol: Mimo wszystko było już kilka postów. Pozdrowienia Rich
Witaj Rich, Lancelot i @Wszystkich innych Na razie nie zauważyłem takiego zachowania, o którym piszesz, i w moich testach również nie udało mi się tego zreprodukować. Gdy loguję się na testowym koncie (nie jako administrator), funkcja Pokaż posty od ostatniej wizyty działa bez zarzutu. @Wszystkim: Jeśli ten problem występuje również u innych użytkowników, będę wdzięczny za informacje. Salamander

Napisany przez ADMCI4
@Salamander. Mam wyjaśniony mój problem. Pokaż posty od ostatniej wizyty To nie działa. Wyświetla tylko ostatni post, który nie został zobaczony w każdym temacie. Jeśli do tematu zostało dodanych więcej niż jedno nowe post, trzeba samemu zauważyć pozostałe. To jest w porządku, to tylko nieporozumienie. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
U mnie działa to bez problemu. poprawy mogłyby być jedynie taka, że ten kod mógłby być kliknięty z dowolnego miejsca. Ponieważ obecnie muszę za każdym razem wracać do strony podstawowej.

Napisany przez Globalist
Pytanie do operatora forum: Czy forum stało się szersze? Muszę za każdym razem przewijać poziomo, aby móc przeczytać tekst. To się niedawno zaczęło zdarzać. Czy to mój przeglądarka się skurczyła?

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Pytanie do administratora forum: Czy forum rozszerzyło się? Muszę przewijać stronę poziomo, aby móc przeczytać tekst. To nie trwało długo. Czy to mój przeglądarka się zmniejszyła?
W tym obszarze nie dokonano żadnych zmian! - Gdzie zauważyłeś ten problem? - Czy dotyczy to wszystkich tematów na forum, czy tylko jednego obszaru tematycznego? Salamander

Napisany przez 2cybercrash
Na moim laptopie 17 cali ten sam problem, od niedawna ramka z postami na forum jest zwężona. Muszę ciągle przewijać ekran z lewej na prawą stronę. Wydaje mi się, że lewa kolumna stała się zbyt szeroka i mogłaby być zwężona o około 1,5 cm?

Napisany przez webmaster
cybercrash pisze: Na moim laptopie 17 cali również tak jest, dopiero od niedawna ramka wątków na forum stała się węższa. Muszę ciągle przewijać z lewej na prawą. Wydaje mi się, że lewa kolumna stała się nieco za szeroka i można by ją jeszcze zmniejszyć o około 1,5 cm?
Aby móc udzielać odpowiedniego wsparcia, potrzebuję odpowiedzi. Proszę odpowiedzieć na powyższe pytania. Salamander

Napisany przez Karat
U mnie jest tak samo. Karat.

Napisany przez ADMCI4
U mnie zależy to od lokalizacji. Są miejsca, gdzie muszę przewijać, a na innych komputerach wszystko działa jak dotąd.

Napisany przez webmaster
peitschi pisze: U mnie zależy to od lokalizacji. Są miejsca, gdzie muszę przewinąć, a na innych komputerach wszystko działa tak jak dotychczas.
Byłoby miło, gdyby ktoś z Was podał mi 1 lub 2 tematy z forum, gdzie występuje to zjawisko. W przeciwnym razie nie będę w stanie udzielać wsparcia! Salamander

Napisany przez beat
na przykład Technik/MP3-Audiotechnik podczas pierwszego postu.

Napisany przez webmaster
Problem zostało zidentyfikowane. Wieczorem zajmę się tym, aby przywrócić normalny widok. Salamander

Napisany przez Globalist
Salamandra, jest to ogólna zasada na forum. Od kiedy wstawiłeś te dwa linki, ForumSpy-Browser i ForumSpy-PC, rama przesuwa się w prawo. Wyłącz te dwa linki i umieść nową linię poniżej, wtedy będzie pasować.

Napisany przez webmaster
Problem zostało rozwiązane. Salamandra

Napisany przez beat
to jednak nadal dość szerokie https://www.boersenportal.ch/forum/vi...c&start=0#8866

Napisany przez webmaster
beat pisze: to jednak nadal trochę szerokie https://www.boersenportal.ch/forum/vi...c&start=0#8866
To było inne zagadnienie. Ono również zostało naprawione. Salamander

Napisany przez Globalist
beat pisze: to jednak nadal trochę szerokie https://www.boersenportal.ch/forum/vi...c&start=0#8866
Więc Salamanderze, rozwiązałeś ten problem. Zauważyłem, że doszedłeś do tego samego wyniku. :lol: Beat: Miejsce opisane przez Ciebie zostało skopiowane z internetu. Czasami niektóre formaty nie znoszą się z oprogramowaniem forum. Jednakże nie ma to znaczenia, jeśli najpierw przepiszesz skopiowane przez edytor tekstu. ....faktycznie, nigdy nie powinno się publikować skradzionych tekstów 1:1.... i niestety, ja nie jestem wyjątkiemops: :lol:

Napisany przez Simona
Teraz jest jednak już znowu normalnie? O wiele lepiej. Zauważyłam również zwężenie w ciągu ostatnich dni! Przepraszam za późną odpowiedź, dopiero teraz to zobaczyłam. Dzięki i Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Nie, przepraszam, jest to nadal to samo - przecież kliknąłem w link. Miałem również trudności z szerokością podczas czytania, zawsze musiałem przesuwać z lewej na prawą stronę. A co powiesz na trochę więcej miejsca do pisania i trochę mniej miejsca dla awatara (ok. 8 mm)? Wtedy można by było lepiej zobaczyć zarówno post, jak i jego autora. Pozdrowienia, Simona Teraz jest u mnie wszystko w porządku. Dzięki!

Dziękuję Salamandrowi, Globaliście udało się precyzyjnie zdefiniować problem, teraz wszystko wygląda znów świetnie i jest wygodne w obsłudze. Świetna robota, Salamanderze, serdecznie dziękuję. Tak, to nie jest łatwe, biorąc pod uwagę różnorodność laptopów i systemów operacyjnych, które dziś krążą w sieci.

Napisany przez Simona
@ Salamander: Czy nadal istnieje funkcja wyświetlania postów od ostatniej wizyty? Jeśli tak, to gdzie? Dzięki i pozdrowienia, Simona

Pomoc: po prostu przejdź do przeglądu forum, a potem odnajdź link po prawej stronie nad ramką.

Napisany przez webmaster
Simona pisze: @ Salamander: Czy nadal istnieje funkcja wyświetlania postów od ostatniej wizyty? Jeśli tak, gdzie znajduje się ta opcja. Dziękuję i Pozdrowienia, Simona
Odpowiedź: Jak tylko zalogujesz się na forum, zostanie podany odpowiedni link (patrz zrzut ekranu). Pytanie: Czy szerokość wyświetlanej treści na forum jest teraz odpowiednia, czy nadal masz problemy? Salamander

Simona pisze: @ Salamander: Czy nadal istnieje funkcja pokazywania postów od ostatniej wizyty? Jeśli tak, to gdzie. Dzięki i Pozdrowienia, Simona
Działa tylko po zalogowaniu. W innym przypadku to narzędzie nie jest dostępne. Pozdrowienia, Rich

O, wydaje się, że mamy ten sam pomysł w tym samym czasie. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
@ Salamander: Tak, działa dobrze. Oczywiście wymaga ustawienia pełnego ekranu. Jeśli ktoś chce zobaczyć jeszcze coś z listy ulubionych po lewej stronie, to oczywiście nie będzie już możliwe. Dziękuję wam za wskazówkę dotyczącą wyświetlania wpisów po zalogowaniu, trochę mnie to zdezorientowało. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Globalist
@ Salamander. Dzisiaj napisałem post na temat Globetel Comm na stronie NYSE https://www.boersenportal.ch/forum/vi...ighlight=#9429 ale post się nie pojawia. Czy mógłbyś go być widoczny, czy też po dzisiejszym spadku kursu temat nie jest już wart dyskusji?

Napisany przez Dany1
Globalist pisze: @ Salamander. Dzisiaj napisałem post dotyczący Globetel Comm na stronie NYSE https://www.boersenportal.ch/forum/vi...ighlight=#9429 ale moje wpisy się nie pojawiają. Czy możesz sprawić, aby były widoczne, czy też temat przestał być wart dyskusji po dzisiejszym spadku kursu?
Cześć Globalist Wysłałem Ci prywatną wiadomość wczoraj i do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Chodziło o Twój fajny, migający awatar... który szczerze mówiąc trochę mnie denerwuje... Czy możesz go zmienić, czy to nie jest przedmiotem dyskusji?

Napisany przez Globalist
Cześć Dany Jeśli chodzi o maila, to szczerze mówiąc, nic o nim nie wiem. Oczywiście mogę zmienić awatara. Mimo że podoba mi się obecny. Przekazuję pytanie do Salamandra: Czy animowane avatary nie są tutaj dozwolone? I co się stało z wątkiem dotyczącym Globetel?

Napisany przez Dany1
Globalist pisze: Hej Dany Szczerze mówiąc, nie wiem o żadnym mailu. Oczywiście mogę zmienić Avatara. Chociaż bardzo mi się podoba. Przekazuję pytanie Salamandrowi: Czy animowane Avatary są tutaj dozwolone? A co się stało z wątkiem Globetel?
Cześć Globalist To nie była wiadomość e-mail, tylko wiadomość prywatna. Powyżej, obok przycisku Zaloguj/Wyloguj, możesz sprawdzić wiadomości prywatne, sprawdź, to jest dobra i praktyczna funkcja na portalu giełdowym. Oczywiście animowane Avatary nie są zakazane, ale gdyby każdy tutaj wrzucał taki obrazek... giełda jest już wystarczająco nerwowa... ale jak już wspomniałem, to była tylko prośba. Pozdrawiam z Bernwestu...

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Cześć Dany Nie mam pojęcia o mejlu. Oczywiście mogę zmienić awatar. Co prawda podoba mi się. Przekazuję pytanie do Salamandra: Czy animowane awatary nie są dozwolone tutaj? Co się stało z wątkiem Globetel?
Cześć, 1. Problem z niewidocznym postem został rozwiązany. Przyczyną było usunięcie konta Probi, które zostało usunięte wczoraj. Probi był inicjatorem wątku Globetel-Thread. Probi jest dzisiaj innym użytkownikiem z nowym kontem. Gdy konta są usuwane, a są one inicjatorami wątków, po usunięciu konta te wątki są przypisywane właścicielowi Gość. 2. Awatary są opisane w Forum-Knigge. Awatary powinny być wybierane tak, aby niezbyt rozpraszać innych czytelników forum podczas czytania. Posty powinny być w centrum uwagi czytelnika. Salamander

Na temat awatara: powinien on służyć łatwej identyfikacji autora, cel można osiągnąć dobrze za pomocą statycznego obrazka gif. Wszystko co miga i jest pełne kolorów na polu tekstowym jest irytujące dla czytelnika, sprawiając, że strona staje się nieczytelna. Ten trend jest również widoczny na wielu stronach internetowych, gdzie odbywa się wyścig z migającymi, bąbelkującymi i standardowymi animowanymi grafikami, co sprawia, że strona wydaje się nieczytelna i trudna w obsłudze dla użytkowników poszukujących informacji. Układ tej strony został moim zdaniem stworzony z dużym wyczuciem estetycznym i mimo dużej ilości informacji jest bardzo przyjazny dla użytkownika. Mój zaleg: raczej zrezygnuj z animowanych grafik, ewentualnie weź pod uwagę opinię użytkowników. Osobiście podoba mi się avatar Globalista, ale dla mnie miga zbyt intensywnie i odwraca moją uwagę podczas przeglądania.

Napisany przez beat
To oczywiste, że prostokątny kierunkowskaz również mnie irytuje. Myślę jednak, że z czasem w moim mózgu rozwinie się wzorzec przeciwdziałający, który zagłuszy migający kierunkowskaz. Wydaje się, że wykorzystujemy tylko małą część mózgu, więc pojemność jest dostępna. Można ją jednak wykorzystać inaczej. To, co naprawdę mnie denerwuje, to reakcja Globalista na atak. Zgłoszenie się do władzy, aby to wyjaśnić. Salamander już się zgłosi, jeśli uzna to za konieczne. Byłoby bardziej interesujące, gdyby doszło do argumentacji poza podoba mi się. Jeśli byłaby przekonująca, wszyscy polubiliby kierunkowskaz. Być może masz nieco zgermanizowany światopogląd i często zmieniasz kamuflaż. Taki znak również coś mówi o osobie, która go używa. A może po prostu chce nas obudzić w tych nudnych czasach? Simona przez długi czas chodziła z zadziornym kwiatem w dziurce od guzika. Nagle kwiat zwiędł, a Simona przechadza się w nocnej koszuli. Może to kryć w sobie jakieś przesłanie. P.S.: Nie trzeba wszystkiego traktować dosłownie, czyż nie?

Napisany przez Dany1
beat pisze: Simona chodziła teraz od wieków z zuchwałym kwiatem w dziurce na guziku. Nagle kwiat zwiędł, a Simona przechadza się w prześcieradle. Być może kryje się za tym jakaś wiadomość. Cześć Beat Podejrzewam, że ma to związek z Hallo Wien, czyli Halloween! W prywatnej wiadomości Simona udowodniła mi w sposób wiarygodny, że nie robiła zakupów w Vögele :mrgreen: Mam nadzieję, że w listopadzie Simona znów stanie się kwitnącym kwiatem.

Napisany przez beta
Dany1 pisze: Mam nadzieję z Tobą, że Simona w listopadzie znów zamieni się w kwitnący kwiat.
Aha, myślałem już, że tutaj chodzi o islam :mrgreen:

Napisany przez Globalist
Dziękuję Salamander za naprawienie problemu. Wszystko jasne, wątek jest z powrotem aktywny. Co do innego tematu, avatar musi być zmieniany regularnie. Czasami warto coś zmienić. Ja też tak mam. Dany: Co do obaw o wiele animowanych avatarów na forum, nie musisz się martwić. Salamander już o to zadbał. Przestrzeń na avatary tutaj jest ograniczona i zbyt mała, aby można było wstawiać animowane grafiki. Zresztą ja też najpierw zobaczyłem naprawdę uroczą, piękną, miękką, WOLNĄ, odpowiednią dla mnie. Ale nie miałem szans z 60kB. Więc postawiłem na miły, bulgoczący sześcian, który spełniał wymagania dotyczące pamięci i rozmiaru. Pozdrowienia z Berna

Napisany przez Karat
Tak, tak drogi globalisto, dostosowanie się do innych nie jest chyba Twoją mocną stroną. Ale podoba mi się, jak wszyscy tutaj w Forum zachowują się przyzwoicie i dostosowują się w duchu Twórcy. Karat

Napisany przez Simona
Niesamowite, jak interesujące może być coś takiego - uważam to za oryginalne, od razu widzę, jaka jest pogoda. ? Pozdrowienia, Simona

... i nigdy nie wiadomo, jaki odważny kwiatek może kryć się pod białym prześcieradłem?

Napisany przez ManfredBali
cybercrash pisze: ... i nigdy nie wiesz, jakiego odważnego kwiatu możesz nie zobaczyć pod białym prześcieradłem?
... albo czarnym. Tutaj pojawia się pytanie: Jaki jest sens? :?:

Kiedy pyta się Araba, dlaczego męski kaftan lub też Disdasz (nie pamiętam dokładnej pisowni) jest biały, dostaje się odpowiedź, że oznacza to czystość duszy. Dla kobiet lepiej jednak nie pytać.... :cry: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Salamander pisze: Byłoby miło, gdyby ktoś z Was podał mi 1 lub 2 tematy na forum, gdzie występuje to zjawisko. W przeciwnym razie nie mogę zapewnić wsparcia! Salamander
Dzisiaj mam ten problem na wątku Actelion na SWX, co ciekawe tylko na pierwszej i drugiej stronie. Trzecia strona działa bez zarzutu.

Napisany przez webmaster
peitschi pisze: Cytat od Salamandra Byłoby miło, gdyby któryś z was wskazał mi 1 lub 2 tematy na forum, gdzie występuje to zjawisko. W przeciwnym razie nie będę w stanie udzielić wsparcia! Salamander Dziś napotkałem ten problem w wątku Actelion na SWX, co ciekawe, tylko na 1. i 2. stronie. Trzecia strona działa bez zarzutu.
Problem rozwiązany. Salamander

Napisany przez ADMCI4
@salamander: Po kliknięciu na SMI - Tytuł otwiera się szczegółowy widok wszystkich tytułów SMI z różnymi możliwościami graficznej analizy. Czy byłoby możliwe dodanie dodatkowej tabeli, w której mogę zobaczyć wszystkie wartości wydajności w jednej kolumnie bieżącego roku kalendarzowego i w drugiej kolumnie bieżącego kwartału? Byłoby świetnie, gdyby te kolumny można było sortować rosnąco lub malejąco. Dzięki tej tabeli mogę łatwo sprawdzić, które tytuły mogłyby skorzystać z window-dressingu, a które nie.

Strona pochodzi od Swissquote i jest bezpośrednio wyświetlana w oknie forum. Swissquote oferuje obszerne analizy finansowe, których jeszcze nigdy nie przeczytałem w całości. Zazwyczaj korzystam tylko z aktualnych i niezawodnych kursów, które są dla mnie niezwykle ważne. Nie sądzę, że Salmander może wpłynąć na zarząd Swissquote? W najlepszym przypadku usługa może być publicznie i bezpłatnie/linkowana, co stanowi reklamę dla Swissquote!

Napisany przez ADMCI4
Salamander pisze: Cytat od peitschi Cytat od Salamandra Byłoby miło, gdyby ktoś z Was podał mi 1 lub 2 tematy na forum, gdzie ten problem występuje. W przeciwnym razie nie będę w stanie udzielić pomocy! Salamandra Dziś miałem ten problem w wątku Actelion na Giełdzie Szwajcarskiej, co ciekawe, tylko na 1. i 2. stronie. Trzecia strona działała bez zarzutu. Problem rozwiązany. Salamandra
Cześć Salamandra Dziękuję za szybkie rozwiązanie ostatniego problemu. Dziś znów mam problem z podziałem strony w wątku Mikron w kategorii SWX.

Napisany przez Simona
Czy możliwe jest, że ten problem występuje ponownie? Czy dotyczy to tylko mnie? Znowu mam trudności z szerokością tekstu i muszę przenosić się mocno z lewej na prawą stronę, aby móc wszystko przeczytać. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez webmaster
peitschi pisze: @salamander: Po kliknięciu na SMI - tytuł otwiera się szczegółowy przegląd wszystkich tytułów SMI z różnymi możliwościami oceny graficznej. Czy byłoby możliwe dodanie tabeli, w której mogę zobaczyć wszystkie wartości wydajności w jednej kolumnie z aktualnego roku kalendarzowego i w drugiej kolumnie z bieżącego kwartału? Byłoby świetnie, gdyby te kolumny mogły być sortowane względnie rosnąco lub malejąco. Dzięki tej tabeli mogę łatwo sprawdzić, które tytuły mogłyby skorzystać z okienka dekoracyjnego, a które nie.
Cześć Peitschi, proszę skorzystaj z stron Swissquote, tam na pewno znajdziesz wymagane przez Ciebie informacje. Salamander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata