Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy coroczne podwyżki kosztów ubezpieczenia majątkowego są obowiązkowe?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ też należę do tych, którzy wolą nie ryzykować i mają dość drogie ubezpieczenie mienia, chciałbym zadać wam pytanie.

Dlaczego składka ubezpieczeniowa za ubezpieczenie mienia wzrasta każdego roku?

Uważam, że jest już bardzo drogie i chciałbym wiedzieć, na czym opierają się coroczne podwyżki oraz czy coroczny rytm jest obowiązkowy.

Przyjaciel Okularów

Napisany przez PI112
Cześć przyjacielu okularów,

jak rozwijała się suma ubezpieczenia na rzeczy osobiste w ciągu ostatnich kilku lat? Zazwyczaj w ubezpieczeniach na rzeczy osobiste zawarta jest tzw. dynamika. Oznacza to, że suma ubezpieczenia, a tym samym składka, rosną rokrocznie. Ma to sens, ponieważ ubezpieczenie na rzeczy osobiste to ubezpieczenie na wartość nową. Oznacza to, że w przypadku szkody otrzymasz zniszczone przedmioty tej samej jakości i wartości, chyba że naprawa jest właściwsza. Ponieważ ceny również rosną, kompletny sprzęt do mieszkania, który kosztował 100 000 marek niemieckich w 1990 roku, dzisiaj prawdopodobnie nie da się nabyć za 51 129 euro. Dlatego też składka rośnie stopniowo.

Pozdrawiam,
Chris

Napisany przez ADMCI4
Faktycznie nigdy tego dokładnie nie zauważyłam, ale teraz, gdy to czytam, wydaje mi się, że muszę płacić coraz więcej każdego roku. Przecież moje mieszkanie nie rośnie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata