Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Zmiana klasy podatkowej dla małżeństw w roku 2010

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam 45 lat, jestem żonaty i mam dwoje dzieci. Moja żona ma 42 lata i pracuje tak samo jak ja. Ponieważ zarabia znacznie mniej niż ja, dotychczas mieliśmy klasy podatkowe 3 i 5. Kilka dni temu przeczytałem artykuł, w którym mówiono, że w 2010 roku może się opłacać, jeśli obydwoje małżonkowie wybiorą klasę podatkową 4. Niestety nie do końca zrozumiałem, dlaczego to nagle ma być tak atrakcyjne, dlatego chciałbym zapytać tutaj, czy to mogłoby mieć zastosowanie także w naszym przypadku, mojej żony i moim. Dziękuję. Fingerampuls

Napisany przez ADMCI4
Uważam, że klasy podatkowe 3 i 5 są nadal korzystniejsze, jeśli żona zarabia znacznie mniej niż ty.

Napisany przez PI112
Cześć Fingerampuls, W zasadzie klasyfikacja klas podatkowych nie ma znaczenia. Przynajmniej wraz z rozliczeniem podatkowym wszystko się zrównoważa. Zmiana klasyfikacji, tak jak zostało to opisane w Państwa przypadku, nie ma sensu. Dlaczego więc w artykule zalecono zmianę? Czy korzysta Pan z usług doradcy podatkowego, jeśli tak, co Pan na to? Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata