Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Umowa oszczędnościowa budowlana: zmuszenie do budowy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, zastanawiam się nad zawarciem umowy oszczędnościowo-kredytowej, ale czy w rezultacie będę zmuszony później budować? Czy mogę to wykorzystać w inny sposób? Nie jestem do końca pewny/a co do tej sytuacji. Kto może udzielić konkretnych informacji i porad. Dzięki. Pozdrowienia Diego

Napisany przez Steffi
Jeden zna mojego przyjaciela, który użył kredytu budowlanego do kupna samochodu, podając jako cel zakupu kuchni. To nie jest problem i nie jest sprawdzane.

Napisany przez ADMCI4
Nie, skąd wzięła się ta decyzja? Większość stawek oczywiście pozwala Ci swobodnie wybierać, czy chcesz później przeznaczyć pieniądze na zakup nieruchomości lub modernizację, czy może chcesz zrobić z nimi coś zupełnie innego, to zależy tylko od Ciebie.

Napisany przez C. Andreas
Diego75 pisze: Cześć, zastanawiam się nad zawarciem umowy oszczędnościowej na cele budowlane, ale czy to oznacza, że później będę musiał/cytać pokazane MUSZĘ/ZMUSZONY później budować. Czy mogę go użyć w inny sposób? Nie do końca rozumiem sprawę. Kto może udzielić konkretnych informacji i wskazówek. Dziękuję. Pozdrawiam Diego
Cześć Diego, Nie musisz budować. Masz 3 opcje 1.) Skorzystaj z rentowności, obecnie wynosi 4%, bez prawa do pożyczki 2.) Od samego początku powiedz, że chcesz później pożyczkę 3.) Lub zachowaj sobie otwarte możliwości, czy w ciągu najbliższych 7 lat podejmiesz decyzję, czy zarobisz 4% rentowności, czy zapłacisz 4% odsetek od pożyczki Umowa oszczędnościowa na cele budowlane to konto oszczędnościowe na cele budowlane, czyli możesz wpłacać więcej albo mniej w każdym momencie albo zawiesić płatności na jakiś czas.

Napisany przez ADMCI4
Osoby oszczędzające głównie w celu osiągnięcia zysku czystego często otrzymują atrakcyjny bonus odsetkowy za odstąpienie od kredytu mieszkaniowego, co sprawia, że oszczędzanie na cele budowlane staje się jeszcze bardziej atrakcyjne. Zalecam Ci uzyskanie informacji od doradcy branżowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata