Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Korzyści z inwestowania w certyfikaty i instrumenty pochodne.

Napisany przez ADMCI4
Kochana społeczności forum! Po tym, jak kilka lat temu poniosłem spore straty z inwestycji w akcje (więc nie miałem zbyt dużo pojęcia o tym), stałem się bardzo ostrożny. Z drugiej strony chciałbym zainwestować w dochodowe aktywa. Z tego powodu bardzo chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji na temat wszelkiego rodzaju certyfikatów, również instrumentów pochodnych. O co dokładnie chodzi i czy inwestowanie w tym obszarze jest zalecane? Z pozdrowieniami, Tausendfüssler

Napisany przez ADMCI4
Czy jesteś ostrożny, czy może kusi cię duża suma pieniędzy? W tej chwili radzę powstrzymać się od inwestycji w tym kierunku, jeśli chce się całkowicie zabezpieczyć. Wtedy lepiej zainwestować w tradycyjne konto oszczędnościowe.

Napisany przez trialerror
Jeśli masz złe doświadczenia z akcjami, inwestycja w instrumenty pochodne, takie jak opcje, z pewnością nie jest odpowiednim rozwiązaniem, pomijając fakt, że do ich zrozumienia wymagana jest dość duża wiedza. Co może być sensowne, to inwestycja w tzw. certyfikaty dyskontowe. Straty są stosunkowo ograniczone, a możesz również skorzystać na bocznych trendach, takich jak te, które obecnie obserwujemy (oprócz poprzedniego tygodnia).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata