Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Postępowanie w przypadku rezygnacji z karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Obecnie czytam wiele innych interesujących pytań na tym forum i mam teraz także jedno. W ostatnim czasie coraz częściej zdarzało mi się płacić kartą kredytową, mimo że w tym momencie nie mogłem sobie na to pozwolić. Jest po prostu bardzo kusząca. Jednakże, ponieważ nie chcę podejmować już żadnych ryzyk finansowych, chciałbym zrezygnować z karty. Niestety nie wiem dokładnie, jak się do tego zabrać. Czy powinienem odesłać kartę razem z pismem o wypowiedzeniu do Visa Card? Jakie terminy wypowiedzenia muszę przestrzegać? Dziękuję za pomoc. Augenweide

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chodzi o okres wypowiedzenia, to nie mam pojęcia, ale zdecydowanie nie odsyłałabym karty pocztą do organizacji. To zdecydowanie zbyt ryzykowne. Zapytaj lepiej w swoim banku.

Napisany przez PI112
Cześć Oczko w głowie, W przypadku kart kredytowych nie ma okresu wypowiedzenia. Zalecam skontaktowanie się z firmą kart kredytowych i najpierw złożenie wypowiedzenia telefonicznie (co najmniej przy kartach American Express i MasterCard). Jeśli ta metoda nie jest akceptowana przez Państwa firmę, pozostaje jedynie wypowiedzenie pisemne. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Najlepiej napisać pismo rezygnacyjne do odpowiedniego banku zawierające twoje imię, adres, numer karty kredytowej i twoje podpisanie. Kartę należy przeciąć na 4 części i dołączyć do listu... najlepiej wcześniej ją zablokować telefonicznie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata