Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu jest tańsze, gdy jest on przechowywany w garażu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, mam kilka pytań dotyczących ubezpieczenia samochodu: Mam obok domu postawiony garaż blaszany. Jak obniży to cenę mojego ubezpieczenia samochodu? Czy ta zniżka jest dostępna tylko przy nowym zgłoszeniu? Dziękuję za odpowiedzi. Nils

Re: Czy ubezpieczenie samochodu jest tańsze, gdy jest on przechowywany w garażu?

Napisany przez PI112
Cześć Nils, z niemal 100% pewnością Twoje ubezpieczenie będzie tańsze. Nie oczekuj jednak cudów, zazwyczaj chodzi tutaj o 5-10% zniżki. Na pewno powinieneś zapytać u swojego ubezpieczyciela. Dokonujemy tych zmian również dokładnie w przypadku obecnych umów. Jeśli chcesz otrzymać niezobowiązującą ofertę porównawczą, po prostu daj znać. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
PI112 pisze: Cześć Nils, z prawie 100% pewnością Twoje ubezpieczenie stanie się tańsze. Jednak nie oczekuj cudów, zazwyczaj chodzi tutaj o 5%-10% zniżki. Warto w każdym razie zapytać u twojego ubezpieczyciela. Dokonujemy tych zmian również w istniejących umowach z pełną precyzją. Jeśli chcesz otrzymać niezobowiązującą ofertę porównawczą, daj znać. Pozdrowienia, Chris
mój składka stała się droższa, debeka próbuje oszukać...

Napisany przez Gerd
Zmiana ubezpieczyciela jest możliwa dopiero na koniec roku. Nie wiem, czy Debeka oszukuje. Trzymam się z dala. Faktem jest, że na początku roku zawsze zmieniane są klasyfikacje wg typu i regionów dla wszystkich ubezpieczeń. Część ceny jest uzależniona od tej klasyfikacji. Dlatego od początku 2010 roku wiele ubezpieczeń samochodowych stało się tańsze.

Napisany przez Mike Spezi
neu pisze: moja składka stała się droższa, debeka próbuje oszukiwać...
Cześć nieznanym Gościu! Skontaktuj się ze mną, a razem rozwikłamy tę oszustwo. Jestem pewien, że znajdziemy całkowicie legalne powody podwyższenia składki. Ponadto miałeś również możliwość złożenia wypowiedzenia, aby przejść do tańszego dostawcy! Pozdrawiam mike

Napisany przez ADMCI4
ubezpieczenie samochodu może być zazwyczaj (istnieją wyjątki) rozwiązane tylko pod koniec roku, ale dostosowanie składki z powodu garażu może być dokonane w dowolnym momencie. Debeka jest dość wysoko ceniona w porównaniu z innymi ubezpieczycielami samochodowymi. Sam byłem tam ubezpieczony do grudnia.

Napisany przez Gerd
Tak jest. Ubezpieczenia komunikacyjne (ale także inne) można w każdej chwili dostosować do zmienionych warunków za pomocą wniosku. Debeka jest wysoko oceniana? Co to znaczy? Nie powinno się zawsze patrzeć tylko na cenę danej polisy, ale również na zakres świadczeń. Tego często ludzie nie pamiętają. Mentalność Tańszego jest lepsze odnosi się przynajmniej w momencie szkody. Nie chcę tu lansować Debeki. Świadczenia są raczej przeciętne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata