Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Tania ubezpieczenie na wypadek dla całej rodziny.

Napisany przez ADMCI4
Wiele lat temu wykupiłem ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków dla siebie i mojej rodziny w Hamburg-Mannheimer. Teraz uważam, że to ubezpieczenie jest zdecydowanie za drogie i chciałbym je zrezygnować. Niestety, nie mogę tego zrobić, ponieważ polisa obowiązuje jeszcze przez osiem lat. Mimo to mam nadzieję, że jakoś z tego wyjdę. Chciałbym jednak nie rezygnować z tego rodzaju zabezpieczenia, zwłaszcza ze względu na dzieci. Czy ktoś zna ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, które kosztuje nie więcej niż 50 euro miesięcznie? Pozdrowienia HeMi2

Napisany przez ADMCI4
HeMi2 pisze: Kilka lat temu wykupiłem ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków w firmie Hamburg-Mannheimer dla siebie i swojej rodziny. Obecnie uważam to ubezpieczenie za zbyt drogie i chciałbym je rozwiązać. Niestety nie mogę tego zrobić, ponieważ obowiązuje jeszcze przez osiem lat. Mimo to mam nadzieję, że w jakiś sposób znajdę wyjście z tej sytuacji. Nie chcę jednak rezygnować z tego rodzaju zabezpieczenia, zwłaszcza ze względu na dzieci. Czy ktoś zna ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, które kosztuje nie więcej niż 50 euro miesięcznie? Pozdrowienia HeMi2
Mam też bardzo drogie ubezpieczenie, z którego nie mogę zrezygnować. Jedyną opcją jest wypadek, ale tego nikomu nie życzę. Gdybym mógł je rozwiązać, przeniósłbym się na ubezpieczenie bezpośrednie, ponieważ zazwyczaj są one znacznie tańsze.

Napisany przez ADMCI4
Krótkie komentarze: Jeśli twój kontrakt trwa jeszcze 8 lat, to pośrednik wcisnął ci umowę na 10 lat. Dlatego jest on do wypowiedzenia przy najbliższym terminie płatności. Wszystkie inne umowy można wypowiedzieć na koniec trzeciego roku ubezpieczenia. Ponadto istotne jest, jak duże masz rodzinę. Płacenie 50 € za ubezpieczenie na wypadek wypadku rodzinne jest dość drogie, jeśli nie oferuje ono nadzwyczajnych korzyści. Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Podmiotowe pytanie autora nie jest do końca jasne. ubezpieczenie działa od wielu lat i ma działać jeszcze przez kolejne 8 lat??? Jaki to ma być rodzaj umowy? Dla mnie wiele lat + 8 lat daje więcej niż 10! To, że HM stosuje przymusowe umowy, to nic nowego, ale nie znam od nich umów na więcej niż 10 lat! Ale to jest zupełnie bez znaczenia. Jak już FinanzTom wspomniał, zgodnie z nowymi przepisami każdą umowę można wypowiedzieć po upływie 3 lat od rozpoczęcia ubezpieczenia. Może jeszcze jedno, co warto dodać: Proszę zauważyć, że umowy ubezpieczeniowe można wypowiedzieć albo na koniec okresu ubezpieczenia, albo na koniec roku kalendarzowego. Ponadto należy wypowiedzieć umowę 3 miesiące przed upływem wyznaczonego terminu. Jeśli przegapisz ten termin, umowa automatycznie przedłuży się o kolejny rok. Dlatego najlepiej sprawdzić termin wypowiedzenia i go zapisać. Poza tym nie istnieje coś takiego jak ubezpieczenie rodzinne od następstw nieszczęśliwych wypadków. To jest po prostu sposób, aby zamydlić oczy ludziom i zmusić ich do podpisania umowy! ubezpieczenie NNW jest zawsze indywidualne! To jest logiczne! Czy ojciec otrzymuje stopień niepełnosprawności, jeśli syn dozna wypadku!? Pozdrawiam Mike

Napisany przez PI112
Cześć Hemi2, na podstawie ograniczonych informacji, które podałeś, wydaje się, że chodzi o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków z tzw. zwrotem składki (wiele towarzystw oferuje takie rozwiązania, każde ma inny termin). Jeśli tak jest, istnieje kilka istotnych rzeczy, o których należy pamiętać. Dla Ciebie najważniejszą informacją jest to, że w przypadku tych umów zazwyczaj można je wypowiedzieć w dowolnym momencie lub zawiesić składki. Ponieważ w tego rodzaju umowach oszczędzana jest pewna suma (porównywalna do ubezpieczeń na życie) i piszesz, że umowa ta trwa już od kilku lat, może się okazać, że otrzymasz zwolnienie od opodatkowania. Dotyczy to umów zawartych przed 01.01.2005 r., które wymagają co najmniej 5 lat opłacania składek i całkowitego okresu trwania umowy wynoszącego co najmniej 12 lat. Co się tyczy wspomnianej przez Ciebie składki, zgadzam się z Mikiem i FinanzTomem. Pozdrowienia, Chris Jeszcze krótka uwaga do Ciebie, Karlchen. Są sposoby na wyjście z ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków, o ile konieczne jest zaczekać nawet 3 lata. Ale proszę nie mylić ubezpieczeń na życie i od następstw nieszczęśliwych wypadków. W przypadku ubezpieczeń od następstw nieszczęśliwych wypadków nie ma ubezpieczeń bezpośrednich. I zawsze trzeba indywidualnie sprawdzić, czy są one korzystniejsze. Zdarzają się sytuacje, w których tak nie jest.

Ja PI112, to nic innego jak ukryte ubezpieczenie na życie!! Zwrot składki brzmi oczywiście lepiej! Dlatego odczuwana wysoka składka, która niestety nie ma nic wspólnego z ubezpieczeniem od ryzyka wypadku! pozdrowienia mike

Napisany przez C. Andreas
Kto zna ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, które kosztuje nie więcej niż 50 euro miesięcznie? Z poważaniem HeMi2 Sprawdź tutaj, na pewno znajdziesz ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków w niskiej cenie. Bardzo wiele firm jest porównywanych bezpośrednio. Porównaj moje oszczędności z finansami

Napisany przez LenaKlein
ubezpieczenie od wypadków dla całej rodziny, mam także, ale jak już napisał Mikespezi, dla każdego członka rodziny jest osobna polisa. Płacę około 20-25 euro miesięcznie za 3 umowy (nie jestem pewna). Porównałam kilka ubezpieczeń i Debeka (naprawdę nie chcę robić reklamy, ale są naprawdę dobre, jestem przekonaną klientką) mnie najbardziej przekonała, zarówno ceną, jak i usługą.

Napisany przez ADMCI4
Smacznego. Najlepsze warunki otrzymasz w Universie, tam teraz jestem. Nawiasem mówiąc, mój agent ubezpieczeniowy poinformował mnie, że umowy na okres powyżej 3 lat nie są już dozwolone i dlatego możesz łatwo z nich zrezygnować, więc nic tylko uciekać :-) Pozdrowienia

Napisany przez MsHardy
Tanio jest ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków oferowane przez Haftpflichtkasse Darmstadt. Przez wiele lat mieliśmy tam ubezpieczenie. Kilka lat temu jednak zmieniliśmy dostawcę, tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć nazwy (mojemu mężowi głównie zależy na sprawach ubezpieczeniowych). Jak już wspomniałam wyżej, poleciłabym Ci porównać ubezpieczenia. W ten sposób z pewnością znajdziesz korzystną ofertę. Na Google znalazłam stronę versicherungsprodukte24.eu. Mogę Ci ją również polecić. Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniach i mam nadzieję, że dotychczasowe odpowiedzi mogły Ci trochę pomóc. Pozdrowienia!

Napisany przez Gerd
Cześć Jaka jest korzystna polisa ubezpieczeniowa od nieszczęśliwych wypadków? A co oznacza być tanim? Sądzę, że każdy miałby swoją własną odpowiedź na to pytanie. Można zapytać tych, którzy już skorzystali z ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków. Wszystko inne to czysta teoria.

Napisany przez ADMCI4
Cześć HeMi2, jakiś czas temu ubezpieczyłem siebie, moje dwójkę dzieci oraz partnera. Firma nazywa się Baden Badener. Muszę powiedzieć, że są naprawdę niezli. Musieli niestety już wypłacić odszkodowanie, ale na szczęście nie było to nic poważnego. Szkoda została również uregulowana w odpowiedni i szybki sposób. Trafiłem na tę firmę za pomocą porównywarki ubezpieczeń Versicherungdirect.de. Ważne jest też dodać, że po zawarciu umowy nie otrzymałem żadnych nachalnych połączeń telefonicznych ani reklamowych listów. Składka wynosi 47,--€ miesięcznie, suma ubezpieczenia to 200.000 € przy progresji 500%. Pozdrowienia Karl

Napisany przez Daira
Cześć, po pierwsze, muszę się zgodzić z moimi poprzednikami, nie ma już 10-letnich umów. One są jednoznacznie rozwiązywalne przedwcześnie. Po drugie, w zależności od wielkości rodziny polecamy Haftpflichtkasse Darmstadt, Interlloyd lub Baden-Badener. Z pewnych względów (np. zawód rodziców) Basler Securitas również nie jest złym wyborem. Baden-Badener ma szczególną cechę, że od trzeciego lub czwartego dziecka wszystkie kolejne są objęte ochroną ubezpieczeniową bez dodatkowych opłat. Mogę się dowiedzieć więcej na życzenie. Pozdrowienia, Daira

Napisany przez Naseweis
Daira pisze: Cześć, Muszę przyznać się poprzednikom, że nie ma już 10-letnich umów.
Bardzo zadziwia mnie ta informacja. Mamy rok 2011, a 10-letnich umów nie ma już od 1994 roku! Są one jednoznacznie rozwiązywalne przed terminem. Po drugie, w zależności od wielkości rodziny, zalecane są Haftpflichtkasse Darmstadt, Interlloyd lub Baden-Badener. Pod pewnymi aspektami (np. grupa zawodowa rodziców) także Basler Securitas jest dobrym wyborem. Baden-Badener ma to szczególne, że od trzeciego lub czwartego dziecka wszystkie kolejne dzieci są ubezpieczone bezpłatnie. Mogę także dowiedzieć się więcej na ten temat, jeśli zajdzie taka potrzeba. Byłoby miło i pomocne dla użytkowników, gdybyś tutaj jeszcze wymienił, dlaczego akurat te ubezpieczenia polecasz. Pozdrowienia Daira Pozdrowienia!

Napisany przez Daira
Cześć Naszołek, W kwestii 10-letnich umów, poddałem się jedynie opinii poprzedników, że obecnie takie umowy nie są już ważne. Ponadto w branży rozumie się pod 10-letnią umową umowę, która zobowiązuje klienta do firmy na 10 lat. Dlaczego poleciłem wymienione przeze mnie ubezpieczenia? Otóż, prowadzę małą firmę brokerską, która obecnie ma bezpośrednie powiązania z ponad 40 ubezpieczycielami, a dodatkowo z 60 innymi poprzez partnerów z puli. Wymienione przeze mnie ubezpieczenia to najczęściej kupowane ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków przez moich klientów. Pracuję w taki sposób, że zawsze przedstawiam moim klientom 3 oferty i pozwalam im samodzielnie zdecydować. Przyczyny zakupu są zawsze różne, ale jak dotąd nie skonsolidowałem ich w żadnej statystyce. Każde spotkanie doradcze przebiega inaczej. Należy wziąć pod uwagę wiele czynników, takich jak: grupa zawodowa rodziców, jakie uprawia się sporty ekstremalne, wiek dzieci, ilość dzieci. Jakie są warunki płatności ubezpieczenia? Ocena zdolności kredytowej (niektórzy ubezpieczyciele nie akceptują klientów z negatywną historią kredytową) Równie ważne są pytania o szybką obsługę, politykę elastyczności itp. A następnie oczywiście ostatnie, ale najważniejsze pytanie. Czy składka firmy jest na rynku w miarę normy? Jeśli jest zbyt droga, i tak odpada, jeśli jest zbyt tania, to występuje brak możliwości wypłaty w przypadku szkody, ponieważ suma ubezpieczenia nie wystarcza na pokrycie strat. Jak widzisz, wiele więcej czynników odgrywa rolę, niż można powiedzieć za pomocą zwykłego kalkulatora porównawczego. Serdeczne pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Daira, jako pośredniczka ubezpieczeniowa nie powinnaś po prostu przejmować błędów innych osób z forum. Miło jednak, że zawsze prezentujesz swoim klientom trzy różne oferty i pozwalam im wybrać, którą chcą zrealizować. Jednakże jest to dobra rada zgodnie z VVG. Zazwyczaj powinno się omówić z klientem różnice między poszczególnymi polisami ubezpieczeniowymi i wspólnie dążyć do celu. Gdybym wymienił tutaj różne produkty ubezpieczeniowe i ktoś mnie zapytał dlaczego je polecam i jakie są różnice, zrobiłbym to bez szukania wymówek. Dla mnie ważne w ubezpieczeniach od następstw nieszczęśliwych wypadków jest to, żeby były obejmowane zaburzenia świadomości, ruchy własne, ukąszenia zwierząt, infekcje itp. oraz żeby koszty ewakuacji były uwzględnione od kwoty 15 000 €. Nie zapytałam w ogóle o bonitet klienta ani jego zdolność do regulowania płatności! Mam wrażenie, że albo nie pracujesz jeszcze długo w branży ubezpieczeniowej, albo nie masz zbyt szerokiej wiedzy na temat oferowanych przez siebie produktów. Pozdrowienia!

Napisany przez Daira
Cześć Naseweis, jako pośredniczka ubezpieczeniowa nie można po prostu przejmować błędów innych osób z forum. Już w forum wyjaśniłam, co oznacza termin ""10-letnia umowa"", ale chętnie powtórzę: ...to umowa, która zobowiązuje klienta do korzystania z usług firmy przez 10 lat. Mam wrażenie, że albo nie pracujesz w branży ubezpieczeniowej od długiego czasu, albo nie masz zbyt wielkiej wiedzy na temat oferowanych produktów. Cieszę się, że to wrażenie Cię myli, ponieważ jestem wolnym, niezależnym pośrednikiem ubezpieczeniowym od 12 lat, patrz: O nas. Gdybym miałaby wymieniać różne produkty i ktoś zapytałby mnie, dlaczego je polecam i jakie są różnice, zrobiłabym to bez szukania wymówek. Interesujące podejście, ale podałam uzasadnienie dla mojej rekomendacji. Dla Ciebie chętnie powtórzę: Wspomniane przeze mnie ubezpieczenia to te, które są najczęściej kupowane przez moich klientów... Każda rozmowa doradcza przebiega inaczej. Trzeba brać pod uwagę m.in. zawód rodziców, jakie sporty ryzykowne uprawia klient, wiek dzieci, ilość dzieci. Jak wygląda płynność finansowa ubezpieczenia? Ocena zdolności kredytowej (niektórzy ubezpieczyciele nie przyjmują klientów z negatywną historią kredytową). Równie istotne pytania dotyczą szybkości obsługi, elastyczności itp. A następnie oczywiście ostatnie, ale najważniejsze pytanie. Czy składka firmy jest przystosowana do rynku? Jeśli jest zbyt droga, i tak odpada, jeśli jest za tania, to brak pokrycia w przypadku szkód jest programowany, ponieważ suma ubezpieczenia nie wystarcza. Dla mnie ważne jest, aby w ubezpieczeniach od nieszczęśliwych wypadków były uwzględnione zaburzenia świadomości, samoruchy, ugryzienia przez zwierzęta, infekcje, itp., a także koszty ratownictwa powinny być uwzględnione co najmniej do kwoty 15 000 €. Wymagania, które podajesz tutaj na forum, to potrzeby, które musiałbyśmy omówić podczas konsultacji. Jednak nie przeprowadzę ich online, konsultacje u mnie odbywają się wyłącznie twarzą w twarz. W trakcie tej rozmowy mogłabym się skupić na tych kwestiach. Generalnie uważam, że wymienione przeze mnie rzeczy są ważniejsze, ponieważ decydują o tym, czy ubezpieczenie wypłaci odszkodowanie. Pierwszym krokiem jest zatem dowiedzenie się, które ubezpieczenie wypłaca, a które nie. Do czego służy ubezpieczenie z niską płynnością? Pytanie o to, co chciałbym ubezpieczyć, pojawia się później. Pozdrowienia, Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Daira, musiałam się uśmiechnąć, gdy przechadzałam się po Twojej stronie internetowej. Spróbowałam wypełnić formularz zawarcia umowy online dotyczącej prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego i oto - pojawił się adres e-mail Antje.Konrad-Brose@t. Nic osobistego, ale mam wrażenie, że Twoja strona internetowa nadal jest w trakcie budowy. Takie błędy są niedopuszczalne w internecie. Pozdrawiam

Napisany przez Daira
*uśmiecha się* Mój drogi młodzieniaszku, nie powinien Pan się dziwić, ale ta pracownica aktualnie zajmuje się kilkoma zapytaniami internetowymi. W związku z tym jest prawdą, że widział Pan te dane. Jednakże w międzyczasie nasuwa mi się jedno pytanie, dlaczego ta próba ośmieszenia? Dlaczego próbujesz dyskredytować w ten sposób? Czyżbyś był po prostu sfrustrowanym pracownikiem terenowym w firmie ubezpieczeniowej składającej się z 3 liter? Pozdrowienia Daira

Teraz bądźcie ponownie mili dla siebie. Te małe wojny nie prowadzą do niczego dobrego i również nie są uczciwe wobec pytających. To nie jest portal reklamowy do zalecania produktów. Proszę, wróćmy do tematu. Jeśli chodzi o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, z mojego punktu widzenia, warto zauważyć, że tutaj współpraca z ubezpieczycielami zazwyczaj działa znacznie lepiej niż na przykład w przypadku ubezpieczeń na życie lub rentowych. Tam sprawa często jest ciągnięta do ostatniej kropli krwi. Natomiast w ubezpieczeniu od następstw nieszczęśliwych wypadków wszystko jest jasno określone. Terminy do ustalenia stopnia inwalidztwa są jasno uregulowane, a również określone są należne świadczenia. Wcześniejsze choroby lub inne sprawy, jakie są brane pod uwagę przy ubezpieczeniu rentowym, tutaj nie są istotne. Pozdrowienia Mike

Napisany przez Daira
Cześć Mike, masz rację, zwykle w dłuższej perspektywie gotowość do wypłaty odszkodowania w ubezpieczeniu od następstw nieszczęśliwych wypadków jest często szybsza. Chociaż w niektórych przypadkach zdarzało mi się doświadczyć odwrotnie, że ubezpieczenie na wypadek wypłacało odszkodowanie, podczas gdy ubezpieczenie na wypadek chciało poczekać. (Tak, to także się zdarza!) Co do kwestii bycia miłym... każdy popełnia błędy. Jednak stawianie innych publicznie w złym świetle jest oznaką braku charakteru. Nie chciałam również udzielać rekomendacji produktu, to byłoby zbyt bliskie doradztwu. Po prostu powiedziałam, które firmy ubezpieczeniowe moim zdaniem są odpowiednimi kandydatami w branży ubezpieczeń od następstw nieszczęśliwych wypadków. Serdecznie pozdrawiam, Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Daira, czy forum nie służy do zadawania niewiedzących pytań i oczekiwania, że eksperci odpowiedzą na pytania. Odpowiedź na pewno nie polega na tym, że po prostu podaje się 3 firmy ubezpieczeniowe, bez żadnego wskazania, dlaczego akurat te powinny zostać wykupione. A jeśli potem jeszcze pojawia się wskazówka, że wszelkie inne wskazówki należy przesłać przez PN. Albo cały czas pojawiają się linki w tekście, można przypuszczać, że tacy ludzie są tutaj tylko dla zysku i w ogóle nie mają zamiaru pomagać pytającym. U mnie samym nie znajdziesz żadnej takiej wskazówki poza informacją o naszej firmie ubezpieczeniowej. Jeśli użytkownicy uważają, że mam im pomóc, mogą się do mnie zgłosić. Ale to tyle. Jestem zdania, że forum służy do wymiany poglądów z kolegami z innych firm ubezpieczeniowych lub maklerami ubezpieczeniowymi. Jeśli uważasz, że to oznaka słabości charakteru, gdy ktoś zwraca uwagę na błędy na twojej stronie internetowej lub błędne odpowiedzi tutaj na forum, to dochodzę do wniosku, że nie znosisz krytyki. Pozdrowienia!

Napisany przez Daira
Witaj mądralo, czy forum nie służy do zadawania niewiedzących pytań i oczekiwania, że eksperci odpowiedzą na nie. Oczywiście, forum służy do udzielania odpowiedzi na pytania. Jednakże pytania dotyczące tematów wymagających porady powinny być w zasadzie ogólnego charakteru! Jeśli uważasz, że to oznaka słabości charakteru, gdy ktoś wskazuje ci błędny serwis internetowy lub błędne odpowiedzi tutaj na forum, wtedy dochodzę do wniosku, że nie znosisz krytyki. jak powiedziałem wyżej. Serwis internetowy nie jest błędny. Wyjaśnienie podałem już wyżej. A jeśli chodzi o krytykę, to uważam, że radzę sobie z nią bardzo dobrze, pod warunkiem, że pokazuje się mi błędy. Co jednak w twoim przypadku nie miało miejsca. [Jednak odpowiedź nie polega na tym, że po prostu podajesz 3 ubezpieczycieli, bez żadnych wskazówek, dlaczego akurat te powinny zostać wykupione. Jeśli chodzi o 3 dostawców ubezpieczeń od nieszczęśliwych wypadków, to w żadnym wypadku nie podałem ich nazw. Powiedziałem, że ci ubezpieczyciele są najczęściej kupowanymi ubezpieczeniami od nieszczęśliwych wypadków w mojej firmie. Nie ma jednak uniwersalnie właściwego wyboru ubezpieczenia. Ponieważ każdy człowiek ceni różne rzeczy. Tak samo nie każdy dostawca może być automatycznie właściwy dla każdego. Ponieważ oferty ubezpieczycieli mogą się różnić znacznie. Postrzegam forum jako wymianę poglądów z kolegami z innych firm ubezpieczeniowych lub z agentami ubezpieczeniowymi. Tylko dziwne, że ciągle starasz się przekonywać konsumentów do twojego punktu widzenia i często prowadzisz dziwne dyskusje z kolegami. Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Dziwne jest to, że niektórzy tzw. koledzy często nie posiadają wymaganej wiedzy fachowej i można podejrzewać, że nie pochodzą z branży ubezpieczeniowej. Doświadczałem tego również na innych forach, gdzie dzieci i młodzież po prostu kopiują teksty specjalistów od ubezpieczeń i coś zmieniają. Pozdrowienia

Napisany przez Daira
Drogi Samueu, oto moje ulubione pytanie: Kto testuje testujących? Na podstawie doświadczeń z mojej pracy agencji mogę łatwo udowodnić przeciwną tezę. Takie badania, podobnie jak oceny agencji ratingowych, są równie godne zaufania jak statystyki. Już w takich przypadkach trzymam się starego powiedzenia pana Churchilla. Nie ufaj statystyce, której sam nie sfałszowałeś! Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Daira, świetnie zkontratakowałaś! Przypuszczam, że drogi Samuel poza ubezpieczeniem OC samochodu i być może ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej nie zawarł żadnych innych polis. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata