Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Wyższe oszczędności podatkowe dla małżeństw w 2010 roku?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ zazwyczaj co roku się denerwujemy, mam nadzieję, że tym razem przez to forum otrzymam pozytywną wiadomość. Jestem żonaty i mam klasę podatkową 3, moja żona klasę podatkową 5. Ponieważ nie mamy dużych kosztów, które moglibyśmy odliczyć od podatku, musimy za każdy rok dopłacać. Teraz usłyszałem, że planowane są zmiany w opodatkowaniu małżeństw. Co dokładnie zmienia się w 2010 roku i czy może to mieć wpływ na nasze płatności podatkowe?

Re: Wyższe oszczędności podatkowe dla małżeństw w 2010 roku?

Napisany przez ADMCI4
PurpleCat pisze: Ponieważ zazwyczaj każdego roku jesteśmy zirytowani, mam nadzieję, że dzięki temu forum dostanę po raz pierwszy pozytywną wiadomość. Jestem żonaty i mam klasę podatkową 3, a moja żona klasę podatkową 5. Ponieważ nie mamy dużych kosztów, które możemy odliczyć od podatku, musimy co roku dopłacać. Usłyszałem, że planowane są zmiany w opodatkowaniu małżeństw. Co dokładnie zmienia się w 2010 roku i czy może to mieć wpływ na nasze płatności podatkowe?
Nie wiem niestety, czy planowane zmiany będą dla was korzystne, ale chciałbym najpierw powiedzieć, że można odwołać się od decyzji podatkowej. Sam już to zrobiłem i nagle nie musiałem już nic dopłacać... Warto spróbować!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata