Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Składki według klas ryzyka w ubezpieczeniu samochodowym

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ moje stare auto prawdopodobnie niedługo nie wytrzyma, już teraz rozglądam się za zastępstwem. Od przyjaciółki dowiedziałem się, że składki w ubezpieczeniach samochodowych zależą od konkretnego typu pojazdu. Moje pytanie brzmi, czy te klasyfikacje typów mają taką samą ważność we wszystkich ubezpieczeniach oraz czy istnieje określona data ustalania tych klas.

Napisany przez PI112
Cześć Bodimar, Klasy ryzyka są określane przez Federalny Urząd Transportu Drogowego. Dlatego są one również obowiązujące dla firm. Jednak każda firma może samodzielnie ustalić, jakie składki pobierze w danej klasie ryzyka. Klasy ryzyka są ustalane każdorazowo na dzień 01.01. każdego roku. Wyjątkiem jest oczywiście sytuacja, gdy pojazd zostanie wprowadzony na rynek w trakcie roku. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Klaus1258
To nazywam szczęście ... mam prawie dokładnie tę samą sytuację co Bodimar1 i miałem już zamiar założyć nowy wątek, ale potem to tutaj odkryłem ... Dziękuję PI112

Napisany przez PI112
Nie ma sprawy. Chętnie przeprowadzę dla Ciebie porównania. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata