Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Dowód rejestracyjny pojazdu jako zabezpieczenie kredytu samochodowego.

Napisany przez ADMCI4
Od pół roku ukończyłem szkolenie na handlowca turystycznego i chciałbym kupić samochód lub sfinansować zakup. Od rodziców dowiedziałem się, że bank finansujący chciałby mieć za zabezpieczenie fakturę KFZ. Jednak nie jestem pewny, czy w moim przypadku to wystarczy jako zabezpieczenie, ponieważ dopiero zaczynam karierę zawodową i zarabiam około 1500 euro netto. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy bank w moim przypadku może wymagać innych zabezpieczeń? Pozdrowienia Balaleika

Napisany przez MThiemann
Cześć Balaleika, w zasadzie dodatkowe zabezpieczenia nie są wymagane do uzyskania kredytu ratalnego. Po prostu spróbowałbym złożyć odpowiedni wniosek kredytowy, aby zobaczyć, jak banki na niego zareagują. Przy udzielaniu kredytów ratalnych najważniejsze są państwa dochody miesięczne, wydatki oraz dotychczasowa historia kredytowa (czyli: Schufa). Dodatkowe zabezpieczenia zawsze oznaczają dla banków dodatkowy nakład pracy, co zazwyczaj jest unikane. Tutaj znajdziesz porównanie kredytów ratalnych online, dzięki któremu możesz bezpośrednio porównać kilka banków ze sobą. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedź. Najpierw zapytam w naszym banku. Jeśli bank nie zgodzi się, skontaktuję się ponownie z Tobą. Może wtedy będziesz w stanie mi pomóc. W zasadzie powinien wystarczyć sam dowód rejestracyjny pojazdu... Pozdrowienia Balaleika

Napisany przez MThiemann
Cześć Balaleika, bardzo proszę. Nawet wiele banków nie chce już mieć zgromadzonego zaświadczenia rejestracyjnego pojazdu jako zabezpieczenie. Powodzenia i być może do zobaczenia później. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata