Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Różnica pomiędzy kredytem bankowym a kredytem na finansowanie samochodu

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Byłbym wdzięczny za odpowiedź. Mam kilka kredytów (na Dom, prywatne pożyczki, debet) i pilnie potrzebuję nowego lub używanego samochodu. Ponieważ nie mam zbyt dużo oszczędności, muszę znowu polegać na kredycie. Jeśli teraz finansuję przez bank samochodowy, czy ma to znaczenie, czy mam już kredyty w innych bankach? Czy może się zdarzyć, że odrzucą finansowanie, mimo że samochód jest zabezpieczeniem? Pozdrowienia DoktorNo

Napisany przez MThiemann
Cześć Doktorze No, to zależy od tego, czy Twoje miesięczne dochody są wystarczające, aby pokryć Twoje wydatki, dotychczasowe raty kredytu oraz nową ratę kredytu (i od Twojej informacji w Biurze Informacji Kredytowej). Generalnie istniejący już kredyt nie jest przeszkodą do otrzymania nowego kredytu. Musi to po prostu pasować. Jednak porównaj wcześniej, które oferty będą dla Ciebie korzystniejsze. Poproś salon samochodowy o sporządzenie kalkulacji finansowania, a następnie porównaj ją samodzielnie z ofertami kilku banków. Znajdziesz tu odpowiednie porównanie kredytów ratalnych online. Pozdrawiam M. Thiemann

Napisany przez ramonciko
Musisz zapłacić zwykle wyższą stopę procentową w banku, ale w zamian możesz często otrzymać zniżkę za płatność gotówką u dealera samochodowego. Ta zniżka może być na tyle wysoka, że w efekcie wyjdzie taniej niż tańsze finansowanie u dealera samochodowego. Więc bądź czujny podczas zakupu samochodu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata