Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcejForum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
ok,
świetnie, myślę, że rozumiem do tej pory! To mniej więcej tak, jak sobie wyobrażałem. Myślałem tylko, że suma [url]kredytu
- może być też wyższa
dobrze.
Ponieważ istnieje możliwość dodatkowej spłaty, czy mogę sam ustalić wysokość rat [url]kredytu
- tak dokładnie.
Jak działa [url]refinansowanie[url]kredytu
qwertz0211 pisze: hm, ale wszystko nie wygląda tak: (biorę kwoty wyjęte z kosmosu) - Spłata kredytu hipotecznego na Bauspar ca. 200 EUR / miesiąc - Jednoczesna spłata pozostałego kredytu 800 / miesiąc Więc myślałem, że mogę podzielić się na trzy filary - Kapitał własny (choć niewielki) - kredyt Bauspar - Finansowanie pozostałej kwoty i planowałem, że będę spłacał razem wszystko przez około 25-30 lat około 700 EUR miesięcznie? Pozdrowienia :-)Zgadza się. To jest powód, dlaczego nie powinno się finansować Bauspar. W fazie oszczędzania niski oprocentowanie kapitału. Przy korzystaniu z kredytu Bauspar na ciebie spada oprocentowanie i spłata. Oprocentowanie wynosi około 3,5 %, a spłata około 1-4%. Do tego dochodzi jeszcze oprocentowanie i spłata z właściwego kredytu. Przy 15 000 euro kredytu Bauspar to: 100 euro na konto Bausparero (ale wcześniej zainwestowałeś 300 euro na okres 5 lat). Być może będziesz musiał wykupić kolejnego Bausparera w celu zabezpieczenia. Dodatkowo 150 000 euro kredytu. Obecnie najlepsze 3,08% oprocentowanie i 1% spłaty: 510 euro, Jeśli zainwestujesz te 300 euro w inny sposób, będziesz miał po 5 latach około 25 000 euro oszczędności. Wprowadzone jako kapitał własny oznacza to przy powyższych warunkach: 25 000 euro kapitału własnego. Kapitał finansowy 155 000 euro. Oprocentowanie 3,08% plus 1% spłaty = 527 euro Oblicz, co dla ciebie jest bardziej opłacalne. Bausparer w każdym razie nigdy nie!!! pozdrawiam
qwertz0211 pisze: hm, ale całość nie działa tak: (przywołuję kwoty tak po prostu) - Spłata kredytu budowlanego ok. 200 EUR / miesiąc - Równoczesna spłata pozostałego kredytu 800 / miesiąc Więc myślałem, że mogę podzielić się na trzy filary - Kapitał własny (choć niewielki) - kredyt budowlany - Finansowanie pozostałe i spłacać wszystko razem planowo w ciągu 25-30 lat około 700 EUR miesięcznie? Pozdrowienia :-)Jeśli chcesz skończyć za 25 lat, musisz płacić równą kwotę przykładowo 913,70 EUR miesięcznie przy 4,5% stałym oprocentowaniu i kwocie kredytowej w wysokości 165.000 EUR. przy 30-letnim okresie spłaty 832,91 EUR miesięcznie (Oprocentowanie 4,5% pozostaje takie samo) lub zaledwie 1% spłaty wynosiłoby 756,25, pozostawiłbyś wtedy 58.430,83 EUR zadłużenia po 30 latach. Z kolei można by je spłacić, np. funduszem riester, ponieważ zgromadzony kapitał zostaje zamieniony na riester mieszkaniowy, reszta jako comiesięczna renta. Albo jasno, aby osiągnąć 700 euro, możesz oczywiście zaangażować państwo w ramach wsparcia riester. Możesz już teraz oszczędzać na budowaniu za pomocą wsparcia riester, a po 4 latach otrzymasz swoją pożyczkę, która zostanie spłacona korzystając z pomocy wsparcia riester. Istnieje wiele możliwości, cała ta tematyka jest częściowo jak krzyżówka. Trudne i interesujące.
finanztom pisze: Tak, ważna jest wysokość stopy procentowej. W obecnym okresie niskich stóp procentowych oszczędności budowlane nie mają zbyt dużego sensu. Otrzymasz kredyty hipoteczne i finansowania od 3,08% przy okresie kredytowania 10 lat. Musisz jednak dysponować około 15-20% kapitału własnego. Dlaczego więc oszczędności budowlane?? Skonsultuj się z różnymi osobami i poproś o odpowiednie oferty. Zobaczysz, że nie potrzebujesz oszczędności budowlanych. pozdrowieniaOszczędzanie budowlane to zawsze pewność, ponieważ warunki są ustalone na stałe. Twoje przykład jest bez sensu, ponieważ warunki obowiązują teraz, w listopadzie 2009 r. Co będzie w listopadzie 2013 r.? Naprawdę wierzysz, że EBC pozostawi stopę procentową na poziomie 1% jeszcze przez 4 lata? Aktualnie mamy ekspansję podaży pieniądza, to tylko kwestia czasu, zanim inflacja ponownie wzrośnie. Wtedy EBC będzie musiała zareagować i zmniejszyć podaż pieniądza poprzez podniesienie stopy procentowej.
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata