Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odszkodowanie od ubezpieczyciela podróży w przypadku kradzieży w hotelu.

Napisany przez ADMCI4
Przed dwoma tygodniami wróciłem z podróży na Bali i musiałem dowiedzieć się, że moje ubezpieczenie podróżne odmawia pokrycia kosztów za wartościowe rzeczy, które zostały skradzione z hotelu. Przy rezerwacji w biurze podróży wykupiłem ubezpieczenie i zakładałem, że obejmuje ono wszystkie straty poniesione w trakcie podróży. Z perspektywy ubezpieczyciela teraz jednak hotel powinien pokryć szkodę. Czy ktoś wie, jaka jest tutaj sytuacja prawna? Dziękuję za odpowiedź. Prada111

Napisany przez ADMCI4
Nie zdziwiłbym się, gdyby nikt nie chciał pokryć szkody! Czy nikt ci nigdy nie powiedział, że wartościowe przedmioty w hotelu należy zawsze trzymać w sejfie? Wtedy są one ubezpieczone przez hotel.....!

Napisany przez Mike Spezi
Dwa tygodnie temu wróciłem z podróży na Bali i musiałem dowiedzieć się tutaj, że moje ubezpieczenie podróżne odmawia pokrycia kosztów wartościowych przedmiotów, które zostały mi skradzione w hotelu. Przy rezerwacji zakupiłem ubezpieczenie w biurze podróży, zakładając, że obejmie ono wszelkie straty poniesione w trakcie podróży. Z perspektywy ubezpieczyciela, teraz to hotel powinien pokryć szkodę. Czy ktoś wie, jaka jest tutaj sytuacja prawna? Dzięki za odpowiedź. Prada111 Cześć Prada, # Niestety nie znam warunków ubezpieczenia Twojego ubezpieczenia podróżnego. Mogę Ci tylko doradzić jego rezygnację i zmianę na inne. W razie zainteresowania skorzystaj po prostu z prywatnej wiadomości na forum. Teraz do potencjalnego rozwiązania Twojego problemu! Czy masz ubezpieczenie mienia?? Istnieje możliwość rozliczenia swojej szkody za pośrednictwem ubezpieczenia mienia. Zależy to jednak od kilku czynników. Proszę sprawdzić swoją polisę ubezpieczeniową oraz warunki taryfowe. Zazwyczaj wszystkie ubezpieczenia mienia zawierają tzw. ubezpieczenie na zewnątrz. Zazwyczaj wynosi ono 10% sumy ubezpieczenia mienia. Przykład: Twoje mieszkanie jest ubezpieczone na 40 000 euro, to byłoby 4000 euro ubezpieczenia na zewnątrz. Jeśli doszło do kradzieży z włamaniem w hotelu i zgłosiłeś to (czyli jakiś pisemny dowód kradzieży) masz prawo do rekompensaty szkód do maks. do wspomnianej sumy. Powodzenia Mike

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mike, r n r n Oczywiście mamy ubezpieczenie majątkowe. Nie jestem jednak pewien, czy mamy takie ubezpieczenie zewnętrzne. r n r n Jutro opiszę sprawę i zapytam, czy istnieje ochrona ubezpieczeniowa r n r n W każdym razie DZIĘKUJĘ za ten wskazówkę!!! r n r n Pozdrowienia r n Prada111

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata