Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szanse na kredyt dla młodzieży, zwłaszcza w trakcie okresu próbnego!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam ogromny problem. Mimo oporu moich rodziców, zamierzam wprowadzić się do wspólnego mieszkania z moją dziewczyną. To od dawna był nasz wspólny sen. Oczywiście, każdy sen wymaga pewnej ilości pieniędzy do zrealizowania. Nadal potrzebujemy finansowania na wyposażenie domu oraz kaucję. Moja dziewczyna musi ukończyć swoje szkolenie do końca przyszłego roku. Ja sam jestem jeszcze na okresie próbnym w bardzo renomowanej firmie, więc zakładam, że będzie to długotrwałe zatrudnienie. Zastanawialiśmy się nad wzięciem kredytu w Postbanku na nasze potrzeby. Jakie są nasze szanse na uzyskanie kredytu, pomimo okresu próbnego? Czy ktoś miał już takie doświadczenie i wziął kredyt w Postbanku lub gdzie indziej? Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc, która pomoże nam zrealizować nasz sen! Pozdrowienia, Siegmund

Napisany przez ADMCI4
A więc jestem ostatnią osobą, która chce popsuć twój sen. Niestety uważam szanse na otrzymanie kredytu przez ciebie w trakcie okresu próbnego za bardzo niskie. Nie spełniasz żadnego z warunków, które bank wymaga od kredytobiorcy, takich jak stabilne dochody, stała suma spłaty. Być może lepszym pomysłem jest najpierw porozmawiać z firmą. Powinieneś przedstawić swoje potrzeby przed firmą i zabiegać o skrócenie okresu próbnego. W ten sposób mógłbyś również upewnić się, czy firma poważnie myśli o podjęciu z tobą dłuższego zatrudnienia. Jeśli masz szczęście, możesz nawet ubić dwie muchy jednym kamieniem! A jeśli nie, to również nie będzie najgorsze, wasz sen musiałby zostać odroczony na pewien czas. Ponadto uważam, że świeży związek z dodatkowymi obciążeniami finansowymi nie zaczyna się zbyt korzystnie! Pozdrowienia, Grünwald

Napisany przez MThiemann
Cześć Siegmund2000, cześć Grünwald, nie ma nic do dodania do wypowiedzi Grünwalda. Współpracuję z kilkoma bankami w obszarze kredytów ratalnych (w tym z Postbankiem). Żaden z nich nie udzieli kredytu podczas zwykle 6-miesięcznego okresu próbnego. Moja rada: zakończ okres próbny, albo poczekaj albo teraz podejmij działania i poproś o wcześniejsze zakończenie okresu próbnego (Uwaga! Miałem już klienta, który to zrobił - okres próbny został wtedy zakończony wcześniej, tylko nie w taki sposób, jak się tego spodziewaliśmy!) Następnie ponownie przemyśl, czy naprawdę chcesz wziąć kredyt na wyposażenie mieszkania i czy robisz to samodzielnie, czy też wspólnie z partnerką. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata