Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Tureckie banki - godne zaufania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mój turecki przyjaciel twierdzi, że jego tata zainwestował całe swoje pieniądze w tureckim banku i zarabiałoby się znacznie więcej niż w niemieckim banku. Jeśli to prawda, również zastanowiłbym się nad możliwością zainwestowania moich pieniędzy tam. Ale jak jest z gwarancją rządu federalnego dla niemieckich inwestorów w takich bankach? Jak bezpieczne są tureckie banki dla niemieckich inwestorów? Pozdrowienia Matze69

Napisany przez ADMCI4
Po pierwsze chciałem Ci powiedzieć, że nie można wykluczyć ryzyka nawet w przypadku niemieckich banków. Twój przyjaciel ma rację, że niektóre tureckie banki mogą być bardziej zyskowne. Jednak zawsze pamiętaj, że trudniej jest zweryfikować informacje o tureckim banku. Ponadto, jakie rozwiązanie byłoby możliwe, gdyby pojawiły się problemy prawne? Czy zastanawiałeś się nad tymi kwestiami? Jakie są przepisy dotyczące funduszu gwarancyjnego w Turcji? Mogę Ci jednak powiedzieć z pewnością, że niemiecki rząd, wspierany obowiązującym prawem, z pewnością nie ponosi za to odpowiedzialności. Moja osobista rekomendacja: bardzo dobrze się zastanów!

Napisany przez Klaus1258
Moja osobista rekomendacja: Przemyśl to bardzo dokładnie! Tej wypowiedzi nie trzeba dodawać nic więcej ... - oczywiście żadne banki nie są do końca bezpieczne, ale osobiście nie zdecydowałbym się na to, także ze względu na fakt, który wymienił Turgut dotyczący sprawdzania wiarygodności tureckiego banku. O tobie również powiedział twój przyjaciel turecki: Myślę, że on może lepiej zająć się tureckimi bankami niż ty, i wątpię, że ty - a także on - masz ochotę zajmować się twoimi sprawami bankowymi, aby zapewnić trochę więcej bezpieczeństwa w kwestii wiarygodności tureckiego banku. Jak już powiedziałem na początku i jak również powiedział Turgut: Przemyśl to bardzo dokładnie i nie podejmuj pochopnych decyzji. Osobiście nie zdecydowałbym się na to - ale każdemu wolno decydować samemu.

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli jesteś biegły w języku tureckim, nie ma nic przeciwko pójściu do renomowanego banku w Turcji. Uważam, że stwierdzenie Co zrobić, gdy pojawią się problemy jest dość nieinteresujące. W przypadku problemów próbuje się je rozwiązać bezpośrednio z bankiem, a jeśli to nie jest możliwe... trzeba skorzystać z pomocy adwokata. Zarówno w Turcji, jak i w Niemczech. Ważne jest więc, żeby umieć język... jeśli zawsze potrzebujesz pośrednika, gestykulujesz rękoma i nogami lub polegasz na językach obcych, to dużo nie da, ponieważ nie można zakładać, że w każdym dziale siedzą ludzie, którzy np. mówią po angielsku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata