Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Przecenione akcje spółek notowanych na Nasdaq

Napisany przez webmaster
Od trzydziestej pierwszej tygodnia 2005 r. na stronie https://www.boersenportal.ch/boersenausblick regularnie publikowana jest lista wykresów spółek notowanych na Nasdaq, które są wyprzedane. Mając na uwadze, że tygodniowa liczba odwiedzających wynosi jedynie od 50 do 100, uważam, że warto zastanowić się nad zakończeniem tego serwisu. Zanim podejmę ostateczną decyzję, chciałbym przeprowadzić ankietę i zapytać o zainteresowanie tym serwisem. Ta ankieta potrwa do 22 stycznia 2006 r. Salamander

Napisany przez ManfredBali
Szanuję poświęcony wysiłek, ale niestety nie mogłem wiele zrobić z tą listą. Interesujące byłaby lista sygnałów zakupu! Jednakże bez tytułów poniżej 5 USD (akcje o niskiej wartości nominalnej). Te można by było dalej zbadać.

Napisany przez beta
Dziękuję, Twoja inicjatywa jest godna pochwały. Niestety, dla mnie osobiście nie jest to przydatne, ponieważ po prostu nie rozumiem tego. Tytuły są zbyt egzotyczne dla mojego gusta. Poza tym brakuje mi czasu na dodatkowe badania.... Ale hej: Tak trzymaj, jesteś zaangażowany! Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Dziękuję za Twoje zaangażowanie. Przejrzałem listę po kolei. Jednakże, jak aktywni są tutaj zaangażowani użytkownicy? - Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Marktinsider
Salamander, czytam Twoją listę z zainteresowaniem. Często akcje notują najniższe wartości w ciągu 52 tygodni i są również oceniane jako korzystnie w ujęciu fundamentalnym. Akcje należy kupować, gdy są tanie. Wiadomo, że często mówi się, że akcje należy kupować, gdy znajdują się w niezakłóconym trendzie wzrostowym, ale moją strategią jest analiza akcji, które notują tak niskie wartości jak od dłuższego czasu lub mają za sobą gwałtowny spadek cen. Dlatego uważam Twoją listę za dość użyteczną.

Napisany przez ADMCI4
salamander, jesteś naprawdę dobrym gościem. Bardzo mi się podoba, jak zawsze pytasz o opinię naszej społeczności, zanim cokolwiek zmienisz. Osobiście rzadko miałem kontakt z tą listą. Nasdaq nie jest moim głównym obszarem zainteresowań.

Napisany przez speedskater
peitschi pisze: ja osobiście rzadko korzystam z tej listy. Nasdaq nie jest moim głównym obszarem zainteresowań.
Zgadzam się. Czy nie byłoby możliwe stworzenie analogicznej listy dla spółek notowanych w Europie/Szwajcarii? Byłoby to dla mnie bardziej interesujące. Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez 2cybercrash
Muszę przyznać, że opracowanie przydatnych informacji z listy wymaga ode mnie sporo czasu i energii. Wiele wartości jest bardzo egzotycznych z minimalnymi obrotami, i często istnieją dobre powody, dlaczego te wartości są unikane, które nie są od razu znane ciekawemu czytelnikowi. Następnie zauważam, że w środku są znane tytuły, które od dawna trzymam w portfelu inwestycyjnym i które po prostu się nie ruszają, ponieważ panuje na rynku trend ograniczonych ruchów, więc nie muszę kupować, ale muszę czekać. Mimo to doceniam ten serwis i nadal będę zaglądać. Być może warto dodać kilka fachowych uwag lub wybrać kilka interesujących propozycji i skomentować?

Napisany przez ADMCI4
Lista zbyt przecenionych tytułów byłaby dla mnie przydatna, ale niekoniecznie z Nasdaq. Czy można w takim razie stworzyć podobną listę ze SWX lub DAX? Lancelot

Napisany przez ADMCI4
nie zauważyłem jeszcze listy...ale jak już zauważono powyżej, interesują mnie głównie szwajcarskie, niemieckie i europejskie tytuły. Rynek tuż za moimi drzwiami jest dla mnie łatwiejszy do oceny (jeśli w ogóle). Dziękuję za zapytanie.

Napisany przez webmaster
Salamander pisze: Od tygodnia 31 2005 r. na stronie https://www.boersenportal.ch/boersenausblick co tydzień publikowana jest lista wykresów nadmiernie sprzedanych akcji na Nasdaq. Biorąc pod uwagę, że liczba tygodniowych odwiedzin oscyluje jedynie między 50 a 100, rozważam zaprzestanie tego usług. Zanim podejmę ostateczną decyzję, chciałbym przeprowadzić ankietę i zapytać o zainteresowanie tą usługą. Ta ankieta potrwa do 22 stycznia 2006 r. Salamander
Do wszystkich odwiedzających portal giełdowy Salamandra, czas minął, a członkowie forum zagłosowali. Ponieważ większość jest zainteresowana tytułami z DAX i SWX, przestanę przygotowywać przyszłe listy nadmiernie sprzedanych akcji na Nasdaq. Możliwe jest przygotowanie listy dla tytułów z DAX, ale będzie to jedynie 2-3 pozycje. Nie można przygotować listy dla tytułów SWX za pomocą obecnych narzędzi. Jeśli macie pomysły, jak wzbogacić portal o nowe funkcje, będę wdzięczny za sugestie. Na przykład, możliwe jest włączenie strony internetowej wygenerowanej przez Was. Warunek: Musi ona być interesująca dla wszystkich czytelników i dotyczyć sektora finansowego. Salamander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata