Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wysokość odsetek za przekroczenie stanu konta bieżącego.

Napisany przez ADMCI4
Jestem bardzo zły na mój bank i chciałbym to teraz wyrazić. Na moim koncie bieżącym mam debet w kwocie 1000 euro. Niestety w ostatnim czasie trochę go przekroczyłem, ale bank nadal realizował moje zlecenia. Na kwartalnym rozrachunku zauważyłem, że pobrano ode mnie nie tylko uzgodnione odsetki od przekroczenia debetu, ale znacznie więcej. Po mojej skardze powiedziano mi, że to normalne, ponieważ przekroczyłem debet. Czy to naprawdę normalne i jak wysokie są zazwyczaj odsetki? Pozdrowienia, rhoBi

Napisany przez C. Andreas
rhoBi pisze: Jestem bardzo zły na swoją bank i chciałbym to tutaj poruszyć. Mam debet na koncie osobistym w wysokości 1000 euro. Niestety ostatnio trochę go przekroczyłem, ale bank nadal realizował moje zlecenia. Na kwartalnym rozrachunku zobaczyłem, że pobrano ode mnie nie tylko ustalone odsetki od przekroczenia, ale znacznie więcej. Na moją skargę powiedziano mi, że to normalne, przecież nadal przekroczyłem limit debetu. Czy to naprawdę jest normalne i jak wysokie są odsetki normalnie? Pozdrowienia, rhoBi
Cześć Rhobi, niestety to normalne. Nazywa się to również tolerowanym przekroczeniem salda. W związku z tym miałeś szczęście, że Twój bank to tolerował. Inne banki są bardzo rygorystyczne i nie pozwalają na przekroczenie limitu. Jeśli przekroczysz 1000 euro, zwiększają się również odsetki. Nie jest rzadkością, że sięgają one 16,18%. Zasugerowałbym, żebyś zapytał, czy bank mógłby zwiększyć Twój debet, albo jeszcze lepiej, żebyś się postarał, aby nie przekraczać 1000 euro.

Napisany przez ADMCI4
Są również ludzie, którzy denerwują się na wszystko.....Oczywiście jest to normalne i oczywiście musisz zapłacić wyższe odsetki za przekroczenie limitu debetowego niż za samo korzystanie z debetu. Nic nie jest za darmo!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata