Boulder pisze:
Jestem bardzo zdezorientowany i potrzebuję szybkiej pomocy z tego forum! Jak zawsze (niestety!) nie udało mi się się powstrzymać. W zeszłym miesiącu wydałem tak dużo pieniędzy kartą kredytową, że na koncie raczej nie będzie odpowiedniego pokrycia przy rozliczeniu.
Zastanawiam się, czy nie byłoby najlepiej, gdybym mógł spłacać otwartą kwotę wizy z pewną określoną sumą miesięcznie, praktycznie jako prawdziwy kredyt. Czy wiecie, czy jest to możliwe i jak najlepiej postąpić?
Dobranoc, Boulder
Cześć Boulder,
istnieją karty kredytowe wzorowane na amerykańskich, gdzie Twoje obciążenia nie są automatycznie pobierane co miesiąc z Twojego konta, ale wiesz już teraz, że tylko np. 300,- € będzie pobierane miesięcznie z Twojego konta bieżącego. W Deutsche Bank są to karty WorldFlex. Poczta Deutsche Bank również ma takie karty, a na pewno inne instytucje też.
TYLKO:
To klasyczne wprowadzenie w długi, radziłbym raczej porozmawiać z Twoim bankiem i spróbować zwiększyć swoje limity debetowe lub tolerować przekroczenie salda. Twój
doradca na pewno będzie starał się skorzystać z sytuacji i umówić się z Tobą na spotkanie, gdzie na pewno zostanie Ci zaproponowany prywatny
kredyt z ubezpieczeniem na resztkę zadłużenia.
Wewnętrznie w banku nazywamy to Przekładanie. Jeśli faktycznie potrzebujesz niewielkiego
kredytu prywatnego, to od razu porównaj oferty kilku banków i odpuść sobie ubezpieczenia. Otrzymasz natychmiastową decyzję albo nie. Zapytanie jest wysyłane jednocześnie do kilku instytucji.
Porównanie
kredytów hipotecznych, porównanie oszczędności budowlanych,
kasa oszczędnościowa