Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przekształcenie zadłużenia z karty kredytowej na normalny kredyt.

Napisany przez ADMCI4
Jestem bardzo zdezorientowany i bardzo szybko potrzebuję pomocy z tego forum! Jak zwykle (niestety!) znów nie udało mi się powstrzymać. W zeszłym miesiącu wydałem tak wiele pieniędzy kartą kredytową, że na koncie prawdopodobnie nie będzie tak wysokiego salda, jak powinno. Pomyślałem, że najlepiej byłoby spłacać otwartą kwotę na karcie Visa określoną sumą miesięcznie, praktycznie jako zwykły kredyt. Czy wiecie, czy to możliwe i jak najlepiej postąpić? Dobranoc, Boulder

Napisany przez C. Andreas
Boulder pisze: Jestem bardzo zdezorientowany i potrzebuję szybkiej pomocy z tego forum! Jak zawsze (niestety!) nie udało mi się się powstrzymać. W zeszłym miesiącu wydałem tak dużo pieniędzy kartą kredytową, że na koncie raczej nie będzie odpowiedniego pokrycia przy rozliczeniu. Zastanawiam się, czy nie byłoby najlepiej, gdybym mógł spłacać otwartą kwotę wizy z pewną określoną sumą miesięcznie, praktycznie jako prawdziwy kredyt. Czy wiecie, czy jest to możliwe i jak najlepiej postąpić? Dobranoc, Boulder
Cześć Boulder, istnieją karty kredytowe wzorowane na amerykańskich, gdzie Twoje obciążenia nie są automatycznie pobierane co miesiąc z Twojego konta, ale wiesz już teraz, że tylko np. 300,- € będzie pobierane miesięcznie z Twojego konta bieżącego. W Deutsche Bank są to karty WorldFlex. Poczta Deutsche Bank również ma takie karty, a na pewno inne instytucje też. TYLKO: To klasyczne wprowadzenie w długi, radziłbym raczej porozmawiać z Twoim bankiem i spróbować zwiększyć swoje limity debetowe lub tolerować przekroczenie salda. Twój doradca na pewno będzie starał się skorzystać z sytuacji i umówić się z Tobą na spotkanie, gdzie na pewno zostanie Ci zaproponowany prywatny kredyt z ubezpieczeniem na resztkę zadłużenia. Wewnętrznie w banku nazywamy to Przekładanie. Jeśli faktycznie potrzebujesz niewielkiego kredytu prywatnego, to od razu porównaj oferty kilku banków i odpuść sobie ubezpieczenia. Otrzymasz natychmiastową decyzję albo nie. Zapytanie jest wysyłane jednocześnie do kilku instytucji. Porównanie kredytów hipotecznych, porównanie oszczędności budowlanych, kasa oszczędnościowa

Napisany przez ADMCI4
Wygląda na to, że powinieneś pilnie nauczyć się nie żyć ponad stan. Organizacje kart kredytowych zazwyczaj nie udzielają zwykłych kredytów, musisz to już ustalić z twoim bankiem.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Boulder, dobrze byłoby wiedzieć, w jakim banku masz kartę kredytową?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata