Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Moment rozpoczęcia obowiązywania ubezpieczenia od ochrony prawnej

Napisany przez ADMCI4
Po długich rozważaniach postanowiłem około dwóch miesięcy temu wykupić ubezpieczenie ochrony prawnej. Powodem były nieustanne spory z naszym wynajmującym, których nie chcieliśmy dłużej tolerować. Nadal dochodzi do nieznośnych oskarżeń, z którymi chcielibyśmy się uporać. Nie wiem jednak, jak długo muszę czekać, zanim ubezpieczenie faktycznie wejdzie w życie. Od kiedy dokładnie będzie mnie reprezentować w sprawach prawnych? Pozdrawiam.

Napisany przez Mike Spezi
Kojote pisze: Po długim namyśle zdecydowałem się na wykupienie ubezpieczenia ochrony prawnej około dwa miesiące temu. Powodem były ciągłe spory z naszym wynajmującym, których nie chcieliśmy dłużej tolerować. Nadal dochodzi do nieznośnych oskarżeń, z którymi chcielibyśmy się uporać. Jednak nie wiem, jak długo muszę czekać, zanim ubezpieczenie faktycznie zacznie obowiązywać. Od jakiego momentu będzie mnie reprezentować w sprawie prawnej? Pozdrowienia
Cześć Kojote, Zazwyczaj okres oczekiwania przed możliwością skorzystania z ubezpieczenia wynosi 1/4 roku. Istniejący już spór prawny nie jest objęty ubezpieczeniem nawet po zakończeniu okresu oczekiwania. Więc przeczekać kwartał i udać się do adwokata. Pozdrowienia mike

Napisany przez Dasdi1970
Mike Spezi pisze: Cześć Kojote, zazwyczaj okres oczekiwania przed możliwością skorzystania z ubezpieczenia wynosi 1/4 roku. Istniejący już spór prawny nie jest ubezpieczalny wstecz, nawet po upływie okresu oczekiwania. Więc poczekaj kwartał, a następnie udaj się do adwokata. Pozdrowienia Mike
Nie mogę się z tym zgodzić. Nawet jeśli ewentualny pozew miałby zostać złożony za pół roku, ubezpieczyciel zawsze patrzy na początkowy związek przyczynowy! Oznacza to, że ubezpieczyciel cofa się w czasie, aby sprawdzić, kiedy pojawiły się pierwsze nieporozumienia i uznaje ten moment za początek sporu. Jeśli nie jest to uwzględnione w akcie oskarżenia, ma się szczęście, ale z 12-letniego doświadczenia w największym europejskim towarzystwie ochrony prawnej znam tylko przypadki, gdzie klient nie miał później ubezpieczenia.

Napisany przez Mike Spezi
Dasdi1970 pisze: Nie mogę się z tym zgodzić. Nawet jeśli ewentualny pozew miałby zostać złożony za pół roku, ubezpieczyciel zawsze przygląda się pierwotnej zależności przyczynowo-skutkowej! Oznacza to, że ubezpieczyciel cofa się do momentu, kiedy pierwsze nieporozumienia się pojawiły i uznaje to za początek sporu. Jeśli nie zostało to uwzględnione w aktach oskarżenia, to mamy szczęście, ale z mojego 12-letniego doświadczenia w największym europejskim towarzystwie ubezpieczeniowym świadczenia ochrony prawnej znam tylko przypadki, gdy klient potem nie miał ochrony ubezpieczeniowej.
Cześć Dasdi, Nie napisałem niczego innego. ....... nieubezpieczalne wstecz...... Z związkiem przyczynowym oczywiście masz całkowitą rację. Tak samo z częstością odrzucania pokrycia kosztów. Tylko pozwany raczej nie będzie chętnie przyznawał, że wcześniej miał problemy. Oczywiście wszystko zależy od rodzaju sporu. W zależności od sytuacji. Jeśli więc wiarygodnie mogę opowiedzieć o początku problemów z późniejszego momentu, nadal widzę dobre szanse. z wyrazami szacunku mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata